Fotodagboek 22: van Rome tot loaded hummus

Fotodagboek 22

Jeej! Fotodagboek 22 van oktober staat voor je klaar. Tijd om je mijn kiekjes van deze maand te laten zien. Zo ging ik op historiejacht in Rome en probeerde ik nieuwe gerechten uit, waaronder een heerlijk spelt haverbrood. Ben je er klaar voor? In dit artikel vertel ik je alles.

Fotodagboek 22

Rome: de stad van bezienswaardigheden en stadsparken

Rome heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Zoveel dat je er een hele boekenreeks van kunt maken. Eén van die bezienswaardigheden is Altare della Patria: een enorm marmeren monument in het centrum van Rome. Ik stond naast het gebouw en dacht: wow, wat groot en wit.

Altare della Patria is anders dan de bouwwerken van de Romeinen. Dit komt doordat het gebouw geheel van wit marmer is gemaakt. Bijzonder vind ik het monument zeker. Daarnaast heb je een prachtig uizicht over de stad als je eenmaal de honderden treden van het gebouw hebt overwonnen. Ga je naar Rome? Dan raad ik je aan om Altare della Patria te bezoeken! In mijn artikel ‘5x prachtige hotspots in Rome‘, vind je nog meer mooie plekken van Rome.

Rome en bijzondere gebouwen gaan dus samen. Maar wist je dat in de hoofdstad van Italië ook prachtige stadsparken zijn? Mijn vriend en ik kwamen na een stadswandeling uit bij Villa Panphili. Dit is een groot stadspark waar je heerlijk kunt wandelen. Ik vond wandelen in het park prettig, omdat Rome heel druk was. In het park kon ik even tot rust komen. Mijn hoofd zat namelijk vol met toeterende scooters en irritante straatverkopers.

Van de Tiber naar de Waddenzee

Mijn vriend en ik verbleven buiten het centrum van Rome, dus moesten we elke dag de tram pakken naar het centrum. En dus elke dag met de tram over de Tiber. Toen we de overvolle tram zat waren, besloten we lopend naar huis te gaan. En dat was eigenlijk veel leuker! Hierdoor konden we de Tiber van dichtbij zien en schilderachtige huizen bewonderen.

Na 4 dagen Rome gingen we in dezelfde week naar Texel om tot rust te komen. Dat betekende bos, strand en fietsen. Maar ook raspatatjes delen bij bospaviljoen ‘t Turfveld. Ik ging vroeger met mijn opa en oma wel eens raspatat eten in datzelfde bos, dus dat was een nostalgiemomentje ;). Het weekendje Texel had me goed gedaan, want ik was weer opgeladen.

Rustgevend bos en ‘zen’ van brood

Over het bos gesproken: ook in het weekend probeer ik thuis naar het bos te gaan. Ik vind het namelijk heerlijk om in de natuur te zijn en geen drukte om je heen te hebben. Ik betrap mezelf elke keer weer dat ik kan genieten van een boswandeling. Op een of andere manier focus ik me op fluitende vogeltjes, ritselende blaadjes en vallende kastanjes, waardoor alle stress uit mijn lichaam verdwijnt. Daarom kun je me bijna elk weekend in het bos vinden.

Naast het rustgevende bos, word ik ‘zen’ van bakken. Zeker als er iets moois uit de oven rolt. Zo probeerde ik het gezond haver-spelt brood van mijn moeder uit. Dit recept is makkelijk te maken, omdat je alleen de ingrediënten door elkaar mengt en het deeg laat rijzen. Dus je kunt achteroverleunen, terwijl het deeg zelf zijn werk doet. Lekker eenvoudig! En het brood smaakt heerlijk.

Vegan pannenkoeken en energy balls

Ik had het zengevoel helemaal te pakken, want ik probeerde in oktober nieuwe gerechten uit. Zo bakte ik superlekkere vegan bietenpannenkoeken. En ja, ze zijn roze. Roze pannenkoeken? Het zijn eigenlijk bananenpannenkoeken waar ik bietenpoeder aan heb toegevoegd. Je proeft overigens de bietensmaak niet terug.

Daarnaast maakte ik ook heerlijke tarwegras energy balls. De balletjes zijn makkelijk te maken door cashewnoten, havermout, tarwegraspoeder en banaan in een foodprocessor te mengen, en dan door de geraspte kokos te rollen. Ze lijken op de spirulina lemon bites met kokos. Dus als je ze wilt maken, kun je dat recept volgen.

In mediterraanse sferen

Dat was nog niet al het eten, want ik was in oktober ook in to the mediterraanse sferen. Ik maakte loaded hummus, die iets te loaded was waardoor je de hummus niet meer zag.

Ten slotte mocht ik ook het nieuwe boek Mezze van Salma Hage bekijken, waar ik erg enthousiast over ben! Je kunt mijn review lezen via de link in de vorige zin.

Vertel eens, hoe was jouw oktober?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer foto’s zien dan alleen fotodagboek 22? Bekijk dan mijn fotodagboek van september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *