Fotodagboek 26: van geitenyoga tot mangotaartje

Fotodagboek 26

Merk je al dat het lente wordt? Fantastisch he! Lammetjes, zingende vogels en knopjes in de bomen. Tijd om te kijken wat ik in de prille lentedagen heb gedaan. Kijk je mee met mijn fotodagboek 26?

Fotodagboek 26

Mango kombucha

Om de 2 weken maak ik een grote fles kombucha. Kom-wat? Dit is een bruisend drankje die goed voor je darmen is! Deze keer deed ik stukjes mango in de fles. Heerlijk! Wil je meer weten over kombucha? Dan raad ik je aan om het artikel van Xandra Bakt Brood te lezen.

Raw mangotaartje

Over mango gesproken. Ik had toch een vieze mango! Nou, vies wil ik het niet noemen, maar er zat geen smaak aan. Weggooien vind ik heel erg zonde, dus maakte ik er dit raw en vegan mangotaartje van. Helemaal voor jezelf! Je vindt het recept trouwens in dit artikel: https://www.thisisjoan.nl/2019/03/vegan-mangotaartje-recept/.

Het vertrouwde Spaarne

Haarlem is mijn favoriete stad! Ik ben er praktisch opgegroeid, dus wanneer ik er ben, is het alsof ik weer thuiskom. Dit prachtige plaatje van het Spaarne maakte ik toen de trein stilstond vóór het station. Goede timing van de machinist! ;)

Pittige vegan soep

Niet elke stad of elk dorp heeft zoveel vegan hotspots als Amsterdam. Dus dan is het even zoeken. Maar in Hilversum zit een heel goede: Vers saladebar. Alles in deze hotspot is gezond en veel ook nog eens vegan! Ga je naar Vers? Dan raad ik je aan om voor de pittige vegan tomatensoep te gaan met speltbrood. Heerlijk! PS Vers zit ook in Utrecht.

Roze rodondendron

Op een landgoed, in de buurt van Hilversum, is in de 20e eeuw een rodondendrontuin aangelegd. Mijn vriend en ik gingen daar wandelen en zagen al de eerste roze bloemen tevoorschijn komen. Daar maakte ik deze foto van. Prachtig, zo met die waterdruppels!

Charming darmen

In maart was het boekenweek, dus lichtte ik op Instagram het boek uit die ik momenteel lees: De mooie voedselmachine. Giulia Enders vertelt op een grappige en zeer leerzame manier hoe je darmen werken en wie daar wonen. Ik vind het interessant om te leren wat je darmen precies doen. Het boek is niet zozeer een gids met tips, maar maakt de wonderlijk wereld van je darmen inzichtelijk. Ik raad je het boek graag aan! Je kunt ‘m bestellen via Bol.com*

*Dit is een affiliate link.

Mooi rood is niet lelijk

Je hebt zo van die fases dat je ineens in to the lippenstift bent. Of in oogschaduw. Herkenbaar toch als beautyliefhebber? Zo pakte ik maar eens mijn rode lippenstift van de Hema weer uit de kast. Staat ook nog eens heel vintage!

Vintage spijkerjasje

Tijdens het scrollen door mijn mobiel kwam ik deze foto tegen. Dat was afgelopen herfst in Rome. Waar ik in Nederland in een dikke jas liep, kon ik in de stad van de geschiedenis in mijn vintage spijkerjasje lopen. Hij is van Garcia en heb ik ooit in een kringloopwinkel gekocht. Ik kan niet wachten om de jas weer aan te kunnen!

Geitenyoga in een stal

Ten slotte vertel ik je in mijn fotodagboek 26 over geitenyoga. Het stond al tijden op mijn verlanglijstje. Dus gingen een vriendin en ik naar de geitenyoga bij geitenboerderij Ridammerhoeve in Amsterdam. Al yogaend in en stal van stro, klimmen kleine geitjes op je rug. Jeetje, dat was wennen! Maar wel heel tof! Die beestjes zijn zo nieuwsgierig. Eén van de geitjes knabbelde aan de knot van het meisje voor me. Goed opletten dus, haha! Tenzij je, je haar wilt laten knippen.

Na afloop moest je jouw geit weer terug naar de stal brengen. En ja hoor: ik had geitenpis op mijn vest… Charming. Het was in ieder geval een geslaagde ochtend!

Zo vertel me nu eens hoe jouw maart eruitzag?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken zien? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *