Verfrissend drankje: vegan mangolassi met kardemom

Vegan mangolassi met kardemom

Deze vegan mangolassi maak ik maar al te graag op warme zomerdagen. Het drankje is verfrissend, lekker én hartstikke gezond. Wat wil je nog meer? Kom alvast in de tropische sferen met deze heerlijke vegan mangolassi met kardemom. Je bent binnen no-time klaar! Laten we samen aan de slag gaan.

Wat is lassi?

Lassi is een traditioneel Indiaas drankje op basis van yoghurt en water. Lassi wordt al jaren gedronken in de regio Punjab (Hazarika, 1989).

Meerdere soorten lassi’s

Wist je dat er veel lassi-soorten bestaan? Zo bestaan er zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete. Kortom: Je kunt oneindig variëren. Mijn favoriet is toch wel een mangolassi! Hoewel ik benieuwd ben naar hoe een kruidige lassi smaakt.

Er bestaan zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete.

Vegan mangolassi met kardemom

Hoe maak je mangolassi?

Mangolassi maak je door mango, water, yoghurt of melk, kruiden en suiker met elkaar te mengen in een mixer. Eventueel kun je ook ijsblokjes toevoegen.

Zelfgemaakte vegan mangolassi is veel lekkerder dan een pakje uit de winkel.

Supersnel en -simpel lassidrankje

Uit het bovenstaande kun je al concluderen dat je eigen vegan mangolassi maken supersnel en -simpel is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. En geloof me: zelf lassi maken is zo veel lekkerder dan een pakje uit de winkel. Voor de finishing touch schenk je de vegan mangolassi in een mooi vintage cocktailglas. Het genieten kan beginnen! Kom, laten we samen mangolassi maken.


 

Recept

Vegan mangolassi met kardemom

Geniet van de zomer met deze verfrissende vegan mangolassi met kardemom.
Voorbereiding5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
GangDrankjes
KeukenIndiaas,Vegan,Whole foods
Trefwoordfruit,vegan
Aantal1 persoon

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten

  • ½ mango (geschild)
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 3 kardemompeulen
  • 4 steviadruppels of 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • optioneel: ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Snijd de mango in stukjes.
  • Stop de mangostukjes, plantaardige melk, kardemompeulen, steviadruppels of kokosbloesemsuiker en eventueel de ijsblokjes in de blender.
  • Mix alle ingrediënten tot een smeuïg geheel.
  • Schenk de vegan mangolassi in een glas. Serveer eventueel met een stalen rietje.

Notities

Tip: Gebruik ook eens aardbeien voor een aarbeienlassi.

Probeer ook deze Indiase recepten

Ben je dol op de Indiase keuken? Goed nieuws! Op mijn website vind je meer Indiase recepten:

Deel je creatie met ons! Maak een foto, zet op Instagram en gebruik #thisisjoan. Of tag @thisisjoan1.

Heb jij wel eens vegan mangolassi gedronken? En wat vond je ervan?

Liefs,

Lysanne

Extra handig: Sla het recept op via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *