Poets je tanden met de duurzame bamboe tandenborstel van PAPER & BOO

Een bamboe tandenborstel is een duurzaam alternatief voor de welbekende plastic tandenborstels. Zo heb ik er ook een om mee te nemen op vakantie of als ik een weekendje wegga. Maar is een bamboe exemplaar echt beter dan het plastic broertje? Om deze vraag te beantwoorden mocht ik de PAPER & BOO bamboe tandenborstel testen. En daar ga ik je alles over vertellen. {AD*}

Waarom een bamboe tandenborstel?

Een bamboe tandenborstel is een sterk en duurzaam alternatief voor een plastic tandenborstel. Hij gaat lang mee, is grotendeels biologisch afbreekbaar én staat heel fancy in je badkamer. Genoeg redenen dus om er een aan te schaffen. ;)

Een bamboe tandenborstel is een sterk en duurzaam alternatief voor een plastic tandenborstel.

Is bamboe wel zo duurzaam?

Ik hoor vaak dat mensen enthousiast zijn over bamboe tandenborstels, omdat ze duurzaam zijn. Maar ik vroeg me af of dat nou echt zo is. Daarom heb ik onderzoek gedaan.

Sterk product

Bamboe is een sterk product dat tegen een stootje kan. Daarnaast groeit het snel, heeft het geen mest nodig en wordt de hele plant gebruikt. Hierdoor is bamboe geschikt is voor verschillende doeleinden. Zoals bestek, schalen en dus tandenborstels.

Voedsel voor panda’s

Helaas heeft bamboe ook een nadeel. Er zijn veel te weinig bamboebossen over waar panda’s bamboe kunnen eten. De reden? Door natuurlijke omstandigheden, maar ook door menselijk handelen (WWF). Dus als wij veel bamboe gebruiken en bouwen in hun leefomgeving, is er niets over voor panda’s.

Bamboe tandenborstel PAPER & BOO

PAPER & BOO gebruikt duurzame bamboe

Gelukkig gebruikt PAPER & BOO slechts 1% van alle beschikbare bamboe. Deze groeit tot 28 meter hoog, buiten het bereik van panda’s. Dat stelt me erg gerust, dus je kunt de bamboe tandenborstel gebruiken zonder dat jij je zorgen hoeft te maken.

De bamboe van PAPER & BOO is duurzaam en biologisch afbreekbaar.

96% biologisch afbreekbare tandenborstel

De bamboe tandenborstel van PAPER & BOO is 96% biologisch afbreekbaar. Heeft je tandenborstel zijn laatste dagen bereikt? Dan kun je ‘m gewoon bij het groenafval gooien. Zorg er wel eerst voor dat je de haren met een tang eruit haalt. Deze zijn namelijk gemaakt van Nylon 6. Geen nood, de haren kunnen bij het plastic afval. Zwijnenhaar is hiervoor een afbreekbaar alternatief, maar PAPER & BOO wil geen dierlijke producten gebruiken. Wat ik een zeer groot pluspunt vindt!

De kartonnen verpakking kun je overigens gewoon bij het karton gooien. Of eerst als boodschappenlijstje gebruiken. ;)

Stevig, compact, fancy

Tijd om de tandenborstel van PAPER & BOO te testen. Hij voelt stevig aan en valt prettig in de hand. Daarnaast heeft de borstel een brede kop. Hierdoor kom ik overal goed bij. Door de zachte haren wordt mijn gevoelige tandvlees gemasseerd in plaats van pijn gedaan.

Ik moest even wennen aan de tandenborstel, omdat ik zelf een elektrische gebruik. Maar omdat hij compact is, vind ik hem ideaal om mee te nemen op reis! Hij past zo in je toilettas. Uiteraard kun je de tandenborstel ook thuis gebruiken. Hij staat namelijk superfancy in een bamboe beker in je badkamer. ;)

Bamboe tandenborstel PAPER & BOO

Conclusie over de bamboe tandenborstel van PAPER & BOO

De bamboe tandenborstel van PAPER & BOO is een duurzaam alternatief voor de plastic tandenborstel. Hij is 96% biologisch afbreekbaar, niet gemaakt van bamboe voor panda’s en poetst zoals een tandenborstel moet poetsen. Ik ben blij met de tandenborstel en hij gaat voortaan mee op reis!

Bamboe tandenborstel kopen

Wil jij duurzamer leven? Of ben je op zoek naar een nieuwe tandenborstel? Kies dan voor de bamboe tandenborstels van PAPER & BOO! Je kunt ze per stuk of per 4 kopen in de webshop. Ook vind je er andere handige producten voor in de badkamer, zoals shampoobars en wasbare wattenschijfjes.

Over PAPER & BOO

PAPER & BOO wil het plasticverbruik terugbrengen door producten te vervangen door milieuvriendelijke en duurzame alternatieven. Zoals tandenborstels en shampoobars. Daarnaast hergebruikt het merk bijvoorbeeld plastic en reduceert de hoeveelheid afval.

Tips voor duurzaam tandenpoetsen

Oh ja, ik wil nog wat met je delen! Een bamboe tandenborstel is al een goede zet om je tanden duurzaam te poetsen. Maar er zijn nog meer stapjes die je kunt zetten. Daarom heb ik een paar tips voor je*:

  • Ga minimaal 1 keer per jaar naar de tandarts. Een goed gebit is belangrijk. Je hebt maar 1 gebit.
  • Poets en flos je tanden 2 keer per dag om je gebit goed te verzorgen. Een gezond gebit gaat immers lang mee. En kies dan voor tandenstokers en flossdraad in een kartonnen verpakking.
  • Kies voor tandpasta in een glazen pot. Met een speciaal spateltje kun je de pasta uit het potje halen.
  • Kies een vegan en biologische tandpasta. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jou.

*Raadpleeg altijd je tandarts.

Meer duurzame tips nodig? Bekijk mijn artikelen met groene tips.

Wat voor tandenborstel gebruik jij?

Liefs,

Lysanne

*Dit artikel is gesponsord, maar beïnvloedt mijn mening niet.

Lysanne Joan

Lysanne is contentspecialist, SEO lover en eigenaar van This is Joan. Ze deelt op haar websites tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Van gezonde recepten en groene tips tot planten kweken, vintage en vegan producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.