Moving Mountains-burger: vegan burger nieuwe stijl

Moving Mountains burger review jumbo
Moving Mountains burger review jumbo

De Moving Mountains-burger: een vegan hamburger die sinds kort in de schappen ligt. Dat schap met vleesvervangers wordt hierdoor steeds groter! Dat vind ik zo tof. Natuurlijk was ik erg benieuwd naar de burger van Moving Mountains. En daarom mocht ik ze uitgebreid voor je testen. Meer weten? Ik ga je er alles over vertellen!*

Wat is de Moving Mountains-burger?

De Moving Mountains-burger is een vegan burger, gemaakt door het vleesbedrijf Jan Zandbergen BV. De burger is gemaakt op basis van erwten, tarwe en soja. Daarnaast bevat hij veel eiwitten en vitamine B12.

Vleesvervangers voor iedereen

Dat vleesvervangers alleen voor vegetariërs en veganisten zijn, is natuurlijk achterhaalt. Moving Mountains wil namelijk vleesvervangers voor iedereen maken die ook populair zijn bij flexitariërs en vleeseters. Hoe? Door ervoor te zorgen dat die vervangers qua smaak, structuur en uiterlijk zo dicht mogelijk in de buurt van echt vlees komen.

Dat vind ik een goede ontwikkeling. Zo maak je de drempel voor vleeseters een stuk lager om voor een vegan burger te kiezen.

Best ironisch dat een vleesbedrijf vegan burgers maakt.

Vleesbedrijf maakt plantbased-burgers

Best ironisch dat een vleesbedrijf vegan burgers maakt, vind je niet? Maar aangezien plantaardig eten steeds meer in opkomst is, zag Jan Zandbergen dat daar brood mee kan worden verdiend. Hoewel het bedrijf nog steeds vlees verwerkt, vind ik dit een stap in de goede richting. Ik zeg maar altijd: kleine stapjes tellen ook!

Moving Mountains burger review jumbo

Is de Moving Mountains-burger gezond?

De (vegan)hamvraag is natuurlijk: is de Moving Mountains-burger gezond? In mijn ogen zijn de ingrediënten hetzelfde als elke vegan burger die je in de supermarkt kunt kopen. De basis ingrediënten zijn namelijk erwten-, soja- en tarweproteïne, gevolgd door andere toevoegingen.

Ingrediënten

Water, plantaardige olie (kokos), oesterzwam, plantaardige eiwit (5% soja eiwit concentraat, 2% soja eiwit isolaat, 2% erwteneiwit), 7% tarwegluten, rijst, tarwezetmeel, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel (methylcellulose, natriumalginaat), voedingsvezel (haver), gerstemoutextract, azijn, kleuren (rode biet), conserveermiddel (melkzuur), vitamine B12.

Eet gezond en gevarieerd

Het is natuurlijk aan jou wat je gezond vind. Maar persoonlijk vind ik dat de burger van Moving Mountains in een gezond dieet past. Als je maar gevarieerd eet en genoeg groente en fruit eet. Bovendien heb ik soms echt zin in een ‘vette hap’, omdat ik al 80% gezond eet. :)

Moving Mountains burger review jumbo

De test: smaak, structuur en look

Zoals je hierboven hebt gelezen, belooft Moving Mountains dat de burger de smaak, structuur en look als echt vlees heeft. Natuurlijk moeten we burgers testen om erachter te komen of dat ook zo is!

Met de verpakking is er 90% minder plastic verbruikt dan een traditionele verpakking.

Verpakking

De Moving Mountains-burgers zitten in een kartonnen verpakking met een plastic laagje op de bovenkant. Hiermee wordt er 90% minder plastic verbruikt dan een traditionele verpakking. Goed bezig! En natuurlijk scheid ik het karton en plastic netjes in de juiste bakken.

Laagje burger blijft plakken

Tijdens het uitpakken, haal je het plastic laagje gemakkelijk van het karton. Alleen nu komt het: doordat de burgers luchtdicht zijn verpakt, blijft er een laagje burger plakken op het plastic. Dat vind ik zo jammer! In het kader van zero waste, is dit niet zo zero waste.

Het lijkt wel een echte burger!

Tijd om de burgers te bakken! Je zet een koekenpan op het vuur, doet wat olie in de pan en bakt de burgers 3 minuten in de pan. Bij mij duurde het iets langer, maar ik houd dan ook van een knapperig laagje. Daarnaast verliezen de burgers ‘bloed’. Dit is denk ik de biet en de kokosolie die dat veroorzaken. Het lijkt wel een echte burger!

Sappige burger met zachte bite

Speltbolletje, sla, tomaat, mayo, ketchup en zelfgemaakte hummus: het burgerbouwen kan beginnen! Ik kan niet wachten om de eerste hap te nemen. Daar gaat ie: mmm. Wat een lekkere burger! De structuur is zacht, maar heeft een goede bite. Ook vind ik het opvallend dat de burger heel sappig is. Sommige plantaardige burgers zijn echt heel droog, maar bij de Moving Mountains is dat niet het geval. Ik vind ‘m erg geslaagd!

De Moving Mountains-burger is een heerlijk sappige vegan burger met een zachte, goede bite.

Conclusie

De Moving Mountains-burger is een heerlijk sappige vegan burger met een zachte, goede bite. Ik vind ‘m erg lijken op een vleesburger. Daarnaast vind ik het heel goed dat de verpakking 90% minder plastic bevat. Helaas blijven de burgers gedeeltelijk plakken aan het plastic, maar dat mag de pret niet drukken. Je krijgt er immers veel voor terug!

Moving Mountains-burger, waar te koop?

De Moving Mountains-burger is te koop bij de Jumbo voor € 4,99. In de verpakking zitten 2 burgers.

Ik vind dit veel geld voor 2 burgers en daarom zie ik ze als een traktatie. Als je iets te vieren hebt.

Heb jij de burger van Moving Mountains al geprobeerd?

Liefs,

Lysanne

* Ik heb de Moving Mountains-burger gratis gekregen. Dat beïnvloedt mijn mening echter niet.

Extra handig: Sla het artikel op via Pinterest

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Reacties

 1. Jessica J.

  Zo, bijzonder dat een vleesbedrijf zich aan de veganistische alternatieven waagt. Nu, als Aoste het kan … Ik heb deze nog niet geprobeerd. Ik mis echt een Jumbo hier in Antwerpen!

 2. Urnic Maduro

  Hoi Lysanne,

  Vraagje is deze producten alleen verkrijgbaar in Jumbo?

  Afgelopen weekend heb ik die saugage gekocht bij jumbo groenhof amstelveen.

  Ze waren super lekker.ging naar jumbo gein en diemen en die hebben niet.

  Vaandag weer naar groenhof,maar alles was op.

  Met vriendelijke groet,

  U.Maduro

  1. Lysanne

   Hoi!

   Het klopt inderdaad dat alleen de Jumbo de producten van Moving Mountains verkoopt. Volgens mij heeft niet elke Jumbo ze in het assortiment helaas. Misschien kun je aan de filiaalmanager vragen of ze de producten willen verkopen.

   Groetjes,

   Lysanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.