Fotodagboek 36: van vegan chocolade tot koaladonatie

Fotodagboek 36

Het eerste fotodagboek van 2020 is een feit! In deze editie zie je dat ik vegan chocolade van Veganz testte (wat geen straf was). En lees je waarom ik doneerde aan de koala’s van Australië. Kijk je mee naar mijn Fotodagboek 36?

Fotodagboek 36

Veganz chocolade

Chocolade testen is geen straf, vind je niet? Het is altijd leuk om nieuwe merken te ontdekken. ProVeg was zo lief om chocolade van Veganz te sturen. Deze kun je nu bij Albert Heijn kopen. En oh my: Ik ben vooral fan van de ‘melkchocolade’ met hazelnoten, omdat het zo echt smaakt! Als je meer wilt weten over de chocolade van Veganz, kun je dit artikel lezen: https://www.thisisjoan.nl/2020/01/veganz-review/.

Clean desk policy met emaille

Ken je dat moment dat je aan je bureau wilt werken, maar er ligt zoveel troep? Daar kan ik dus niet tegen! Naast dat je niet kunt aanschuiven, wordt je hoofd ook chaotisch. Daarom zorg ik ervoor dat mijn bureau netjes is opgeruimd. En dat kan heel goedkoop! Zo kocht ik een paar emaillen kopjes in de kringloop en stopte daar pennen in. Het staat leuk en je bureau is een stuk opgeruimder. 

Groene trui-liefde

Bij mijn ouders in de buurt zit een fantastische kringloop. Ik ga nooit met lege handen naar huis. Vooral in de categorie kleding scoor ik altijd wel wat. Zo stuitte ik op deze 90s groene trui van katoen. Love it! Hij zit ontzettend fijn, omdat hij groot valt en is lekker warm. Hierdoor draag ik hem graag met alle liefde.

Zomerherinneringen

Hoewel ik het jammer vind dat het veel te warm voor de tijd van het jaar is (ik maak me zelfs zorgen over klimaatverandering), kan ik wel wat zon gebruiken! Gewoon voor een happy boost. Ik word namelijk somber als ik lange tijd geen zonnestralen zie. Daarom scrolde ik op mijn mobiel naar zomerfoto’s van Finland. Deze foto maakte mijn vriend op Ruissalo, een schiereiland bij Turku. Door deze foto word ik toch nog vrolijk! (Beetje onscherpe foto, maar goed.)

Koaladonatie

Over klimaatverandering gesproken. Ik kon echt niet aanzien dat er door de bosbranden in Australië miljoenen dieren dood zijn gegaan. Of dat ze zijn verbrand en hulp nodig hebben. Dat brak echt mijn hart. Ik wilde daarom iets doen voor de dieren. Vliegen naar Australië was geen optie, dus daarom besloot ik te doneren aan WWF. Help jij ook mee? Je kunt namelijk nog steeds geld doneren om het leefgebied van koala’s te redden. Ik vraag dit vanuit de liefde voor dieren en ik ben hier niet voor gesponsord.

Raw mangotaart

Gelukkig waren er in januari ook leuke dingen! Zo maakte ik deze overheerlijke raw mangotaart met een bodem van havermout. Natuurlijk kan de vegan slagroom van AH niet ontbreken, dus die spoot ik er gretig bij. Voor de foto had ik echter een mooi toefje gemaakt. ;)

Kijkje achter de schermen: samosa’s

Ten slotte zie je in mijn Fotodagboek 36 een kijkje achter de schermen. Want hoe komt een foto tot stand? Naast dat ik natuurlijk in de keuken aan de slag ga, creëer ik een compositie van verschillende attributen. Deze spullen koop ik gewoon in de kringloop. Daarnaast kijk ik ook in de keukenkastjes wat ik kan gebruiken. Zoals zonnebloempitten voor deze foto van vegan samosa’s.

Ik vind het eindresultaat altijd zo leuk om te zien. Uiteraard bewerk ik de foto’s nog voordat ik ze op mijn blog zet, zodat ze nóg mooier worden. ;) 

Wat heb jij gedaan in januari?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 35.

Comments

 1. Jessica J.

  De klimaatverandering is ook iets om je zorgen over te maken … Ik heb gedoneerd aan WIRES, de grootste wildlife rescue organisation van Australië. Oh, en ik kocht twee All the Wild Things-zeepjes van Lush. De opbrengst daarvan gaat naar grassrootsorganisaties die wilde dieren van de Australische branden redden en hun habitat herstellen. Ik heb erover geschreven op m’n blog. 😊

  1. Post
   Author
   Lysanne

   Ik maak me echt zorgen om de klimaatverandering. Het lijkt ook wel alsof het de laatste paar jaar in een rap tempo verandert. Of er is nu meer aandacht voor klimaatverandering.

   Wat goed van je dat ook geld hebt gedoneerd! Samen staan we sterk. :) Ik ga je artikel even lezen. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *