Fotodagboek 41: van rozen tot rucola uit de tuin

Fotodagboek 41 van rozen tot rucola uit eigen tuin

Midzomer is voorbij, dus dat betekent dat we alweer halverwege het jaar zitten. Hoogtijd om mijn Fotodagboek 41 van juni met je te delen! Dat voornamelijk in het teken van de tuin staat. Kijk je mee?

Fotodagboek 41

Plantjes uit de tuin

Vind je het ook niet bijzonder om de groeiperiodes van planten te zien? Van de eerste groene blaadjes in het voorjaar tot de prachtige bloemen of oogst in juni. De rozenplant stond weken prachtig in bloei. Helaas zijn ze door de regen en wind alweer weg. Ook kon ik mijn rucola oogsten. Mijn vriend deed wat blaadjes op zijn broodjes en ik stopte ze door de salade.

Pesto met basilicum uit eigen tuin

Op dit moment worden de planten in huis geteisterd door zeer vervelende trips. Ze hadden de basilicumplanten aangetast, dus van de goede blaadjes heb ik maar vegan pesto gemaakt. Tip: Vries de pesto in ijsblokvormpjes in. Dan heb je een voorraadje in huis!

Vegan aloo matar

Afgelopen maand probeerde ik ook een nieuw Indiaas gerecht uit: vegan aloo matar. Dit is een curry van aardappel en doperwten. Ik voegde er ook nog spinazie aan toe voor extra groente. Hij viel in de smaak, dus ik ga hem zeker vaker maken! PS Het recept staat op mijn website.

Weekendje Texel

Sinds het thuiswerken door corona komen thuis de muren af en toe op me af. Daarom gingen mijn vriend en ik een weekendje naar Texel. Maar wat was het druk! Niet leuk meer. Gelukkig heeft de familie van mijn vriend een huge tuin, dus daar hebben we lekker in gewerkt. Ook gingen we even langs mijn opa voor verjaardagscadeautjes en namen een kijkje in zijn moestuin.

(Vintage) kleding uitzoeken

Sinds de intelligente lockdown heb ik tijd om klusjes op te pakken die al een tijd op mijn to do-lijst stonden. Zo trok ik mijn kledingkast open om kleding uit te zoeken. Dat bracht me op het idee om een artikel te schrijven met tips waar je vintage kleding kunt kopen! Doe je voordeel ermee. ;)

IKEA-opbergdozen

Een heel lange tijd geleden was ik op zoek naar leuke vintage hoedendozen. Die zoektocht had ik afgebroken, omdat ze veel te duur waren of nergens verkrijgbaar. Ik was de hoedendozen alweer vergeten totdat ik deze opbergdozen van de IKEA vond! Supervintage vind je niet? Vooral die strik op de bovenkant doet het ‘m. Je kunt ze voor hoeden gebruiken, maar ook om dingen in op te bergen.

Junglekantoortuin

Omdat de universiteit waar mijn vriend werkt dicht is, passen we momenteel op de planten. Alsof we nog niet genoeg groen in huis hebben: ik werk momenteel in een junglekantoortuin. ;) Ik hoef niet te klagen, want ze zuiveren de lucht en maken de studeerkamer gezelliger. Hoewel ik wel blij ben als de planten het huis weer uitgaan, want het wordt wat te vol hier.

Rob de slaapkop

Tenslotte zie je in mijn Fotodagboek 41 een superlieve foto van Rob de slaapkop. Zijn broertje en hij zijn zowat de hele dag aan het slapen. Met uitzondering van de momenten dat je de koelkast opendoet en de sjaak bent. Ze hebben direct door dat de koelkast eten betekent. En natuurlijk willen ze dan maar al te graag wat groente. Oke, dan. Ik kom al.

Wat heb jij gedaan in juni?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *