Fotodagboek 30: van monstergroen sapje tot vintage lamp

Fotodagboek 30

Zomer is komkommertijd. Je kunt niet alleen nu spotgoedkoop komkommers kopen, ook het dagelijks leven heeft een stapje terug gedaan. Ook ik, want ik doe rustiger aan. Hoewel ik in juli weer wat heb beleefd. Zo kocht ik een monstergroen sapje en vond ik een té gekke vintage lamp in de kringloopwinkel. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 30?

Fotodagboek 30

Monstergroen en -zoet sapje

Bij de Appie waren de sapjes van Innocent in de aanbieding. Ik dacht mooi: want dan kan ik dat monstergroen sapje met blauwe spirulina proberen. Geef toe: die kleur is vet. Helaas viel de smaak tegen, want het is mierzoet! Zelfs mijn vriend die vaak sapjes drinkt, vond het niet lekker. Conclusie: ga niet alleen op de kleur af, haha.

Lavera reiniginsmelk voor make-up

Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede reinigingsmelk om make-up te verwijderen. Ik gebruik nu de Kruidvat Natures Eye Make-up Remover, maar die is te vet voor mijn huid. Toevallig mocht ik de reinigingsmelk van Lavera proberen. Speciaal gemaakt voor de droge en gevoelige huid, en 100% vegan. Ik moet zeggen dat ik deze erg fijn vind! Ik gebruik daarna wel nog een micellair water om alle restjes make-up te verwijderen.

Kijk maar tegen mijn rug aan

Toevallig sta ik op beide foto’s met mijn rug naar je toe. Op de linkerfoto zie je een superschattig wit kerkje. Check vooral die rode rozen die tegen de muur groeien. Prachtig! En het leuke is dat de kerk gewoon in een woonwijk staat. Volgens mij is het nu een ontmoetingsplek.

De rechterfoto is gemaakt in een park in Rome met mijn fijne Fjällräven rugtas. 3 jaar geleden liep iedereen in Finland met zo’n tas en ik vond ze zo leuk dat ik er ook een wilde. Ik ben er nog steeds heel blij mee! En hij kan ook veel hebben, want ik prop de rugtas altijd vol met zware boodschappen.

Het boek voor falafellovers

Ik ben dus echt een falafellover. Of het nu op een broodje of salade is: falafel kan er bij mij altijd in. En natuurlijk met een flinke portie hummus en groente. Oke ik geef toe dat falafel gemaakt van kikkererwten heel soms mijn neus uit komt, omdat ik het altijd hetzelfde eet. Daarom moet je soms een ander smaakje proberen. Dit falafelboek van Dunja Gulin staat vol met lekkere recepten voor falafel, bijvoorbeeld gemaakt met zaden of linzen. Wil je meer weten over dit kookboek? Lees dan mijn review.

Hummussalade

Over kikkererwten gesproken. Weet je wat heel lekker is? Hummus op je salade! Zo wordt je portie groente minder saai. Ik heb tijdens de hittegolf alleen maar zulke salades gegeten. Met die warmte de oven of het gas aanzetten, was gewoon niet te doen!

Fietsen naar Hollandsche Rading

In juli pakte ik ook de fiets naar Hollandsche Rading: een minuscuul dorpje bij Utrecht. Nu denk je vast dat er daar niets te beleven valt, maar niets is minder waar. Het was er druk met dagjesmensen! En ik geef ze groot gelijk, want het was mooi weer om te wandelen en te fietsen. Kijk maar hoe mooi het daar is! Ik kwam deze leuke schaapjes tegen.

Blijf van mijn vintage lamp af

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in de kringloopwinkel een vet item in je winkelmandje hebt gestopt en dat er dan mensen zijn die dat item willen hebben. Dat had ik dus met de lamp op de rechterfoto. Ik zag ‘m en was gelijk verliefd! En opeens was daar een meneer die wel heel gretig naar de lamp keek. Ja dag, die is van mij! Had je maar eerder moeten zijn, haha. En zo geschiedde: de vintage lamp staat nu op mijn antieke theekast.

Heb je je haar geknipt?

Wat een andere haarscheiding wel niet teweeg kan brengen. Nadat ik mijn haar had gewassen dacht ik: laat ik mijn scheiding weer eens in het midden doen in plaats van links. Het resultaat: iedereen op werk vroeg of ik mijn haar had geknipt. Nope, het was de scheiding.

The Great Gatsby-look

Heb je The Great Gatsby al op Netflix gekeken? Wat een té gekke film! En die kleding! Ik was gelijk geïnspireerd door de jaren ’20: sjaaltje in je haar en kersenrode lippenstift op, en klaar!

Vegan Indiaas bij Golden Temple

Vegan en Indiaas eten? Kan gewoon! Ik ging samen met mijn ‘schoonfamilie’ eten bij Golden Temple in Amsterdam. Toevallig bestelden we allemaal hetzelfde gerecht: een Indiase curry van verschillende gerechtjes. Je kunt dit gerecht zowel glutenvrij als vegan bestellen, dus ik ging voor de vegan variant. Het eten was meer dan genoeg, want ik zat propvol (ik ben een grote eter). Ik vind die bakjes heel leuk, want zo kun je meerdere curry’s maken.

Glutenvrije citroenscones

Ten slotte zie je in fotodagboek 30 dat ik heerlijke glutenvrije en vegan citroenscones heb gebakken. Mijn vriend had zin in scones, dus maakte ik ze met een restje glutenvrij meel dat ik van mijn moeder had gekregen. Ik heb trouwens het recept voor je op mijn blog gezet: https://www.thisisjoan.nl/2019/07/glutenvrije-scones-citroen-recept/.

Vertel, wat heb jij gedaan in juli?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken zien dan alleen fotodagboek 30? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *