De 5 beste historische series op Netflix die bingewaardig zijn

Historische series op Netflix

Op Netflix staan onwijs veel series. Ik weet zeker dat je langer bezig bent om een serie uit te kiezen dan er daadwerkelijk 1 te kijken. Wist je dat er op Netflix ook onwijs goede historische series staan? In dit artikel vind je de 5 beste historische series op Netflix waar ik fan van ben en die ik je aanraad om te kijken!

1. Las chicas del cable

De eerste, en meteen beste, historische serie op Netflix is Las chicas del cable. Deze Spaanse serie gaat over 4 vrouwen die in 1920 gaan werken bij de grootste en modernste telefoonmaatschappij van Spanje. Vanaf dat moment worden hun levens anders, elk met ups en downs. Wat zo sterk is aan Las chicas del cable? De serie laat zien dat vrouwen in de jaren ’20 van de vorige eeuw werden geconfronteerd met hard werken en onderdrukking. Vrouwen hadden het in die tijd veel minder makkelijk dan we nu hebben!

Spaans leren op z’n Netflix

Ik vind Las chicas del cable zo’n leuke serie, dat ik ‘m nu voor de 2e keer kijk. Sterker nog: dankzij deze serie kan ik een klein beetje Spaans verstaan. Waar een Spaanstalige serie wel niet goed voor is. ;) Ik vind het wel jammer dat de serie moderne muziek heeft, waardoor het plaatje niet helemaal compleet is. Maar dat is een kwestie van smaak.

Las chicas del cable heeft momenteel 3 seizoenen, waarvan elk 8 afleveringen.

De eerste, en meteen beste, historische serie op Netflix is Las chicas del cable.

Historische series op Netflix

Tiempos de guerra

Een tweede Spaanstalige historische serie op Netflix is Tiempos de guerra. De serie gaat over de Rifoorlog (1920-1926). Een groep rijke vrouwen uit Madrid zetten zich in als zusters om in Melilla gewonden te verzorgen. Ze openen een eigen veldhospitaal, maar ervaren steeds weerstand van de kolonel. Bovendien zijn de omstandigheden ruig, waardoor de zusters ook zelf in gevaar komen.

Spannende en lange afleveringen

Tiempos de guerra heeft 1 seizoen, maar de afleveringen duren ongeveer 1 uur en 15 minuten, waardoor je lang kijkplezier hebt. Bovendien zijn de aflevering spannend, zodat je steeds verder wilt kijken. Hoezo bingewaardig? ;)

3. When calls the heart

Heb je zo’n rotdag dat je alleen maar in je bed wilt liggen? Dan is die dag perfect om When calls the heart te kijken. Deze historische serie op Netflix gaat over Elizabeth Thatcher. Elizabeth is een welgestelde vrouw die in 1910 lerares wordt in Hope Valley, een klein stadje in het wilde westen van Canada.

Happy ending

In elke aflevering gebeurt er iets slechts, maar het fijne is dat het altijd goed afloopt! Daarnaast is (bijna) iedereen in Hope Valley ontzettend vriendelijk. Hierdoor is de serie een beetje slijmerig, maar heerlijk als je een minder goede dag hebt. En dan heb ik het nog niet eens over de geweldige Victoriaanse jurken van de serie gehad. Kortom: When calls the heart is de moeite waard!

When calls the Heart heeft op dit moment 5 seizoenen, maar het 6e seizoen komt eraan!

4. Peaky Blinders

Denk je dat historische series alleen voor vrouwen zijn? Dan heb je het mis! Peaky Blinders is dé serie die je samen met je vriend kunt kijken. Ik waarschuw je alvast: de serie bevat veel geweld en grof taalgebruik, maar is onwijs bingewaardig. Peaky Blinders gaat over een criminele (familie)bende uit Birmingham kort na de Eerste Wereldoorlog. Ze maken eerder vijanden dan vrienden en er is altijd gedoe. Zelfs in de familie. Weetje: de bende heeft echt bestaan in de 19e eeuw!

Op Netflix staan momenteel 5 seizoenen, maar er komen in totaal 7 seizoenen. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Denk je dat historische series alleen voor vrouwen zijn? Dan heb je het mis!

Historische series op Netflix

5. The Crown

Ben je meer van Britse historische series? Dan is The Crown zeker iets voor jou. Deze serie gaat over de regeerperiode van koningin Elizabeth II en begint kort na de Tweede Wereldoorlog. In The Crown komt goed naar voren dat het leven van een koningin niet makkelijk is. Moet je de staat dienen of handel je vanuit je hart?

Het vintage plaatje klopt

The Crown is zeer sterk! Het hele plaatje klopt gewoon: van vintage kleding en vintage decor tot (nostalgische) muziek en beeldkwaliteit. Hierdoor word je als het ware de serie ingezogen en wil je verder naar de 1 uur-durende (!) aflevering. Momenteel staan er 3 seizoenen op Netflix.

Wat zijn jouw favoriete historische series op Netflix?

Liefs,

Lysanne

Liever historie in het echt zien? Bekijk dan de vintage pareltjes in Valkenburg aan de Geul.

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *