Fotodagboek 42: van jaren ’60-jurkje tot tomaten uit eigen tuin

Fotodagboek 42

Zomer is komkommertijd. We doen wat rustiger aan en genieten van het mooie weer. (Met uitzondering van de hittegolven.) Ook ik doe een stapje terug: wat minder bloggen etc. Niet getreurd. Ik heb namelijk nog wat leuke foto’s voor je die ik graag met jou deel. Kijk je mee naar mijn Fotodagboek 42 van juli?

Fotodagboek 42

Favoriete zomerijs

Woah! Na een lange zoektocht naar lekker vegan ijs, is de Peanut & Butter Cookies van Ben & Jerry’s mijn favoriet. Ik moet echt uitkijken dat ik niet te veel eet. Het is zo lekker! Bijkomend voordeel: Bij de Dirk was het ijs flink afgeprijsd naar € 2,- per stuk. Ik heb er dus 4 gekocht. Erg he? Maar nu heb ik een voorraadje in de vriezer liggen!

Hummustaart

I love hummus! Ik eet het ook echt overal bij. Behalve bij zoetigheden natuurlijk. Dus ik dacht: hoe zal hummus als hartige taart smaken? Nou, lekker! Ik maakte een heerlijke vegan hummustaart met courgette en amandelen. Uiteraard heb ik het recept van deze hummustaart op mijn blog staan, zodat je ‘m zelf kunt proberen!

Tomaten uit de tuin plukken

In juli kon ik ook de eerste (gele) tomaten van dit jaar plukken. Ze zijn heerlijk! De planten staan in bakken, waardoor er niet veel tomaten aan zitten. Alsnog ben ik trots dat het is gelukt! Ook mijn caafjes Vladimir en Robèrt vonden ze erg lekker.

Gebroeders boefjes

Ik heb Vlad en Rob 2 ‘kunstjes’ geleerd. Wanneer je “koek-je” zegt, komen ze naar je toe voor een koekje. Hetzelfde geldt als je schud met het potje vitamine C. Zo lief! Helaas zijn Rob zijn boventandjes gebroken. Dat was even schrikken, want dit is de eerste keer dat het is gebeurd. Gelukkig is hij heel vrolijk en eet gewoon. Ik snijd de groente in kleine stukjes, zodat hij het kan eten. Hopelijk groeien zijn tanden snel aan.

Marigolds op het balkon

Staat jouw balkon of tuin ook zo mooi in bloei? Dit keer kwamen de Marigolds uit. Ik kan echt genieten van de prachtige kleuren op het balkon. Ook heb ik nog lavendel gekocht om meer bijen aan te trekken. Ik ga volgend jaar een bijvriendelijk stukje op het balkon maken.

Back to vintage

Sinds de coronalockdown vind ik het lastig om me leuk te kleden. Ik werk thuis, dus ik heb niet altijd de energie om na te denken over mijn kleding. Ik bedoel, niemand ziet het toch? Maar de laatste tijd probeer ik bewust wat meer na te denken over mijn outfit. Op een of andere manier heeft het positief effect op je humeur. :) Dus ik trok een jaren ’60-jurkje aan en maakte me weer eens op. Wat trek jij aan deze dagen? Tips zijn altijd welkom!

Wat heb jij gedaan in juli? Laat het me weten!

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 41.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *