Fotodagboek 16

Fotodagboek 16

Anderhalve week geleden was het warm in Nederland! Hoog tijd om naar buiten te gaan, leuke dingen te doen en verkoeling te zoeken. Dat deed ik natuurlijk! Van mini geitjes aaien tot vegan mango lassi maken. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 16 van april?

Fotodagboek 16

Vintage broek

Zoals jullie misschien weten, koop ik mijn kleding alleen nog tweedehands, met uitzondering van ondergoed en spijkerbroeken. Waarom spijkerbroeken nieuw aanschaffen? Het is me namelijk nog niet gelukt om goede tweedehands broeken te scoren. Ik heb een Levi’s in de kringloop gekocht, maar dat is een laag uitgesneden exemplaar. Dat zit gewoon écht niet lekker. Miskoop!

Nu heb ik een super fijne vintage look broek gekocht bij H&M waar ik verliefd op ben! Hij zit lekker én mijn bovenbenen passen erin. Broeken pas ik vaak niet door mijn stevige bovenbenen. En als ik hem pas, zit er een enorm gat tussen mijn rug en de broek. Op een of andere manier pas ik alleen broeken van H&M.

Ik zoek dus nog een winkel met goede tweedehands broeken. Als iemand de gouden tip heeft, vertel het me!

Gezonde Surinaamse bara

Mijn vriend en ik bestelden bij de toko een bara. Dat is een kruidig Surinaams broodje die wordt gefrituurd. Ik wilde ze thuis namaken, maar bakte wel een gezondere variant door ze in de pan te bakken. Ze zijn erg lekker met een lading hummus. Het recept komt nog online.

Mini geiten en neusvis

Té cute! Ik ging naar de kinderboederij in Delft en daar waren super lieve dieren. Baby konijntjes, kippen met een afro en mini geitjes! Deze geitjes waren zo lief. Ze wilden maar geaaid en geaaid worden. De kleine camelkleurige op de linkerfoto beet alleen in mijn jas, haha. Ik wil later ook mini geiten als ik een grote tuin heb.

Nog meer gekke dieren: de neusvis. Ik had nog nooit van deze vissoort gehoord, maar bijzonder is het zeker. Het lijkt net alsof hij ruikt met zijn neus. Wat Moeder natuur ons wel niet te bieden heeft!

Japanse bloesem en Art Nouveau

Tijdens de warme week in april ging ik een dagje naar Delft. De campus van de TU was in volle bloei! Nou ja, de Japanse bloesembomen dan. Het was heel mooi om te zien, zo’n bloesemzee. Jammer dat de bomen niet langer bloesem hebben, want ik vind het een plaatje!

Verder bezocht ik de Art Nouveau tentoonstelling in museum Het Prinsenhof. Daar wilde ik namelijk graag heen. En ik heb daar uiteraard wat opgestoken! Delft is niet altijd alleen een technische stad geweest. Aan het begin van de vorige eeuw was kunst in combinatie met techniek een belangrijke uitgangspunt van Delft. Ook De Porceleyne Fles, die is opgericht in de zeventiende eeuw, heeft haar steentje bijgedragen aan de kunststad. Er bestond zelfs een Delfste School, wat je kunt vergelijken met de Amsterdamse en Haagse School.

De tentoonstelling is een aanrader als je meer wilt weten over Delft. Bovendien zijn in het museum meer tentoonstellingen te zien over Delft. Dat wordt een dagje Delft boeken! Volgens mij ben ik echt promotor van Delft of iets dergelijks, haha.

Stadhuis en haverbrood

Als je dan toch naar museum Het Prinsenhof gaat, moet je ook langs de Grote Markt gaan. Het stadhuis van Delft is namelijk zo mooi! Ik kan er wel uren naar kijken. Voor een hipsterdrankje en cheesecake moet je bij Kek zijn!

Ook ontving ik in april een leuk pakketje! Ik mocht namelijk het nieuwe haverkornbrood van Soma en drie mini stroopjes van Fruitesse proberen. Ik vind het brood lekker! Het smaakt naar dat zware Duitse brood, waar ik dol op ben. Bovendien bevat dit haverbrood maar een klein beetje tarwe, dus mijn buik kan het verdragen.

Geen make-up en broodje vegan döner

Een dagje zonder make-up vind ik heerlijk. Je hoeft het in de avond er niet meer af te halen, wat tijd scheelt, en ik denk dat het beter is voor je huid om af en toe make-up te laten staan. En dan ook heel de dag mijn pyjama aan en je hoort me niet meer!

Ten slotte at mijn vriend een broodje vegan döner bij een Indiaas restaurant in Keulen. Het was een lekker broodje, maar had van mij iets pittiger gemogen. Ik ben dan zo iemand die uiteraard een hapje moet proeven! Wil je meer weten over dit broodje? Lees dan mijn review over het vegetarisch en vegan restaurant Govardhan in Keulen.

Zo, vertel me nu eens hoe jouw april was!

Liefs,

Lysanne

Wil je meer foto’s zien dan alleen fotodagboek 16? Bekijk dan mijn fotodagboek van maart!

Comments

  1. Janna

    Haha die bara en lassi :’) Tweedehands broeken kopen vind ik ook onwijs lastig. Dus als je eens een gouden tip krijgt, houd ik me aanbevolen!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *