Fotodagboek 40: van komkommerplant tot tuinkabouter

Fotodagboek 40

Het is tijd voor Fotodagboek 40. Of liever gezegd Lockdownfotodagboek. Hoe gaat het met je? Ben je het thuiswerken al meer gewend? Ik vind het heerlijk om veel thuis te zijn, hoewel ik soms graag even weg wil. Goed. Kijk je mee wat ik vooral binnen heb gedaan?

Fotodagboek 40

Planten op het balkon

Begin dit jaar hebben mijn vriend en ik het balkon ingericht met planten. Heel veel planten. En in mei kwamen de eerste bloemen uit. Prachtig om te zien!

Ook de komkommerplanten die ik had gezaaid, doen het goed. Ik ben alleen iets té enthousiast geweest met zaaien, waardoor ik nu meer dan 10 komkommerplanten heb. Ik zie wel waar het schip strandt. Het ziet er in ieder geval gezellig uit op het balkon!

Vintage verkleedpartijtje

Heb je ook dat je sinds de lockdown niet echt zin meer hebt om je leuk aan te kleden? Ik haal vrijwel elke dag een joggingbroek en trui uit de kast. Don’t blame me, ze zitten gewoon lekker.

Toch besloot ik tijdens een goede bui een mini vintage verkleedpartijtje te houden. Ik bedacht outfits vanaf 1910 tot 1990. Met uitzondering van de jaren ’70 en ’80, omdat ik die kledingstijl niet mooi vind. Ik vond het zo leuk! En sindsdien probeer ik weer een spijkerbroek aan te doen. ;)

Vakantieverlangen

In mei was ik mijn foto’s aan het uitzoeken en kwam vakantiefoto’s van Finland tegen. Op dat moment dacht ik: oh, wat zou ik graag op vakantie willen. Helaas gaan wij door het coronavirus dit jaar niet. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer! Voor dit jaar heb ik de leuke vakantiefoto’s van de jaren ervoor. En dat is ook genieten!

Op vakantie in de keuken

Gelukkig zijn er veel andere manieren om vakantie te vieren. Je kunt namelijk de vakantie naar je keuken halen met lekkere buitenlandse gerechten! Zo maakte ik Midden-Oosterse aubergine uit de oven met zwarte rijst en een groentemengsel. En bakte ik Duitse vegan flammkuchen met haverfraîche. Kortom, ik heb niets te klagen.

Mini tuinkabouter

Dit was ik nog vergeten over het balkon: een tuinkabouter kan natuurlijk niet ontbreken! Daarom heb ik een mini tuinkabouter gekocht en in een grote pot gestoken. Een grotere tuinkabouter staat nog op mijn lijstje, maar daarvoor heb ik eerst een grote tuin nodig!

Nieuwe avocadoplant kweken

Tenslotte zie je in mijn Fotodagboek 40 dat ik een nieuwe avocadoplant aan het kweken ben! Ik had er 3, maar helaas zijn er door het vorige vochtige huis 2 doodgegaan. De ene die ik nog wel heb, begint al weer nieuwe blaadjes te krijgen. En krijgt hopelijk binnenkort een klein broertje erbij!

Wil je ook een avocadoplant kweken? Ik heb een handig stappenplan op mijn blog staan!

Wat heb jij gedaan in mei?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 39.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *