Fotodagboek 37: van haar knippen tot stippenbegonia

Fotodagboek 37

Joehoe! Daar is hij weer: mijn Fotodagboek 37. Dit keer geef ik je een kijkje in de keuken van wat ik afgelopen februari heb gedaan. Zo ging de schaar in mijn haar en kocht ik een mini stippenbegonia. Kijk je mee?

Fotodagboek 37

De schaar erin!

Ik was mijn lange haar zo zat, lees: er zat geen model meer in en het was touwerig aan de onderkant, dat ik besloot om mijn haar te laten knippen bij Hizi Hair. Op de ochtend zelf begon ik nog enorm te twijfelen. Ik had namelijk mijn best gedaan om mijn haar weer lang te laten groeien. Toch besloot ik om wél te gaan. En ik ben er zo blij mee! Mijn haar zit een stuk beter en ik kan weer vintage hoedjes dragen. Ik vind hoedjes altijd leuker bij kort haar.

Hizi Hair is trouwens echt een aanrader! Het meisje heeft mijn haar precies geknipt zoals de foto die ik liet zien. :)

2 ondeugende boefjes

Kijk nou! De boefjes zijn aan het chillen op hun zachte kussentje. Het zijn echt 2 ondeugende boefjes. Vooral Robèrt (rechter cavia), want hij was ontsnapt uit de ren! Hij had het deurtje opzij geschoven en was op de kleedjes gaan zitten, die ik ernaast had gelegd voor hun hok. Gelukkig zag ik het op tijd en had ik Rob weer in de ren gezet.

Haha, check dat poepje bij Vlad (linkerfoto). 

Mini stippenbegonia

Een stippenbegonia stond al een tijdje op mijn lijstje en ik heb hem dan ook ein-de-lijk gekocht. Een mini stippenbegonia om precies te zijn. Mijn vriend en ik zagen hem in de Jumbo voor € 3,-. Daar laat je zo’n plantje niet voor liggen toch?

Gelukkig gingen we tijdens het winkelen eerst boodschappen doen, want daarvoor hadden we precies dezelfde plant in een lifestylewinkel op Texel gezien. Maar dan voor € 10,-! Lucky us.

Aromatherapie in een flesje

Ook hopte ik weer een keertje naar de Holland & Barrett om te kijken of er goede aanbiedingen waren. Ik ben dus een koopjesjager en koop vrijwel alles in de uitverkoop. Je bent een gierige Nederlander of je bent het niet. ;) Ik zie het een beetje als een hobby, maar daardoor koop ik wel vaak producten een stuk goedkoper.

Zoals dit flesje aromatheraptie van Dr. Organic. Superhandig om in je tas te hebben als je even een zenmomentje nodig hebt. Deze ruikt naar mint en is specifiek bedoeld tegen hoofdpijn.

Vegan valentijnscupcakes

Voor Valentijnsdag verraste ik mijn vriend met gezonde vegan vanille cupcakes. En vegan slagroom natuurlijk. Ze zijn superlekker en niet al te moeilijk om te maken. Wil jij ze ook bakken? Je vindt het recept via deze link: https://www.thisisjoan.nl/2020/01/vegan-vanille-cupcakes-recept/.

Uitwaaien op de Mokbaai

Ten slotte zie je in mijn Fotodagboek 37 nog een mooie foto van een Texelse weide met gele bloemetjes. Ze vielen me op, omdat de natuur in februari juist grijs en grauw is. Ik weet niet wat voor soort bloemen het zijn, maar ik fleurde ervan op.

Een stukje verderop is de Mokbaai, de hoek van Texel. Daar kun je heerlijk uitwaaien en wandelen. En een vegan burger eten bij Paal 9. Een aanrader als je op Texel bent!

Wat heb jij gedaan in februari?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 36.

Comments

  1. Post
   Author
 1. Petra van den Berkt

  Echt mooi, je haar zo.
  Cavia s zijn superleuk en heel lief. Wij hadden ze vroeger ook.

  heel wat anders, heb jij wat lekkere recepten met peulvruchten ?

  1. Post
   Author
   Lysanne

   Hoi Petra,

   Dankjewel voor je complimentje! Lief! Jazeker:
   – Dit is mijn favoriete hummusrecept: https://www.thisisjoan.nl/2017/06/basic-hummus/.
   – Deze falafel maak je makkelijk uit de oven: https://www.thisisjoan.nl/2017/08/glutenvrije-falafel-recept/.
   – Dit recept voor doperwtenburgers is ook een aanrader: https://www.thisisjoan.nl/2018/09/vegan-doperwtenburgers-speltbroodje-recept/.
   – Als je iets zoets zoekt, raad ik je zeker deze cookie dough van kikkererwten aan: https://www.thisisjoan.nl/2018/05/gezonde-kikkererwten-cookie-dough-pindakaas-recept/.

   Liefs,

   Lysanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *