Fotodagboek 29: van koele drankjes tot pannenkoekenplant

Fotodagboek 29

Is het al vakantie? Met dit zonnige weer krijg ik ontzettend veel zin in vakantie! Jullie ook? Nog eventjes geduld, want ik neem je eerst mee in mijn fotodagboek 29 van de maand mei. Zo dronk ik veel koele drankjes om de hete dagen door te komen en kreeg ik een übervette pannenkoekenplant. Kijk je mee?

Fotodagboek 29

 

Groene en blauwe streepjes

Zoals je kunt zien, houd ik van streepjes! Nee, het was toevallig dat ik op beide foto’s t-shirts met groene en blauwe streepjes droeg. Op de eerste hete junidag gingen mijn vriend en ik fietsen door het bos. En toevallig kwamen we een heel leuk meertje tegen. Mooi, want ik had het onwijs warm! Dus ik ging lekker pootje baden, kijkend naar de televisietoren van Hilversum.

Gelukkig was het maar eventjes meer dan 30 graden Celsius, dus ik kon een wat dikker t-shirt aantrekken. Een lookallike jaren ’60 t-shirt om precies te zijn. Ik combineerde ‘m met een zwart, vintage rokje en groene Vans.

Roze vingerhoedjes

Deze leuke roze plant staat in de voortuin van mijn ouders. Het zijn vingerhoedjes en worden ook wel digitalis purpurea genoemd. Let op: Eet deze bloemen nooit. Maar dan echt nooit, want ze zijn supergiftig! Dus kijken, niet eten.

Pannenkoekenplant

Ken jij de pannenkoekenplant (pilea peperomioides) al? Wat een leuk groen monstertje! De plant is makkelijk te onderhouden en ziet er gezellig uit op de vensterbank of op een kastje. Mijn plantje krijgt al een klein stekje aan de zijkant, dus deze ga ik binnenkort verpotten!

Verkoelende drankjes

Wat was het warm eind juni! Vooral op werk was echt niet te doen. Dus ik kocht een roze ventilator en haalde ik elk uur een verkoelend drankje. Ik had nog wat matchapoeder liggen voor een ijsmatcha. Dat was écht een goed idee om af te koelen!

Ook dronk ik bij By Lima, mijn favoriete tentje van Haarlem, een gezonde ijsthee. Check hoe leuk dat glas is!

AH vegan gekleurde hagel

Wist je dat de gekleurde hagel van AH vegan is? Hoera! Ik had ontzettend veel zin in matzes met gekleurde hagel, maar in elke soort hagel zat karmijn (lees: achterkant van een luis). Maar toen vond ik deze gekleurde hagel. Thanks Appie! Nu kan ik mijn matze eindelijk eens eten.

Sonett wasmiddel

Hulp gezocht! Ik ontdekte dat mijn wasmiddel van Ecover niet ecologisch is. Ik had wat research op internet gedaan en ja hoor: ik spotte geen keurmerk op de fles. Dus ben ik op zoek gegaan naar een ander merk wasmiddel. Ik heb Sonett al geprobeerd, maar die voldoet niet aan mijn eisen. Ken jij een fijn, ecologisch wasmiddel? Laat het me weten!

Kleine geitjes aaien

We kunnen er nooit genoeg van krijgen: kleine geitjes aaien. Ik droom er zelfs van om later een grote tuin te hebben met een paar kleine geitjes. Ze zijn stronteigenwijs, maar ontzettend schattig. Bovendien helpen ze me om niet aan angst te denken. Iets waar ik nog steeds mee worstel sinds mijn eetstoornis. Even die angst opzij en lekker knuffelen met kleine geitjes: dat maakt me intens gelukkig.

Tarwegras bliss balls

Ten slotte deel ik in fotodagboek 29 nog een extraatje met jou: een lekker recept van tarwegras bliss balls! De balletjes zijn ideaal om als snack mee te nemen in je tas! Je kunt het recept van deze spirulina lemon bites gebruiken en de spirulina vervangen door tarwegraspoeder.

Vertel, wat heb jij gedaan in juni?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken zien? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van mei.

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *