Fotodagboek 25: van krokussen tot uitwaaien op Texel

Fotodagboek 25

Fotodagboek 25 staat voor je klaar! In dit deel laat ik je zien wat ik in februari 2019 heb gedaan. Ik ben naar Texel geweest, heb de eerste krokussen gespot en heb een heerlijke vegan Turkse pizza gebakken. Kijk je mee naar de foto’s?

Fotodagboek 25

Uitwaaien op Texel

Ook al is het regenachtig weer of waait het keihard: op Texel kun je letterlijk heerlijk uitwaaien en je hoofd leegmaken. Daarom kom ik graag op Texel. Je bent helemaal omgeven door de natuur. Strand, zee en bos. Heerlijk! Dan leg ik het liefste ook mijn mobiel weg, zodat ik lekker tot rust kan komen en kan genieten van de stilte. In het najaar zijn bijna geen toeristen te vinden, dus dan is het extra stil. Regent het op het eiland? Dan trek ik gewoon mijn fancy regenjasje aan en ga naar buiten.

Vegan lunchfood

Ik ben dol op mijn zelfgebakken brood tijdens de lunch. Echt: ik zou niets anders willen eten. Toch probeer ik af en toe iets anders naar binnen te werken. Zoals de heerlijke Amanprana bagel bij Bagels & Beans (de lekkerste bagel ever). Of een zelfgemaakte vegan Turkse pizza. Wist je dat een Turkse pizza zelf maken helemaal niet moeilijk is? Ik gebruik het recept van Uit Pauline’s keuken zonder kaas en kebab en natuurlijk met vegan gehakt. Ook maak ik zelf de wraps en vegan knoflooksaus. Succes gegarandeerd!

Paarse krokussen

De lente begint er bijna aan te komen! – Hoewel het kleddernat buiten is, terwijl ik mijn fotodagboek schrijf. – Zo komen de krokussen uit de grond: hét moment dat je weet dat het voorjaar in aantocht is. Op Texel stond de hele tuin vol met paarse krokussen. Prachtig! Ik heb wat mooie plaatjes geschoten met mijn mobiel. Toen ik klein was, noemde ik de bloemetjes krokeltjes, omdat ik de letter s nog niet goed kon uitspreken. ;)

Indiase tarkari

Indian food is the best food! Daarom ga ik vrijwel altijd voor Indiaas als ik eten bestel. Zo had ik laatst ‘dal bhat tarkari’. Dit is een heerlijk gerecht met dal, spinaziecurry, groentecurry en basmatirijst. Ik heb het gerecht nagemaakt en dat was errug lekker! Helaas niet zo lekker als de Indiase kok van mijn besteladresje maakt, maar toch was de tarkari de moeite waard!

Zaadjes bij Action

Ten slotte vertel ik je in fotodagboek 25 over de tuinafdeling van de Action. Jep! Heb je de tuinafdeling al gespot? Daar kocht ik een paar zadenzakjes voor onder andere radijsjes, peterselie en paprika. Voor nog geen € 0,40 koop je een zakje. Voor dat geld kun je ze niet laten liggen toch? Ik heb alvast de peterselie gezaaid en deze komt langzaam op. Leuk om te zien hoe zo’n groeiproces werkt. :)

Wat heb jij in februari gedaan? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Ga dan eens naar mijn fotodagboek 24 van janurari 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *