Gezond snacken met knijpgroente van Pumpkin Organics

Gezond snacken met knijpgroente van Pumpkin Organics

Je kent het wel: haasten naar je werk, waardoor je vergeet een gezond tussendoortje te maken. Damn! Niet veel later werk je een halve chocoladereep uit de kantine op. Daar gaat je doel om gezonder te eten. Gelukkig zijn er gezonde kant-en-klare tussendoortjes die je zo in je tas schuift. Ik mocht van RealFlavors biologische en vegan knijpgroente van Pumpkin Organics proeven. Of het lekker was? Je leest het in deze blogpost.*

Gezond snacken met knijpgroente

Af en toe heb ik het ook dat ik vergeet een tussendoortje te maken. En dan houd ik de middag niet goed vol. Misselijk, hoofdpijn of het hoofd van mijn collega verandert in een croissantje. Herken je dat ook? Daarom koop ik regelmatig een gezond kant-en-klaar tussendoortje die ik zo hop, in mijn tas kan gooien.

Die gezonde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld een fruitreep, een cracker of een handje noten. Tegenwoordig bestaat er ook knijpgroente: handige zakjes met groente en fruit die je als snack kunt meenemen in je tas. Ideaal als je geen tijd hebt om zelf een gezond tussendoortje te maken. Ik mocht een aantal zakjes proberen van het merk Pumpkin Organics.

Knijpgroente voor de kleintjes

De zakjes knijpgroente van Pumpkin Organics zijn eigenlijk bedoeld voor kindjes vanaf 6 of 12 maanden, afhankelijk van de soort. Ik vond het echter leuk om zelf te proberen. Ik promoot namelijk graag gezonde voeding onder alle leeftijden! Dus kersverse mama’s: deze blogpost is voor je kleintje.

Gezond snacken met knijpgroente van Pumpkin Organics

Gezonde zakjes groente

Volgens Pumpkin Organics zijn de zakjes knijpgroente gezond. Wat houdt dat in? Elk zakje is 100% biologisch, vegan en glutenvrij. Daarnaast bevatten ze geen concentraten, toevoegingen, conserveermiddelen en melk. Suiker? Die is niet toegevoegd. De zakjes bevatten alleen natuurlijke suikers van de groente en fruit.

Welke ingrediënten bevatten de knijpgroente? Laten we kijken naar het zakje ‘Vrolijk’ van 100 gram: appel* (40%), groene bonen* (37%), spinazie* (20%) en kiwi* (3%). * = uit gecontroleerde biologische teelt. Nou daar word ik wel vrolijk van! Gezonde ingrediënten in een zakje.

Smaak van knijpgroente

Hoe smaakt de knijpgroente? Ik ging voor het zakje ‘Genieten’. Dat bestaat uit zoete aardappel, appel, spinazie, mais en erwten. In eerste instantie is het even wennen om uit een zakje te drinken. Ik heb dit zelf namelijk nooit gedaan, haha. De puree vind ik verrassend genoeg lekker! Het smaak niet mierzoet, maar heeft een zachtzoete smaak. Daarnaast valt het me op dat de groente ook niet overheerst. Soms heb je dat als je een groentesapje maakt. Dat vind ik persoonlijk niet lekker. Dit zakje groente heeft dat dus niet. Ja, ik ben tevreden over de knijpzakjes!

Conclusie

Knijpgroente vind ik een geweldige uitvinding! De zakjes van Pumpkin Organics zijn lekkere en gezonde tussendoortjes die je zo in je tas meeneemt naar je werk. Ik vind de zakjes zeer geschikt voor moeders die hun kroost een dagje meenemen naar het park of naar opa en oma. Er ook best veel inhoud in een zakje, zeker voor kindjes. Dus een vullende snack is het zeker. Ik raad het zeker aan!

Over Pumpkin Organics

Waarom wel knijpfruit, maar geen knijpgroente? Dat vroeg Pumpkin Organics zich ook af. Daarom begon ze de veggie revolution met knijpgroente: groentepuree met fruit. Door meer groente te gebruiken, bevatten de zakjes knijpgroente van Pumpkin Organics minder suiker dan reguliere knijpfruit.

Waarom wel fruit? Door groente en fruit te mengen, vinden kinderen de knijpgroente lekker. Daarnaast leren ze al snel de smaak van groente kennen.

Knijpgroente van Pumpkin Organics is te koop in de webshop van Real Flavors vanaf 1,08 euro per zakje.

Heb jij liever groente of fruit als tussendoortje?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Meer snacks met groente? Maak dan deze spring rolls met gemarineerde tofu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *