Verfrissend drankje: vegan mango lassi met kardemom

Vegan mangolassi met kardemom
Vegan mango lassi met kardemom

Deze vegan mango lassi maak ik maar al te graag op warme zomerdagen. Het drankje is verfrissend, lekker én hartstikke gezond. Wat wil je nog meer? Kom alvast in de tropische sferen met deze heerlijke vegan mango lassi met kardemom. Je bent binnen no-time klaar! Laten we samen aan de slag gaan.

Wat is lassi?

Lassi is een traditioneel Indiaas drankje op basis van yoghurt en water. Lassi wordt al jaren gedronken in de regio Punjab (Hazarika, 1989).

Meerdere soorten lassi’s

Wist je dat er veel lassi-soorten bestaan? Zo bestaan er zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete. Kortom: Je kunt oneindig variëren. Mijn favoriet is toch wel een mango lassi! Hoewel ik benieuwd ben naar hoe een kruidige lassi smaakt.

Er bestaan zoute lassi’s, maar ook kruidige en zoete.

Vegan mango lassi met kardemom

Hoe maak je mango lassi?

Mango lassi maak je door mango, water, yoghurt of melk, kruiden en suiker met elkaar te mengen in een mixer. Eventueel kun je ook ijsblokjes toevoegen.

Zelfgemaakte vegan mango lassi is veel lekkerder dan een pakje uit de winkel.

Supersnel en -simpel lassidrankje

Uit het bovenstaande kun je al concluderen dat je eigen vegan mango lassi maken supersnel en -simpel is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. En geloof me: zelf lassi maken is zo veel lekkerder dan een pakje uit de winkel. Voor de finishing touch schenk je de vegan mango lassi in een mooi vintage cocktailglas. Het genieten kan beginnen! Kom, laten we samen mango lassi maken.


 

Recept

Vegan mango lassi met kardemom

Geniet van de zomer met deze verfrissende vegan mango lassi met kardemom.
Voorbereiding5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
GangDrankjes
KeukenIndiaas,Vegan,Whole foods
Trefwoordfruit,vegan
Aantal1 persoon

Benodigdheden

  • blender

Ingrediënten

  • ½ mango (geschild)
  • 200 milliliter plantaardige melk
  • 3 kardemompeulen
  • 4 steviadruppels of 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • optioneel: ijsblokjes

Bereidingswijze

  • Snijd de mango in stukjes.
  • Stop de mangostukjes, plantaardige melk, kardemompeulen, steviadruppels of kokosbloesemsuiker en eventueel de ijsblokjes in de blender.
  • Mix alle ingrediënten tot een smeuïg geheel.
  • Schenk de vegan mango lassi in een glas. Serveer eventueel met een stalen rietje.

Notities

Tip: Gebruik ook eens aardbeien voor een aardbeien lassi.

Probeer ook deze Indiase recepten

Ben je dol op de Indiase keuken? Goed nieuws! Op mijn website vind je meer Indiase recepten:

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.

Heb jij wel eens vegan mango lassi gedronken? En wat vond je ervan?

Liefs,

Lysanne

Extra handig: Sla het recept op via Pinterest

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!