Doe het eens anders: pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad

Pesto van radijsblad, heb je er wel eens over nagedacht om dat te maken? Het is dé zero waste-manier om alles van de radijs te gebruiken. De gekleurde bol verwerk je bijvoorbeeld in een salade. En van het blad maak je pesto. Kom, laten we het samen gaan maken!

Wat is pesto?

Pesto is een groene, Italiaanse saus en is gemaakt van olijfolie, basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en zout.

Verschillende soorten pesto

De bovenstaande ingrediënten vormen samen de traditionele variant van pesto. Maar er zijn veel meer versies! Wat dacht je van rode pesto, pesto van spinazie en zelfs een vegan variant met edelgistvlokken. Kortom: Je kunt met verschillende ingrediënten je eigen draai geven aan een pestorecept.

Pesto is een groene, Italiaanse saus en is gemaakt van olijfolie, basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en zout.

Pesto van radijsblad

Pesto en radijsblad?

Je denkt niet een-twee-drie aan radijsblad als je pesto gaat maken. Dat snap ik! Maar ik vond het zonde om de bladeren van radijsjes weg te gooien. Ik bedoel, dat plantje heeft zoveel energie gestoken om te groeien.

In een paar seconden werp je een groot deel van de radijs in de prullenbak, terwijl je het blad ook kunt eten. Dat bracht me op het idee om pesto met radijs te maken. Het is zero waste én scheelt ruimte in je prullenbak.

Deze pesto van radijsblad is vegan en helemaal zero waste!

Maak je eigen vegan pesto

In het onderstaande recept voor pesto van radijsblad heb ik de traditionele Parmezaanse kaas vervangen door edelgistvlokken. Ook de pijnboompitten hebben plaats gemaakt voor amandelen. Zo maak je op een eenvoudige manier je eigen vegan pesto! Ik vind ‘m heerlijk door de pasta en in een salade. Of zet eens je tanden in een broodje radijspesto met hummus en tomaat. ;)


 

Recept

Pesto van radijsblad

Geef je pestogerecht eens een andere twist. Probeer deze pesto van radijsblad!
Voorbereiding5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
GangBijgerecht
KeukenItaliaans,Vegan
Trefwoordspread,vegan,zero waste
Aantal1 portie

Benodigdheden

  • foodprocessor

Ingrediënten

  • 1 portie radijsblad
  • handje rauwe amandelen met vlies
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • scheutje citroensap
  • zout en peper
  • optioneel: water

Bereidingswijze

  • Mix de radijsbladeren met de amandelen kort in de foodprocessor.
  • Hak vervolgens de knoflooktenen iets fijner, zodat er geen hele knoflookstukken in de pesto komen.
  • Stop daarna de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
  • Is de pesto niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediënten kort door elkaar.
  • Serveer ten slotte de pesto van radijsblad direct met pasta of bewaar het tot 2 dagen in de koelkast.

Notities

Tip: Probeer ook eens cashewnoten of pistachenoten.

Deel je creatie met ons! Maak een foto, zet op Instagram en gebruik #thisisjoan. Of tag @thisisjoan1.

Hoe maak jij pesto?

Liefs,

Lysanne

Comments

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *