Fotodagboek 24: van vegan hotdog tot plastic walvis

Fotodagboek 24

Woehoe! Ik geef je weer een kijkje in de keuken in fotodagboek 24. Wat ik afgelopen januari heb gedaan? Ik ging naar de tv-studio en at een superduper lekkere vegan hotdog. Daarnaast zag ik een plastic walvis in Utrecht. Maar dat was het niet alleen, want in dit artikel zie je nog meer foto’s. Kijk je mee?

Fotodagboek 24

Superberoemd

Je kent vast Kassa wel: hét programma over problemen van consumenten. En daar was ik bij! Een vriend van mijn vriend was uitgenodigd en nam ons mee naar de uitzending. Het is bijzonder om te zien hoe het achter de schermen werkt. Bovendien was ik zelfs 0.5 seconden in beeld! Denk je dat is superberoemd ga worden? ;). De vriend van mijn vriend was wel lang in beeld. Jaloers!

Skyscraper

Over superberoemd gesproken: ik zag in Utrecht de bekende walvis Skyscraper. Dit is een beeld gemaakt van 5 ton plastic, waaronder plastic kratten. De makers van Studio KCA willen aandacht vragen voor de plastic soup. Voor het beeld hebben ze 4 maanden langs de kust gezocht naar plastic afval. De walvis is echt bijzonder om te zien! Wil je ‘m bezichtigen? Dan moet je vanaf Utrecht Centraal naar de Catharijnesingel lopen.

Wandelen in Lage Vuursche

Misschien dat je wel weet dat ik van wandelen in het bos houd. Ik vind het heerlijk om op vrije dagen naar het bos te gaan, omdat ik per week 40 uur achter de computer zit. Zo kan ik even lekker uitwaaien en genieten van de stilte. Waar ik naartoe ga? Lage Vuursche. Dit is één van de mooiere natuurgebieden in Nederland. Bovendien is deze plek groot, zodat je elke keer een andere route kunt lopen of fietsen.

Nog meer mooie natuurgebieden

Naast Lage Vuursche vind ik Leyduin in Heemstede en de Hilversumse heide mooie natuurgebieden. Leyduin, omdat ik daar al sinds klein meisje ging wandelen. Daarnaast de Hilversumse heide, omdat je een prachtig uitzicht op het hoogste punt van de heide hebt. Maar let op: Het is een hondenuitlaatgebied, waardoor ik bijna elke keer hondenpoep onder mijn schoenen heb. Ik ben daardoor zelfs bijna 1 keer uitgegleden. Love it! Not. Maar goed, dan ga ik liever naar het naastgelegen bos.

Kort haar voor ‘m vintage hoedje

In januari heb ik de knoop doorgehakt en mijn haar kort laten knippen. Zelf nog korter dan op bovenstaande foto (deze foto is van begin januari). Waarom? Omdat ik lang haar bij vintage hoedjes niet zo vind staan. Ik heb daardoor namelijk mijn jaren ’20 hoed nog steeds niet opgedaan. Daarnaast vind ik het ook spannend om zo’n hoed op te doen, omdat niemand eruitziet als de jaren ’20. Daar moet ik nog even de moed voor verzamelen.

Superlekkere vegan hotdog

Wow! Ik at de lekkerste vegan hotdog ever bij Dogma in Utrecht. Serieus, ik heb echt nog nooit zo’n lekkere hotdog gegeten. Ik had de zuurkool hotdog met een glutenarm broodje. Helaas was het broodje niet vegan, maar ik dacht: of ik krijg buikpijn door tarwe of ik moet accepteren dat het broodje niet vegan is. Als Dogma het glutenarm brood vegan zou maken, is dat fantastisch!

Homemade pindakaas

Ten slotte zie je in mijn fotodagboek 24 een grote pot met zelfgemaakte pindakaas. Het is zo makkelijk! Stop een hoeveelheid pindakaas in een foodprocessor en draaien maar. Binnen 5 minuten heb je zelf pindakaas gemaakt. Wil je toffe pindakaas maken? Voeg dan wat cacaopoeder en ahornsiroop toe. Zo krijg je een soort van gezonde Nutella.

Wat heb jij in januari gedaan? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Ga dan eens naar mijn fotodagboek 23 van december 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *