Fotodagboek 17

Fotodagboek 17

Ik ben je het verschuldigd: mijn fotodagboek 17 van mei. Na een verhuizing én geen internet, leef ik inmiddels in de steentijd. Daarom ben ik online een beetje afwezig. Anyway: afgelopen mei was ik voor het laatst in Delft, verliet in mijn kamer in Haarlem en bakte ik super lekkere falafel. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 17?

Fotodagboek 17

Vegan kip siam en glutenvrije avocadopasta

Vroeger maakte mijn vader vaak kip siam uit zo’n pak. Dat kon ik beter, dacht ik. Daarom maakte ik vegan kip siam zónder pak. Super lekker en heel makkelijk zelf te maken. Dit was trouwens een van de laatste gerechten die ik maakte in mijn kamer in Haarlem. Ik ben namelijk verhuisd naar Hilversum! Later daar meer over :).

En om afscheid te nemen van Haarlem, gingen mijn vriend en ik uiteten bij Novecento. Ik had een glutenvrije pasta met avocado en vegan kaas. Helaas viel hij tegen, want: 1 waar is de groente, en 2: het was super weinig. Jammer, terwijl mijn vriend propvol zat na een calzone. Wellicht de verkeerde verhoudingen :P.

Kweektuin Haarlem en mangopit

Ook gingen we nog een keertje naar de Haarlemmer Kweektuin. Ik had geen tuin en geen balkon, dus de stadstuin was ideaal om te vertoeven! Je vindt bij de Kweektuin een kas met bijvoorbeeld een bananenboom, een café waar je lekkere thee kunt drinken en zelfs een miniboerderij. Echt een aanrader! Het is niet ver lopen vanaf het station, dus als je naar Haarlem gaat: ga naar de Kweektuin! Er is ook 1 keer per maand een biologische markt.

Op mijn kamer in Haarlem was het altijd 6000 graden. Zelfs in de winter. Niet zo fijn om in te wonen, maar ideaal om planten te kweken! Zo groeide binnen no-time mijn mangopit uit tot een klein plantje. Vet he! Ik heb er nog 2 kunnen kweken.

Kleding op 3 plekken

Ik heb niet alleen Haarlem verlaten, maar ook Delft. Daar woonde ik half toen ik afstudeerde. Oftewel: bij mijn vriend. Vandaar die gekke zeppelin aan het plafond. Wel lastig om op 3 plekken kleding te hebben: bij mijn ouders, vriend en mezelf. Heb je iets nodig, ligt het bij de ander. Gelukkig heb ik het overleefd en heb ik nu kleding hangen op 2 plekken ;).

Gans van 1 meter en vintage outfit 3

Mijn vriend kan super leuk tekenen, vind je niet? Waarom een gans? Ik zag ooit in de trein een stuk land met een gans en een huisje (zo’n kippenhok). Ik vond die gans zo groot, dat ik tegen mijn vriend zei: “Hij was wel 1 meter! Zo groot!” Sindsdien plaagt hij me met ganzen van 1 meter. Dus dat verklaart de tekening.

Verder kocht ik een leuk T-shirt in de kringloopwinkel. Er staat een schipperspet op met glitters. Ik combineer ‘m met een vintage broek of een lange rok.

Zelfgemaakte falafel en Finse rijsttaartjes

Zoals je misschien weet, ben ik dol op zelfgemaakte falafel. En Finse rijsttaartjes. Daarom maakte ik ze weer! Bovendien mocht ik een frituur testen, dus het perfecte excuus om falafel te bakken. Een pitabroodje erbij en je hoort me uuuuuren niet meer.

Foutje vegan kaas en smoothie bowl

Ken je dat ook: dat je denkt dat je het juiste ingrediënt hebt gekocht en tijdens het koken erachter komt dat dit niet zo is? Dat had ik dus met agar agar. Ik was vegan kaas aan het maken, maar had per ongeluk  een vanillesmaak gekocht! Dan maar vanillesmaak gebruiken. Tot mijn verbazing smaakte de kaas naar boterhamworst! Ik heb vegan boterhamworst gemaakt! Dus van een mislukking naar een succesvol project :).

Ten slotte maakte ik weer eens een smoothie bowl van bevroren aardbeien en komkommer. Ik vind het heerlijk om smoohties te maken als het een warme dag wordt.

Vertel je mij hoe jouw mei was?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer foto’s zien dan alleen fotodagboek 17? Bekijk dan mijn fotodagboek van april!

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *