Fotodagboek 31: van natuurlijk schoonmaken tot Gooische frietjes

Fotodagboek 31

De zomer is voorbij. Dat betekent weer naar school of aan het werk. Dat laatste geldt ook voor mij. En het sporten pak ik ook weer op (hoe dan?). Maar voordat het zover is, kijk ik terug naar wat augustus 2019 me heeft gebracht. Zo kreeg ik supervette limited edition schoonmaakmiddel van Method en at ik met mijn zus echte Gooische frietjes. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 31?

Fotodagboek 31

Zomerse outfits

Een zomer zonder jurkjes en rokjes is natuurlijk geen zomer. Daarom kocht ik dit leuke pastelblauwe jurkje tijdens de uitverkoop bij de H&M. Ook vond ik achterin de kast een ‘oud’ T-shirt van de Hollister en combineerde het met een zwart vintage rokje. (Eigenlijk had ik maar wat aangetrokken voor het wandelen, omdat ik te lui was om erover na te denken ;)).

Method limited edition schoonmaakmiddel

Schoonmaken met natuurlijke middeltjes vind ik belangrijk. Het is niet alleen beter voor mens en milieu, ook heb je geen chemische lucht in je huis hangen. Daarom gebruik ik al een tijdje Method. Dit merk is gecertificeerd. Dat betekent dat het merk beter is voor mens en planeet, en de fles is gemaakt van gerecycled plastic. Alle beetjes helpen naar een groener leven!

Maar even to the point: Check hoe leuk deze natuurlijke allesreiniger en afwasmiddel van Method zijn! Deze kreeg ik via de post en daar werd ik gelijk vrolijk van. Deze fancy verpakkingen zijn gemaakt door Morag Myerschough, geïnspireerd op positiviteit, meer kleur en een heerlijke geur voor in huis. Over dat laatste: de schoonmaakmiddelen ruiken heerlijk naar watermeloen! Kunnen we net iéts langer van de zomer genieten.

Gooische zoete aardappelfrietjes

Wist je dat er Gooische zoete aardappelfrietjes bestaan? Met truffelmayonaise om precies te zijn. Met mijn zus deelde ik een Gooisch frietje bij Mout in Hilversum. Ik vroeg me op Instagram af wat er nou zo Gooisch aan de frietjes was. Het antwoord van Mout: ”Gooisch (bijv.naamw.) De oudhollandse benaming van ‘Goois’, wat betekent; Afkomstig uit het Gooi en daarom ongetwijfeld tien maal lekkerder”. Nou dat dus.

Karl Fazer chocolade

Als je ooit in Finland ben geweest, moet je de chocolade van Karl Fazer kennen. Dit is superlekkere chocolade waar mijn vriend en ik nooit genoeg van krijgen. Vriendlief was zo lief om een megareep te kopen toen hij terugkwam uit Oekraïne (daar verkopen ze het merk ook). Thank you!

Liefde voor planten

Elke dag een stapje groener leven? Dat betekent ook je huis volproppen met planten. Inmiddels heb ik er al heel veel in het hele huis staan. Zoals een clivia met prachtige oranje bloemen en meerdere aloë vera-planten. Welke planten heb jij in huis?

Italiaanse koffie

Ik drink niet vaak koffie, maar als ik het doe dan kies ik natuurlijk voor Italiaanse koffie. Mijjn favoriete merk? Lavazza! Ik kwam dit pakje tegen bij een Italiaanse delicatessewinkel in Den Haag. Eigenlijk deed ik het om de roze en blauwe kleur, haha. Maar ik kan je vertellen dat het lekkere koffie is!

Rode peper uit eigen tuin

Ten slotte zie in je in Fotodagboek 31 deze rode peper die afkomstig is van mijn moeder’s peperplant. Ze was zo lief om 2 plantjes aan mij te geven: een rode en een gele. Maar jeetje, wat een hete pepers! Mijn mond stond in brand. Alsnog ga ik volgend jaar mijn eigen peperplantjes kweken.

Vertel, wat heb jij gedaan in augustus?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken zien dan alleen fotodagboek 31? Bekijk dan eens mijn fotodagboek van juli.

Comments

  1. Jessica J.

    Ik word ook iedere keer weer vrolijk van die limited editions van Method. Zo’n vrolijke kleurtjes! En ik ben mezelf aan het ontpoppen tot plantenmoeder. Laatst nog een graslelie en koffieplantje aan de familie toegevoegd. Binnenkort ga ik me aan het vermeerderen van m’n sanseveria’s en het verpotten van m’n aloë vera wagen!

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *