Home » Gobi pakora: Indiase gefrituurde bloemkool in deeg

Gobi pakora: Indiase gefrituurde bloemkool in deeg

Gefrituurde bloemkool in beslag vegan Gobi Pakora

Indiase gefrituurde bloemkool in deeg, gobi pakora, is een heerlijke gekruide snack die ik laatst heb ontdekt. Dat is weer wat anders dan vegan bitterballen serveren op een feestje. ;) Maar je kunt ze ook als bijgerecht serveren bij een Indiase maaltijd. Kom, we gaan deze vegan snack zelf maken!

Indiase gefrituurde bloemkool

Gobi pakora is een vegan snack, gemaakt van bloemkool in een gefrituurd deegjasje. Het beslag wordt op smaak gebracht met Indiase kruiden, zoals gember, knoflook en garam masala.

Gobi pakora serveren

Wil je gobi pakora liever serveren als voor- of bijgerecht? Dat kan ook! Zelf vind ik ze heerlijk met de chilisaus van Flowerbrand. Deze saus zit in een glazen fles! Scheelt weer plastic weekmakers.

Hoe maak ik gefrituurde bloemkool?

Gefrituurde bloemkool maak je door gekookte bloemkoolroosjes te dopen in een mengsel van beslag en kruiden. Daarna frituur je de bloemkoolroosjes in een pan met olie of in een frituur.

Gefrituurde bloemkool in beslag

In het originele recept voor gobi pakora gebruik je voor het beslag tarwebloem. Ik heb in onderstaande recept speltbloem, gele erwtenmeel en tapiocameel gebruikt, omdat ik niet goed reageer op tarwe. Je kunt ook glutenvrij meel gebruiken. Dat laatste heb ik zelf niet geprobeerd, dus als het bij jou goed lukt, wil je het laten weten? Dan kan ik het erbij plaatsen in het recept. Kom, we gaan samen de vegan gobi pakora maken!

Gefrituurde bloemkool recept

Ingrediënten

Voor de bloemkoolmarinade

  • 1 middelgrote bloemkool
  • ¼ theelepel kurkumapoeder
  • snuf chilipoeder

Voor het beslag

  • 1 kop speltbloem
  • 1 kop gele erwtenmeel of kikkererwtenmeel
  • ½ kop tapiocameel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ⅛ theelepel gemberpoeder
  • ⅛ theelepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel komijnzaad
  • ¼ theelepel zout
  • water
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 minuten in een pan. De roosjes moeten ietwat knapperig zijn en niet tot prutje gekookt.
  2. Meng ondertussen de speltbloem, gele erwtenmeel of kikkererwtenmeel, tapiocameel, bakpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, komijnzaad en zout in de mengkom.
  3. Voeg dan water toe, totdat je een beslag krijgt. Het moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.
  4. Giet de bloemkoolroosjes af en marineer ze met het kurkuma- en chilipoeder. Houd je van pittig? Voeg dan iets meer chilipoeder toe.
  5. Verwarm een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur, en schenk een redelijke hoeveelheid zonnebloemolie in de pan.
  6. Wacht totdat de pan en olie heet zijn.
  7. Doop de bloemkoolroosjes met een vork in het beslag en leg ze voorzichtig uit elkaar in de pan.
  8. Keer halverwege om totdat het deeg goudbruin is.
  9. Laat de gefrituurde bloemkool uitlekken op keukenpapier.

Meer Indiase recepten

Indiase recepten zijn heerlijk, vind je niet? Probeer ook eens:

Heb jij wel eens gefrituurde bloemkool gegeten?

Liefs,

Lysanne

Tip: Op mijn website vind je meer lekkere vegan hapjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven