woensdag, juni 26, 2019
Koekjes Recepten

Geniet van je theemoment met deze glutenvrije kaneelbiscuitjes

Glutenvrije biscuitjes met kaneel

Een biscuitje in de thee dopen: ik durf te wedden dat jij dit ook wel eens doet. Ik blame je niet hoor, want ik ben er ook schuldig aan. Het is gewoon erg lekker. Behalve het feit dat het koekje uiteindelijk als een zompig hoopje op de bodem ligt van je kopje in plaats van dat je het hebt opgegeten. Toch zijn zelfgemaakte biscuitjes bij de thee heerlijk! Daarom vind je in dit artikel het recept voor glutenvrije biscuitjes met een knapperig kaneellaagje.

Wat zijn biscuitjes?

Tja, wat is een biscuitje eigenlijk? Dit is een heel eenvoudig koekje dat ook wel kaakje of meelkoekje wordt genoemd. Denk maar eens aan de ronde mariakoekjes.

Wereld van smaak

Gewoon ‘naturel’ eten zijn biscuitjes niet zo lekker. Maar als je ze in je thee doopt, gaat er een wereld van smaak voor je open! Ik at biscuitjes met thee vaak als ik vroeger huiswerk maakte voordat ik naar dansen ging. Dat is eigenlijk een leuke herinnering als ik er aan terugdenk. :)

Een biscuitje wordt ook kaakje of meelkoekje genoemd.

Glutenvrije biscuitjes met kaneel

Zelf glutenvrije biscuitjes bakken

Heb je zin gekregen in een kopje thee met biscuitjes? Ik ook! Nu kun je naar de supermarkt rennen en een rol (glutenvrije) biscuitjes kopen, maar het is veel leuker en lekkerder om je eigen koekjes te bakken! Met het onderstaande recept vul je jouw koektrommel met heerlijke glutenvrije biscuitjes met een knapperig kaneellaagje. Tip: Je kunt de koekjes vegan maken als je het ei vervangt door een lijnzaad-ei.

Vul je koektrommel met deze heerlijke biscuitjes met knapperig kaneellaagje.

Recept voor glutenvrije biscuitjes

Voor 1 trommel vol koekjes
Ovenstand: 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte)
Oventijd: 20 minuten
Nodig: bakpapier, kom en koekjesvorm

Ingrediënten

  • 140 gram boekweitmeel
  • 110 gram rijstemeel
  • 75 gram havermeel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 5 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 groot ei of 1 lijnzaad-ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • scheutje ongezoete sojamelk
  • ter garnering: kokosbloesemsuiker en kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Leg alvast bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng in een kom het boekweitmeel, rijstemeel, havermeel, kokosbloesemsuiker, psylliumvezels en wijnsteenbakpoeder.
  3. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, (lijnzaad-)ei, vanille extract en ongezoete sojamelk bij de droge ingrediënten en meng tot een geheel. Te droog? Voeg meer sojamelk toe. Te nat? Voeg meer bloem toe.
  4. Strooi wat bloem op een werkplaat en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 centimeter dikte.
  5. Steek dan met een koekjesvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de bakplaat.
  6. Strooi daarna kokosbloesemsuiker en kaneel op de koekjes.
  7. Bak de glutenvrije biscuitjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  8. Laat ten slotte de koekjes afkoelen op een rooster.

Deel je creatie met ons! Maak een foto, zet op Instagram en gebruik #thisisjoan. Of tag @thisisjoan1.

Welke koekjes doop jij graag in je thee?

Liefs,

Lysanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top