Fotodagboek 28: van minigeitjes tot vintage jurkje

Fotodagboek 26

Dat ik een groen meisje ben, kun je wel zien. Dit keer staat fotodagboek 28 van mei in het teken van groen, groener, groenst! Ook aaide ik minigeitjes op de kinderboerderij en kocht een té gek vintage jurkje. Kijk je mee?

Fotodagboek 28

Verstoppertje achter de bloesemstruik

In mei stonden veel bomen en struiken in bloei. Dat betekent bloesem! Ik vind bloesem prachtig om te zien. Helaas is de bloeiperiode veel te kort, vind je niet? Er zou het hele jaar door bloesem moeten zijn!

Toevallig droeg ik een trui met bloemetjes, waardoor ik in de struik opga. Wel een goede plek om verstoppertje te spelen. ;)

Minigeitjes aaien

Mijn vriend en ik gingen naar de kinderboerderij waar toevallig net geitjes waren geboren. Die moest ik natuurlijk zien. Ze zijn zo schattig! En stronteigenwijs. Ze lopen gewoon over je heen en knagen aan je kleren. Het zijn gewoon kleine aandachtstrekkers!

Vintage ’80 jurkje

In Haarlem sprak ik af met een vriendinnetje om samen naar Episode te gaan. Ik was niet eerder bij deze tweedehands kledingwinkel geweest, maar ik ben fan! Daar kocht ik dit übertruttige vintage jurkje. Ik schat zo dat hij uit de jaren ’80 komt, maar ik combineer ‘m zo (rode lippen en opgestoken haar) dat het meer een jaren ’40 jurkje is. Ik ben heel blij met de jurk!

Broodje mangohummus bij By Lima

Ook gingen we lunchen bij één van mijn favoriete lunchtentjes in Haarlem: By Lima. Ik vind het interieur zo leuk! Het is een combinatie van vintage en modern. Ik at een glutenvrij broodje met mangohummus, avocado en koriander. Superlekker! Ik raad je zeker aan om By Lima te lunchen als je een keer in Haarlem bent.

Savanne in Nederland

Wist je dat er een savanne in Nederland is te vinden? Gewoon tussen Vogelenzang en Heemstede. Nee, geitje. Maar het komt wel in de buurt, vind je niet? Deze bloesemboom zag ik tijdens een wandeling met mijn ouders op landgoed Leyduin.

Ook zag ik onwijs veel bloesem, en bomen en struiken die weer groen werden. Ik krijg dan meteen zo’n lentegevoel, ook al regende het die dag best hard.

Rodondendron in bloei

In de voortuin staat een rodondendron prachtig in bloei. Die roze bloemblaadjes zijn ontzettend mooi! Vooral wanneer er druppels op de blaadjes zitten na een regenbui. Daar moest ik een close-upfoto van maken!

Fruit- en notenrepen bij Action

Ten slotte deel ik nog een tip met je in fotodagboek 28: goedkope fruit- en notenrepen bij de Action. Ze zijn alleen gezoet met dadels en hebben voor de rest goede ingrediënten.

De repen zijn ideaal om in je tas te hebben. Wanneer ik duizelig ben of merk dat mijn bloedsuikerspiegel te laag is, eet ik een stuk van de reep en dan kan ik weer helder nadenken. De prijs weet ik niet meer precies, maar het was rond de € 1,50.

Zo vertel me nu eens hoe jouw mei eruitzag?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken zien? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *