Abbot Kinney’s kokosyoghurt: plantaardig ontbijten

Abbot Kinneys coco start
Abbot Kinneys coco start

Ken jij Abbot Kinney’s kokosyoghurt al? Ik kende dit merk nog niet! Abbot Kinney’s is een plantaardig alternatief voor je ontbijt. Handig als je vegan of vegetariër bent, of gewoon een keer iets ander wilt eten dan ‘gewone’ yoghurt. Daar moeten we meer over weten! In dit artikel neem ik je mee met mijn ontdekkingstocht over Abbot Kinney’s, en vertel ik je of de kokosyoghurt lekker is.*

Abbot Kinney’s kokosyoghurt

Sinds ik zo veel mogelijk plantaardig eet, mis ik af en toe yoghurt of kwark. Geloof me, ik was een veelvuldig gebruiker van kwark. Ik roerde het maar al te graag in mijn havermoutpap. En om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Alternatief op sojayoghurt

Tegenwoordig eet ik sojayoghurt. Maar ja, dat komt af en toe ook je neus uit en wil je iets anders proberen! Toen hoorde ik van Abbot Kinney’s. Dit merk maakt yoghurt van biologische kokos en de beste amandelen. Dat klonk als een fijne variatie op de sojayoghurt! Dus ik kocht een bakje kokosyoghurt bij Ekoplaza. Naja, mijn vriend dan. Ik gaf de opdracht :).

Abbot Kinney’s maakt yoghurt van biologische kokos en de beste amandelen.

Abbot Kinney’s Coco Start

Het succes van Abbot Kinney’s begon met Coco Start. Deze kokosyoghurt is gemaakt van drie ingrediënten:

Kokosmelk* 99%, verdikkingsmiddel (tapiocameel*), en yoghurtculturen (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis). *Van biologische oorsprong.

Ik zeg altijd: hoe minder ingrediënten, hoe beter. Dan weet je immers dat je geen 3000 rare ingrediënten eet, waarvan je de naam bijna niet eens kunt uitspreken.

Abbot Kinneys coco start

Zachte, romige kokosyoghurt

Tijd om de plantaardige yoghurt te testen! Nadat ik de verpakking opende, zag ik dat er een klein laagje vocht op de yoghurt lag. Dat is een natuurlijk verschijnsel, zoals kokosmelk ook heeft. Even doorroeren en er ontstaat een dikke substantie. En de smaak? Wat een zachte, romige kokosyoghurt van Abbot Kinney’s is dit! De smaak is precies hetzelfde als kokosmelk, alleen dan dikker. Ik heb de yoghurt bij een stuk zelfgemaakte pruimentaart gegeten. Onwijs lekker was dat! De smaak van kokos is best heftig, dus je hebt maar een klein beetje nodig om te genieten van de tropische smaak.

Je hebt maar een klein beetje nodig om te genieten van de tropische smaak.

Conclusie

Abbot Kinney’s kokosyoghurt is een lekker alternatief voor ‘gewone’ yoghurt. Je kunt het eten als ontbijt of combineren met een stuk zelfgemaakte taart. De kokossmaak is best overheersend, dus je hebt maar een beetje nodig. Ik raad de kokosyoghurt aan als traktatie voor jezelf, wanneer je zin hebt in iets lekkers. Een klein bakje is namelijk aan de prijzige kant: 2 euro.

Over Abbot Kinney’s

Abbot Kinney’s maakt plantaardige producten van goede ingrediënten. Haar kokosmelk komt uit Sri Lanka, de Tuono amandelen uit Sicilië en de Alfonso mango’s uit India. Daarnaast gebruikt ze zo min mogelijk ingrediënten zonder onnatuurlijke toevoegingen. Ook doet Abbot Kinney’s haar best om zo verantwoord mogelijk te produceren.

Naast Abbot Kinney’s Coco Start bestaan ook de smaken mango, framboos en blauwe bes met banaan. Ben je niet dol op de smaak van kokos? Kijk dan eens naar Abbot Kinney’s Almond Start Naturel. Wil je zelf de yoghurt proberen? Abbot Kinney’s kokosyoghurt is te koop bij Ekoplaza of bij een natuurwinkel bij jou in de buurt.

Wat vind jij van Abbot Kinney’s kokosyoghurt?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.