Fotodagboek 19

Fotodagboek 19

Mijn fotodagboek 19 van juli staat voor je klaar! Woehoe! Een fotodagboek is normaal gesproken persoonlijk, maar ik neem je graag mee met mijn weg om elke dag een stapje groener te leven. In juli dronk ik een ice chai latte bij Rawsome in Arnhem, ontdekte een nieuwe pindakaassoort en ging naar Artis. Dat is het niet alleen, want in dit artikel zie je nog meer wat ik in juli heb gedaan!

Fotodagboek 19

Paarse eetbare bloemen

Eet jij in de zomer ook altijd veel salades? Ik ook! Ik maak salades op smaak met geroosterde zaden, olijfjes en walnotenolie. Maar eetbare bloemen zijn eigenlijk nooit bij me opgekomen. Mijn vriend had een paar mooie paarse bloemen meegenomen van Texel. Dat maakt je salade een stuk vrolijker, vind je niet?

Ontbijten zie ik als een feestje: zo begin je elke dag feestelijk! Daarom bak ik vaak appeltaart bakes oats. Een flinke toef sojayoghurt, rozijntjes en gehakte nootjes erop en klaar is je traktatie. Trouwens, de plant rechtsboven is mijn mangoplantje. Die heb ik een tijdje geleden gekweekt uit een mangopit! Super gaaf he?

Poseren in de jungle, euh vlindertuin

In juli ging ik een dagje naar de jungle. Geintje. Dit is de vlindertuin in Artis. Hoewel het zo benauwd en warm was als een tropische jungle. In de vlindertuin waren super mooie blauwe vlinders! Heel groot en met blauw-fluwelen vleugels. Ik heb vlinders altijd fascinerend gevonden door hun prachtige kleuren. Ik heb helaas geen foto kunnen maken, want ze vlogen super snel weg. Beetje jammer hoor, vlinders… ;)

Iets meer dan een jaar geleden heb ik mijn helix piercing liet zetten. Ik weet nog dat ik zenuwachtig was. Maar het deed helemaal geen pijn. Gelukkig maar. Dat was anders met de outer conch. Ik dacht: dat doe ik wel even. Nou…. dat deed pijn! Maar ik ben er wel blij mee. Nu zit ik wel met het probleem dat ik mijn helix wil vervangen, maar ik krijg hem niet uit mijn oor! Als je weet hoe het moet, laat het me weten.

Doe maar gewoon als een unicorn

Je ziet ze echt overal: unicorns. Waarom? Omdat ze je een positief gevoel geven! Unicorns helpen mij bijvoorbeeld als ik een paniekaanval heb. Klinkt vreemd, maar het is wel zo. Dit boekje ‘Doe als een unicorn’ staat vol met positieve zinnen waar je écht iets aan hebt. Zo vergeet ik even mijn paniekaanval en sta stil dat er niets aan de hand is. Dus doe maar gewoon als een unicorn ;).

Over positiviteit gesproken: ik word altijd blij als ik deze vintage ring zie. Zo mooi! Uren kan ik er naar kijken! Ik heb hem ooit gekregen van Lucardi toen ik mijn andere blog nog had. Ik ben er echt blij mee :)

Elke dag lekker (vegan) eten

Ik zei tegen mijn vriend: “Wij eten elke dag echt lekker eten.” En dat klopt! Zo maakte ik deze maand een Mediterraanse aubergine kikkererwtenschotel en vegan roti met kipstuckjes. Ik vind het heel leuk om nieuwe recepten te proberen. Daarom zie je bij mij ook niet echt een AGV’tje of brood met soep voor het avondeten. Dat scheelt trouwens als je net zoals ik geen gekookte aardappel of aardappelpuree lust ;). Wie komt er bij me eten?

Minitoer door Arnhem

Deze maand ging ik ook een weekendje naar Arnhem voor een minitoer. Wat een leuke stad! Het viel me op dat Arnhem veel oude en prachtige gebouwen heeft. Zo ook Huis Zypendaal. Dit huis is rond 1762-1764 gebouwd. Het park om het huis is vrij toegankelijk en daar kun je heerlijk wandelen. En je vindt een waterbron waar bruisend water uit komt. Bijzonder!

Ook ontdekte ik in Arnhem een super leuk raw tentje: Rawsome. Alles is raw en met liefde gemaakt. Mijn vriend dronk een heel lekkere ijskoffie van amandelmelk en ik ging voor een bijzondere ice chai tea van rijstmelk. Ik raad je zeker aan om naar Rawsome te gaan als je in Arnhem bent.

Pip en Nut eekhoornpindakaas

Ken je dat verhaal van die eekhoorn die pindakaas maakt? Die bestaat niet. Ik kwam wel een nieuwe soort pindakaas tegen in Arnhem: Pip en Nut. Met een eekhoorn. Als ergens een eekhoorn op staat, koop ik dat natuurlijk! Zeker op pindakaas. En hoe smaakt hij dan? Wel oke, maar niet speciaal. Ik had trouwens de variant met ahornsiroop.

Ten slotte lees je in fotodagboek 19 dat ik koffie ging drinken met oude studiegenootjes van Communicatie. Ik bestelde een havercappuccino bij … (kijk naar de schotel) Bagels & Beans. De eigenaar vertelde dat deze vaak wordt besteld. Zo zie je maar: koffie met havermelk is lekker!

Vertel eens, hoe was jouw juli?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer foto’s zien dan alleen fotodagboek 19? Bekijk dan mijn fotodagboek van juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *