Deze 5 prachtige hotspots in Rome moet je gezien hebben!

Hotspots in Rome

When in Rome, moet je natuurlijk de prachtige Romeinse overblijfselen zien. Maar dat is het niet alleen. In de hoofdstad van Italië kun je zo veel meer zien, waaronder honderden kerken en verstopte plekjes. Geen idee waar je moet beginnen? Ik deel 5x prachtige hotspots in Rome die je kunt bezichtigen.

Waarom je naar Rome zou moeten gaan

Rome is dé stad om geschiedenis te snuiven. Romeinse tijd, Renaissance of Middeleeuwen: je vindt het allemaal in de hoofdstad van Italië. In elke straat zie je wel iets wat heel oud is. En geloof me, dat is heel veel! Kortom: Rome is één en al historie.

Daarnaast kun je naar Rome gaan voor de pizza, ijsjes en pasta, maar daarvoor kun je ook naar de Italiaan om de hoek gaan ;).

Romeinse tijd, Renaissance of Middeleeuwen: je vindt het allemaal in de hoofdstad van Italië.

De beste tijd voor Rome’s hotspots

Wil je veel, maar dan ook veel, hotspots in Rome zien? Dan raad ik je aan om in het voorjaar of in het najaar naar Rome af te reizen. Waarom? Dan is de temperatuur niet te hoog en niet te laag, en kun je in een korte broek lopen. Ik ging zelf in de herfstvakantie naar Rome. Nou, ik heb mooi de hele week in een korte broek en t-shirt gelopen! En terwijl het in Nederland jassenweer was.

De 5 mooiste hotspots in Rome

Rome kent dus heel veel hotspots. Ik ben afgelopen herfst voor het eerst naar Rome geweest (I know, geschiedenisnerd en niet naar Rome geweest). Ik heb de populairste plekken van de stad gezien, maar ook verborgen pareltjes. Nieuwsgierig? Hieronder vind je 5 hotspots in Rome die écht de moeite waard zijn.

1. Altare della Patria

De eerste hotspot in Rome is Altare della Patria, vertaald: Altaar van het Vaderland. Het indrukwekkende gebouw staat ook bekend onder de naam Il Vittoriano. Het witte gebouw is tussen 1895 en 1911 gebouwd voor de eerste koning van Italië, Victor Emmanuel II.

Als je op de trappen loopt, begrijp je waarom het een imposant gebouw is. Het monument van Victor Emanuel II bestaat namelijk puur uit wit marmer (Wikipedia, 2018). Daarnaast kun je op het dak bijna geheel Rome zien. Prachtig!

Helaas moest een Middeleeuwse woonwijk plaatsmaken voor het monument. Vele Romeinen vinden het gebouw ook helemaal niets. Maar het is zeker de moeite waard om Altare della Patria te beklimmen.

Adres: Piazza Venezia, 00186 Roma RM, Italië.

Het indrukwekkende gebouw staat ook bekend onder de naam Il Vittoriano.

Hotspots in Rome

2. Forum van Caesar

Naast Altare della Patria vind je Forum Romanum. Forum van Caesar is daar een onderdeel van. Het forum werd, inderdaad, in opdracht van Julius Caesar gebouwd en was het eerste keizerforum (Wikipedia, 2018).

Het forum heeft veel moeten verduren. Zo is het forum beschadigd geraakt tijdens een brand in 283. Daarnaast raakte het forum nog meer in verval door meerdere aardbevingen. En in de Middeleeuwen werden dure materialen, zoals marmer, gebruikt voor het bouwen van huizen.

Pas in de 19e eeuw is het Forum van Caesar opgegraven. En die kun je nu bezichtigen in Rome. Ik vind dit één van de mooiste plekjes van Rome.

Adres: Via dei Fori Imperiali, 00187 Roma RM, Italië.

Hotspots in Rome

3. Markten van Trajanus

Je hoeft slechts 180 graden te draaien en je ziet een andere hotspot: Mercati di Traiano, oftewel de Markten van Trajanus. De markt werd tussen 100 en 112 gebouwd, waar maar liefst 150 winkels en kantoren in waren gevestigd (Bezienswaardigheden van Rome, z.j.).

De Markten van Trajanus bestond uit een begane grond en 4 verdiepingen. Wat er werd verkocht? Tuinbouwproducten, olie, wijn en luxe specerijen (Wikipedia, 2018).

Tegenwoordig is het museum Museo dei Fori Imperiali op de bovenste verdieping gevestigd. In het museum zie je van alles over de keizerfora, zoals over Forum van Caesar.

Adres: Via Quattro Novembre, 94, 00187 Roma RM, Italië.

Hotspots in Rome

4. Basiliek van Santa Maria

Je kunt natuurlijk in het centrum van Rome blijven, maar ga ook eens naar de buitenwijken. Aan het plein Palazzo di San Callisto vind je namelijk een prachtig historische basiliek van Santa Maria in Trastevere. De basiliek is in de vierde eeuw gebouwd en is dus één van de oudste kerken van Rome. In de twaalfde eeuw is Santa Maria in Trastevere vervangen door nieuwbouw, inclusief de toren die je op bovenstaande foto ziet (Wikipedia, 2018).

Heeft deze basiliek niets te maken met de Romeinse Tijd? Jawel hoor. De zuilen zijn namelijk van een gebouw uit de Oudheid, waarschijnlijk van de Thermen van Caracalla.

Ik kwam toevallig de basiliek tegen toen mijn vriend en ik in Trastevere rondliepen. Zo zie je maar: als je onbekende pareltjes wilt vinden, moet je gewoon een straat inlopen ;).

Adres: Piazza di Santa Maria in Trastevere, 00153 Roma RM, Italië.

De basiliek is in de vierde eeuw gebouwd en is dus één van de oudste kerken van Rome.

Hotspots in Rome

5. Villa Panphili

Ben je de drukte van de stad helemaal zat? Ga dan naar stadspark Villa Panphili. In het park kun je genieten van de rust, het groen, en zelfs historische pareltjes vinden. Zoals Cascata del sottopasso (zie bovenstaande foto) en Fontana del Giglio. Maar dat is het niet alleen, want je kunt in het park ook schildpadden en een vos van dichtbij zien!

Ik was verbaasd hoe fijn Villa Panphili is. Je vergeet even dat je gewoon in Rome bent. Daarnaast vond ik het park ook echt schoon in tegenstelling tot het vele zwerfvuil dat in Rome ligt. Daarom raad je ik echt aan om een middagje naar dit stadspark te gaan om even te genieten van het groen in Rome.

Adres: Viale Vittoria Nenni, 00164 Roma RM, Italië.

Hotspots in Rome

Welke hotspots in Rome vind jij aanraders?

Liefs,

Lysanne

Wil je geen hotspots in Rome zien, maar iets dichter bij huis blijven? Lees dan mijn artikel met hotspots op Texel.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *