Fotodagboek 38: van thuiswerken tot vegan burgers testen

Fotodagboek 38

Wat een tijden. Het ene moment reis je elke dag met de trein naar je werk, het andere moment werk je elke dag vanachter je bureau thuis. Lukt het bij jullie allemaal? Om even al het negatieve nieuws te laten voor wat het is, neem ik je graag mee met mijn Fotodagboek 38. Kijk je mee?

Fotodagboek 38

Ineens massaal thuiswerken

Raar hè, ineens moeten we massaal thuiswerken. Het was wel even omschakelen voor mezelf. Ik werk normaalgesproken nooit thuis, tenzij ik natuurlijk blog, dus de eerste paar dagen was mijn motivatie heel laag. Gelukkig gaat het nu veel beter en vind ik het zelfs prettig. Aan het eind van de dag ben ik niet zo overprikkeld dan wanneer ik naar kantoor ga. Ik heb meer energie over en voel me ook vrolijker.

Natuurlijk zijn er ook mensen die niet thuis kunnen blijven. Zorgen jullie goed voor jezelf? Wel 1,5 m afstand houden en vaak je handen wassen!

Throwback red head

Oh wow, ik kwam op mijn mobiel deze oude foto tegen. Lys met rood haar! Op dat moment zat ik in een fase dat ik niet zo goed wist wie ik was. Bovendien was ik erg ziek. Dus ik zocht een uitlaatklep waar ik mezelf kon laten zien. En dat werd rood, hazelnootblond, lichtblond en bruin haar. Inmiddels is alle haarkleur uitgegroeid en heb ik mijn echte kleur: lichtbruin met een rode gloed.

Thuisblijven met Vlad en Rob

Gelukkig zitten er ook voordelen aan thuisblijven. Nu kan ik extra veel knuffelen en spelen met Vladimir en Robèrt! Aan de andere kant vragen ze continu om eten. Ik kan niet eens de koelkast openmaken of ze staan al paraat om sla, tomaatjes en wortel te krijgen. Haha.

Balkon summer proof maken

Daarnaast heb ik meer tijd om het balkon summer proof te maken. Ik haalde veel tips uit Zakboek voor de klimaattuin. Zo staan er al lekker veel planten buiten en mijn vriend heeft zelfs een plantenbak van vlonders gemaakt. Ik zoek alleen nog een goede manier om schaduw te creëren. Ik dacht zelf aan een oud wit gordijn aan palen te maken. Helaas mogen we niets aan de muren bevestigen, dus ik moet nog wat creatiefs bedenken. Heb je een tip? Laat het me weten!

Quarantaine food

Nog zo’n voordeel van thuisblijven: quarantaine food. Ik heb meer tijd om lekkere ontbijtjes te maken en eten te testen. Zo mocht ik de nieuwe vegan burgers van Moving Mountains proberen. Lekker! En maakte ik mijn favoriete glutenvrije boekweitpannenkoeken weer eens.

Ook maakte ik het supersnelle speltbrood wat mijn moeder vroeger vaak maakte. Dit is een makkelijk recept, want de ingrediënten hoef je niet te kneden. :) Kun jij achterover leunen.

Spelen met make-up

Ten slotte zie je in mijn Fotodagboek 38 dat ik met make-up aan het spelen ben. 9 van de 10 keer draag ik niets thuis, maar na 2 weken was ik mijn blotebillengezicht zat. Haha. Dus probeerde ik blauwe oogschaduw uit met een 88 kleurenpalette. En maakte ik een jaren ’40 look met rode lippenstift (wat je niet ziet op de zwart-witfoto).

Wat heb jij gedaan in maart?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 37.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *