Fotodagboek 33: van Finse huisjes tot de Texelse veerboot

Fotodagboek 33

Waarom gaat de tijd zo snel? Het lijkt wel de dag van gisteren dat het nog 25 graden was. Nu zit ik met een dekentje en een dampende kop thee achter mijn laptop. Niet dat ik niets tegen de herfst heb, want ik houd van de herfst! Goed. Gelukkig zijn er in oktober ook leuke dingen gebeurd. Zo zwijmelde ik weg bij foto’s van Finse huisjes en voer ik mee met de veerboot van Texel. Kijk je mee naar mijn fotodagboek 33?

Fotodagboek 33

Smile, lekker genânt

Lachen op de foto: een van de meest schaarse foto’s die je van me ziet. Waarom? Ik vind lachen op de foto vreselijk! Of a, ik kijk heel vreemd. Of b, er lopen mensen langs en moet je dus zo blijven staan. Ik weet het, het ligt gewoon aan mij. Want iedereen maakt foto’s op vakantie of tijdens een dagje uit. Maar ik heb het streven om vaker op de foto te lachen!

Natruline

Merk jij ook dat je lippen in deze tijd van het jaar zo droog zijn? Dan heb ik het nog niet eens over mijn pluizend haar gehad. Ik blijf maar smeren! Wel met natuurlijke lippenbalsem, want dat is beter voor jezelf, de dieren en het milieu. Beauty Kitchen kwam op de perfecte timing met Natruline: natuurlijke lippenbalsem zonder patroleum. Voor de duidelijkheid: patroleum zit soms in lippenbalsem en is dus eigenlijk aardolie. Bah! Dat smeer je toch niet op je lippen?

Ik kreeg 2 blikjes van Beauty Kitchen, waarvan de groene vegan is. De blauwe bevat bijenwas, maar Beauty Kitchen test niet op dieren en gebruikt alleen duurzame ingrediënten. Je kunt ze kopen voor € 3,49 per stuk bij Holland & Barrett*.

* Dit is een affiliate link.

Lappeenrannan raatihuone

Finse huisjes vind ik té gek. Ze zijn vaak geschilderd in vrolijke kleuren, waardoor een straat meteen vrolijkheid uitstraalt. Zoals dit gele stadhuis van Lappeenranta. Daar kunnen wij Hollanders nog wat van leren. Wanneer jij je huis namelijk in een knalkleur verft, wordt je meteen verdoemd door de buurt. Eigenlijk zijn die vrolijke, Finse huisjes logisch. Omdat het in Finland bijna 3/4 van de tijd koud en donker is, en er veel sneeuw ligt, zorgen de huizen voor wat vrolijkheid in het leven. Leuk toch?

Fins huisje aan het water

Dit roze Suomalainen mökki (Fins huisje) in Turku aan het water vond ik zo schattig. Hij is gebouwd in Victoriaanse stijl en volgens mij het een boothuis die bij een van de huizen links van het water hoorde. Die huizen waren ook in de mooie, Victoriaanse stijl gebouwd. Ik houd ervan.

Roze mozaïkplantje

Je herkent dit vast wel: je gaat naar het tuincentrum voor een paar dingen, maar rekent een heel karretje vol spullen bij de kassa af. Jep. Dat overkwam mij dus ook. De struggle? Ik kan bijzondere planten niet laten liggen. Vooral als het planten zijn met roze bladeren. Zoals dit roze mozaïkplantje. Mooi he! Ik vond ook nog een leuk, afgeprijsd potje bij Intratuin.

Geef me 3 van deze bloemenbankjes

Wow! Hoe leuk is dit vintage bankje met planten en bloemen. Dat maakt een tuin langs de weg een stuk gezelliger. Mag ik er 3, inclusief planten? Ik weet alleen niet of er plek is op mijn balkon.

Langs Dokter Wagemaker

Ben ik langs de dokter geweest? Nee, wel langs de Dokter Wagemaker: een van de veerboten van Texel. Samen met mijn vriend genoot ik van een lang weekend op het schapeneiland. Er waren bijna geen toeristen meer, dus we hebben ongestoord kunnen wandelen op het strand en in het bos. We zijn ook nog langs een tweedehands kledinguitverkoop geweest waar ik mooie schoenen heb gescoord voor € 7. Geen geld!

Herfstachtige perentaart met amandelspijs

Ten slotte zie je in mijn Fotodagboek 33 dat ik een heerlijke vegan perentaart met amandelspijs heb gemaakt. De herfst is een van mijn favoriete seizoenen. Niet alleen om de prachtige herfstkleuren, ook om de heerlijke oogst. Waaronder peren. Helaas hebben peren soms de eigenschap om niet rijp te worden. Ik ben iemand die onbruikbaar fruit niet weggooit. Tenzij het is beschimmeld. Als je fruit warm maakt, wordt het zacht. Dat bracht me op het idee om een perentaart te maken. En omdat mijn vriend dol is op perentaart met amandelspijs, trakteerde ik hem op deze taart. (Hoewel ik ermee vandoor ben gegaan). ;)

Vertel me, hoe was jouw oktober?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 32.

Comments

  1. Jessica J.

    Brr, die droge herfst- en winterlippen. Ik gebruik nu om de paar dagen een lip scrub van Lush en breng iedere ochtend een fijne lippenbalsem aan. Op dit moment gebruik ik er eentje van Burt’s Bees, maar Beauty Kitchen is inderdaad ook een tof merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *