Fotodagboek 43: van botanische tuin tot lelijkste plant ooit

Fotodagboek 43

Het weer in augustus was me er een. Halverwege reikten de temperaturen een hoogtepunt, gevolgd door hopeloos veel regen. Ik ben blij dat de hittegolf voorbij is, want op zulke momenten ben ik totaal niet productief. Toch heb ik nog íets gedaan. Zoals naar de Botanische Tuinen Utrecht en ik ontdekte de lelijkste plant ooit. Kijk je mee naar mijn Fotodagboek 43 van augustus?

Fotodagboek 43

Botanische Tuinen Utrecht

Mijn vriend was al een tijdje laaiend enthousiast over de Botanische Tuinen Utrecht (naast de universiteit). Eindelijk had hij me overtuigd om een kijkje te nemen. Wat een leuke en grote tuin! Ik keek echt mijn ogen uit naar de honderden, misschien duizenden, plantensoorten. Ik vond vooral de grote waterleliebladeren heel mooi. Ik wist niet dat zoiets bestond. We hebben in het kleine winkeltje ook wat planten gekocht (terwijl ik een plantenstop had ingesteld). 

Ben je een keer in de buurt van Utrecht? Dan raad ik je echt aan om naar de Botanische Tuinen te gaan.

Gezonde mangoijsjes

Tijdens de hittegolf probeerde ik van alles om koel te blijven. Zo spoot ik om de 30 seconden water in mijn gezicht met een plantenspuit. Ook gingen er veel ijsjes doorheen, zoals gezonde mangoijsjes op een stokje. Heerlijk!

Gefrituurde bloemkool

In augustus probeerde ik ook een nieuw Indiaas recept: gobi pakora. Dit zijn gefrituurde bloemkoolroosjes in een deegjasje van erwtenmeel. Ze zijn makkelijk te maken en ongelooflijk lekker! Het recept vind je via bovenstaande link.

Vintage fietsje: duurzame plantenpot

Omdat ik zoveel planten in huis heb, vind ik standaard plantenpotten een beetje saai worden. En steeds nieuwe kopen, is niet echt milieuvriendelijk. Daarom kijk ik in de kringloop of er toffe spullen staan die je als plantenpot kunt gebruiken. Zoals een emaillen schaal of dit vintage gele fietsje. Je komt echt de leukste dingen tegen voor een prikkie. 

Er zijn ook andere alternatieven voor een plantenpot. Ik verzamelde 7 duurzame plantenpot-opties voor je!

De lelijkste plant ooit

Ik heb de meest lelijke plant ooit ontdekt! En laat ik er nu 2 van in huis hebben. Het is een euphorbia leuconeura, ook wel Madagascar Jewel genoemd. Man, man, man. Wat lelijk! Klein is de plant nog schattig, maar een groot exemplaar is echt lelijk. Ik mag ze helaas niet van mijn vriend weggeven, dus zit ik aan 2 planten vast.

Vintage perzikblouse

Ik ging deze maand ook weer voor het eerst naar kantoor sinds de coronapandemie. Om goed voor de dag te komen, trok ik een mom jeans aan met daarboven een vintage blouse met perzikjes erop. Stijlvol en comfortabel.

Komkommers uit eigen tuin

Het is dit jaar gelukt om komkommers te kweken! Het ging niet helemaal zoals ik had gehoopt, maar ik ben alsnog trots. Ik had komkommerplanten gezaaid in de hoop dat ze zouden klimmen tegen de muur. Onze muren op het balkon zijn van metaal en als ze zon daarop staat, is het een hete bakplaat. Door de regenachtige zomer en een te kleine bak, groeiden de planten helaas niet zo goed. Maar ze kregen wel een paar komkommers die ik verwerkte in een salade. Volgend jaar beter!

Wat heb jij gedaan in augustus? Laat het me weten!

Liefs,

Lysanne

Wil je meer fotodagboeken bekijken? Lees dan mijn Fotodagboek 42.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *