Veelzijdige peulvrucht: Gezond kikkererwtenbrood maken

Gezond kikkererwtenbrood recept

Dit gezonde kikkererwtenbrood is supermakkelijk te maken. Er komt namelijk geen rijs- en kneedtijd aan te pas. Ideaal als je net zoals ik veel te doen hebt. Daarnaast heeft het brood een bijzondere hartige smaak. Niet alleen door het kikkererwtenmeel, maar ook door het (alcoholvrije) bier. Benieuwd? We gaan aan de slag met dit kikkererwtenbrood recept.

Wat zijn kikkererwten?

Kikkererwten zijn veelzijdige, gezonde peulvruchten. Je kunt er ondere andere hummus en falafel van maken. Maar ook zoete gerechten zijn de moeite waard. Zoals koekjesdeeg. En met het vocht, aquafaba, maak je heerlijke vegan meringues.

Zijn kikkererwten gezond?

Kikkererwten zijn gezonde peulvruchten. Ze bevatten complexe koolhydraten, plantaardige eiwitten en veel vezels. Daarnaast zitten ze vol met Kalium, Calcium, Fosfor, Foliumzuur en Magnesium (A Healthy Life).

Tip: Combineer kikkererwten met graan of rijst. Hierdoor krijg je een compleet aminozuurprofiel binnen als je plantaardig eet.

Gezond kikkererwtenbrood recept

Vegan kikkererwtenbrood maken

Mijn idee om dit kikkererwtenbrood te maken, kwam doordat het speltbrood wat ik in de winkel koop mijn neus een beetje uitkwam. Daarom dook ik zelf de keuken in om een bijzonder brood te bakken. Dat natuurlijk makkelijk te maken is, omdat ik een bezige bij ben.

En met succes: dit brood van kikkererwten laat je niet rijzen. En je hoeft niet te kneden. Zodat je het meteen in de oven schuift. Zelf bakken? Kom, we gaan samen kikkererwtenbrood maken.

Geen zin om deeg te kneden en te laten rijzen? Dan is dit kikkererwtenbrood recept perfect!

Wat eet je op kikkererwtenbrood?

Op dit kikkererwtenbrood kun je het best hartige beleg smeren. Het brood smaakt namelijk erg hartig en nootachtig. Denk eens aan:

*Dit is een affiliate link.


 

Kikkererwtenbrood recept

Kikkererwtenbrood maken | Recept

Dit kikkererwtenbrood is lekker makkelijk te maken. Je laat het niet rijzen en je hoeft niet te kneden. Vol met eiwitten, gezond en lekker hartig.
Voorbereiding5 min
Bereidingstijd15 min
Oventijd45 min
Totale tijd1 uur 5 min
GangLunch
KeukenMidden-Oosten,Vegan,Whole foods
Trefwoordbrood,eiwitrijk,peulvruchten,tarwevrij,vegan
Aantal1 brood

Benodigdheden

  • broodbakvorm
  • bakkwast
  • bakpapier
  • Mengkom
  • pollepel

Ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 150 gram speltbloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 300 milliliter (alcoholvrij) bier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 170°C. Vet de broodvorm in met olie en leg er bakpapier in, zodat je het brood makkelijk uit de vorm kunt halen.
  • Meng vervolgens in een kom het kikkererwtenmeel, speltbloem, bakpoeder, zout en zonnebloempitten.
  • Voeg daarna het (alcoholvrij) bier toe en meng alle ingrediënten tot een nat beslag.
  • Bak het kikkererwtenbrood 40 á 45 minuten in het midden van de oven.
  • Laat het brood uit de broodvorm afkoelen op een rooster.

Notities

Tip: Vervang 100 gram kikkererwtenmeel door ander bonenmeel.

Meer recepten met kikkererwten

De kikkererwt is een veelzijdige peulvrucht. Probeer ook eens deze recepten:

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, zet op Instagram en tag @thisisjoan1.

Wist jij dat je met peulvruchten brood kom maken?

Liefs,

Lysanne

Handig: Sla het recept op via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *