Doe als een unicorn van Joanna Gray

Doe als een unicorn

Unicorns zijn hip. Waarom? Ze stralen positiviteit uit waar je jaloers op kunt zijn. Kijk maar naar hun manen: één en al sparkle. Ik wil ook wel unicorn sparkle in mijn leven! Daarom was ik erg benieuwd naar ‘Doe als een unicorn’ van Joanna Gray. In dit artikel vertel ik je alles over het boek en wat ik ervan vind.*

Doe als een eenhoorn

Er bestaan veel boeken over positiviteit. De meesten gaan over verschillende onderzoeken. Belangrijk om inzicht te krijgen, maar oh zo bo-ring! Bij zulke boeken haak ik halverwege af óf lig ik al te tukken voordat ik de eerste bladzijde heb gelezen. Ik ben namelijk niet op zoek naar inzicht, maar naar tips voor hoe je positiever kunt denken. Ik kwam terecht bij Doe als een unicorn.

Het boekje Doe als een unicorn is heel anders dan de positiviteitsboeken die ik hierboven benoemde. Doe als een unicorn staat namelijk vol met positieve berichtjes. Zoals (Gray, 2018):

  1. ‘Kijk in de spiegel terwijl je pen en papier vasthoudt’.
  2. ‘Kijk naar je gezicht en je lichaam en schrijf op wat echt uniek voor jou is’.
  3. ‘Schrijf ‘bedankt’ naast elke observatie’.

Bedankt. Kijk, dit is waar ik naar op zoek ben. Hulpstukken die je positiviteit brengen. Het bovenstaande voorbeeld is zo eenvoudig, maar heeft groots effect. Daarnaast staan er ook mooie plaatjes en quotes in het boek, bijvoorbeeld: ‘Unicorns zijn een vreemd allegaartje van onze bizarre fantasieën’. Ook de vormgeving van het boek vind ik erg leuk. Gewoon lekker speels en niet te serieus.

Unicorns zijn een vreemd allegaartje van onze bizarre fantasieën.

Doe als een unicorn

Van paniekaanval naar unicorn

Ik heb erg veel gehad (en nog steeds) aan Doe als een unicorn. Het boekje helpt me als ik een paniekaanval krijg. Paniekaanval? Yes. Toen ik orthorexia had, kreeg ik vaak een paniekaanval over eten. En af en toe komen die aanvallen terug als ik erg moe en overprikkeld ben. Op zo’n moment probeer ik het boek erbij te pakken en me te focussen op de positieve regels. Langzamerhand wordt ik rustiger. Zie je wel, eenhoorns helpen je altijd! En ze zijn helemaal niet kinderachtig. Als ze me helpen, helpen ze me.

Eenhoorns helpen je altijd!

Conclusie over Doe als een unicorn

Doe als een unicorn is een boekje vol positiviteit. Het is speels, leerzaam en behulpzaam. Het boek helpt me als ik een paniekaanval krijg, en geeft me handvatten om sparkle in mijn leven te brengen.

Doe als een unicorn

Over Unicorns

Eenhoorns zijn zeldzame en prachtige creaties (geen dieren, maar creaties!). Ze zien eruit om te knuffelen, en shinen altijd. Oh ja: ze kunnen en durven alles. Kortom: ze zijn hét symbool van positiviteit. Ze vergeten de regenbogen en glitters nooit, zodat het écht een feestje wordt!

Over Joanna Gray

Joanna Gray is journalist en schrijfster. Maar bovenal unicorn lover. Joanna heeft een paar jaar onderzocht hoe je kracht kunt halen door als een eenhoorn te zijn.

Doe als een unicorn is te koop voor 12,50 euro bij onder andere Bol.com*. ISBN: 978 90 00 35865 6.

*Dit is een affiliate link.

Hoe sparkle jij als een unicorn?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Wil je naast Doe als een unicorn een andere review bekijken? Lees dan het artikel over The Green Food Bible.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *