Fotodagboek 23: van wandelen tot prachtige landschappen

Fotodagboek 23

Welkom 2019! Het nieuwe jaar is begonnen. Wat zal ons te wachten staan? Worden we allemaal vegan? Of kun je binnenkort je mobiel als vervoersmiddel gebruiken? Who knows. Maar laat ik eerst terugkijken naar afgelopen december in fotodagboek 23. Kijk je mee?

Fotodagboek 23

Het Hollandse landschap in de trein

Wanneer ik in de trein zit, kijk ik graag naar buiten. Mijn trein rijdt namelijk door een heel mooi natuurgebied. Zeker nu de zon snel ondergaat, kun je genieten van een mooie zonsondergang. Prachtig vind je niet? Maar ook overdag vind ik het Hollandse landschap bijzonder om te zien. Het lijken net schilderijen, vind je niet?

Wandelen in het bos

Ik houd van de herfst. En daarom ga ik maar al te graag naar buiten om lekker te wandelen in het bos. Maar het is ook belangrijk om wat daglicht op te nemen. Ik ga namelijk in het donker naar mijn werk en in het donker weer naar huis. Geloof me: daar word je een beetje deprimerend van. Dus, jas aan en alpino op en wandelen maar. Tijdens de kerst ging ik met mijn ouders landgoed Leyduin op om daar wat stappen in de natuur te zetten. Heerlijk!

Wandelen kun je overal

Texel staat bekend om het strand en de schapen. Maar op Texel vind je ook veel bos. Wandelen kun je namelijk echt overal. Samen met mijn vriend trotseerde ik de regen en liepen we het bos in. Zeik- en zeiknat op het strand aangekomen, thee gedronken en weer door de regen naar huis. Mijn haar zat door de war en mijn broek was doorweekt, maar ik vond het heerlijk!

Daarnaast gingen mijn vriend en ik een blokje om toen het had gesneeuwd. Het was niet veel sneeuw, maar het leverde wel een prachtig winters plaatje op.

Gezond eten kan niet ontbreken

Natuurlijk kon lekker en gezond eten niet ontbreken in december! Ik trakteerde mezelf op heerlijke gezouten en gebrande noten van de markt. Ik vind de noten van de markt 10 keer lekkerder dan uit een bakje van de supermarkt. Ze zijn veel verser. En je bespaart een plastic bakje wanneer op de markt koopt.

Ook stond ik in de keuken om gezonde Snickers en raw chocoladeballetjes te maken. Je kunt het recept van de Snickers vinden in het artikel ‘Gezonde Snickers met pure chocolade‘.

Bramen en stiltecoupé

Ten slotte laat ik je in fotodagboek 23 een foto van bramen uit het bos zien. Deze foto had ik in november gemaakt, maar ik was vergeten een fotodagboek van november 2018 te maken. Oeps. En ik wilde je deze foto graag laten zien. Ik was namelijk verbaasd dat er in november nog bramen in het bos groeiden. Ik had er zelfs 1 geproefd die zoet smaakte. Bijzonder!

Trouwens, ik vroeg me af of er meer mensen zijn die graag in de stiltecoupé zitten? In deze ruimte kan ik namelijk even weer landen na werk. Ik kan niet zo goed tegen de prikkels van andere mensen :).

Zo, vertel eens hoe jouw december was?

Liefs,

Lysanne

Wil je naast fotodagboek 23 nog meer fotodagboeken bekijken? Ga dan naar mijn fotodagboek van oktober 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *