Home » Shop handpicked vintage kleding bij Kilo Kilo Vintage

Shop handpicked vintage kleding bij Kilo Kilo Vintage

Vintage kleding blijft hip and happening. Neem mijn eigen kledingkast als voorbeeld. Deze bestaat uit meer dan 50% aan vintage kleding. Niet gek dat er steeds meer (online) vintage kledingwinkels te vinden zijn. Zoals Kilo Kilo Vintage. In dit artikel vertel ik je meer over het bedrijf en welke 3 kledingstukken ik heb gescoord.

Wat is vintage?

Eerst een korte herhaling van wat vintage is. Vintage is een verzamelterm voor ouderwetse kleding, schoenen, accessoires en meubels waar opnieuw belangstelling voor is. Ze zijn typisch voor een bepaalde periode. Meestal wordt de term ‘vintage’ gebruikt voor items tussen 1910 en 1980. Maar de jaren ‘90 is ook al vintage.

Vintage kleding kopen

Wil je vintage kleding kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen nood! Hier vind je 7 handige tips voor jouw zoektocht.

Wat is Kilo Kilo Vintage?

Omdat vintage kleding zo populair is, schieten vintage winkels als paddenstoelen uit de grond. Zo ook Kilo Kilo Vintage, een webshop, winkel en event in 1. Het bedrijf houdt zich bezig met skate, design en duurzaamheid. Niet gek dat ze skaters, kunstenaars en creatieve projecten steunt.

Door bij Kilo Kilo Vintage te shoppen, zorg je automatisch voor minder vervuiling, verspilling en afval. En je creëert een unieke look met kleding die vrijwel niemand heeft. Dit is een win-winsituatie voor jezelf en het milieu.

Kilo Kilo webshop

In de webshop van Kilo Kilo Vintage vind je prachtige vintage kleding die met zorg is uitgezocht. Je kunt selecteren uit kleding voor man, vrouw, of het maakt je niets uit. Daarnaast kun je zoeken op maat, categorie en merk. Wat dacht je van een vette Levi’s spijkerjas? Of een oversized sweater? Er is genoeg te vinden.

Bij elk kledingstuk zie je door middel van sterren wat de huidige staat is. Ook worden imperfecties aangegeven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je thuis de kleding uitpakt.

Kilo Kilo Utrecht

Ben je niet van online winkelen? Dan kun je terecht in de winkel van Kilo Kilo Vintage in Utrecht centrum. De winkel aan de Steenweg bestaat uit een collectie die constant wordt aangevuld met nieuwe vintage pareltjes. En het fijne is dat je € 25 per kilo betaalt. De Kilo Kilo Store is elke dag geopend.

Kilo Kilo Maarssen

Houd je van uitbundigheid? Ga dan naar de Kilo Kilo Vintage mahal. Je vindt maar liefst 700 m2 aan vintage kleding, waarvan de rekken constant worden aangevuld. Je betaalt slechts  € 20 per kilo. Ook fijn: parkeren met de auto is gratis en de bus stopt voor de deur. 

Kilo Kilo events

Tot slot kun je jouw vintage hart ook kwijt op de events die Kilo Kilo Vintage organiseert. Je vindt er niet alleen vintage, je kunt ook samenwerkingen met kunstenaars, skaters en artiesten bezichtigen.

3 toffe vintage kledingstukken van Kilo Kilo Vintage

Ik vind vintage erg leuk en ik kan zelf nu vintage kleding herkennen aan de labels in de kraag. Daarnaast vind ik het tof om mijn eigen kledingstijl te ontwikkelen, zonder hetzelfde aan te hebben als anderen. Daar zit je bij Kilo Kilo Vintage goed, want ik vond 3 toffe vintage kledingstukken waarover je hieronder meer leest.

1. Rode jurk uit Parijs

Het eerste kledingstuk waar ik enthousiast over ben, is een rode jaren ‘60 jurk van Sacha Monlaine. Een zoekopdracht in Google levert niets op, dus dan kun je wel zeggen dat het echt vintage is.

De jurk is gemaakt in Parijs en bestaat uit 45% wol. Hij is daardoor wat zwaarder, maar dat merk je niet als je hem aan hebt. De staat van de jurk is goed. Hij is niet verkleurd en de riem bevat vrijwel geen slijtageplekken. Alleen onder de oksels is het draad op de naad eraf. Je kunt dit echter maken en het laat zien dat je met vintage te maken hebt.

2. Harley-Davidson bomberjack

Ook zag ik een stoere bomberjack van Harley-Davidson. De jack is gemaakt in de Verenigde Staten en lekker warm. Hij is in een zeer goede staat en dat vind ik een enorm pluspunt! Het enige nadeel is dat de jack een kattenharenmagneet is. Maar dan moet je ook geen kat in huis hebben (sorry Sarge).

3. Nette, zwarte blouse

Tot slot koos ik voor een nette, zwarte blouse uit de jaren ‘60. Hij heeft aan de voorkant een schuine rij met knopen en aan de achterkant een strik waarmee je de blouse strakker maakt. Het is een mooi alternatief voor een zwarte blazer op warme dagen. Er zitten schoudervullingen in de blouse, maar die haal ik eruit. Ik ben zelf namelijk niet zo van de vullingen.

Conclusie over Kilo Kilo Vintage

En wat vind ik van Kilo Kilo Vintage? Het is een leuk bedrijf met veel toffe vintage kleding van goede kwaliteit. Door vintage te kopen creëer je een unieke stijl en ben je milieubewust bezig. Je kunt bij Kilo Kilo Vintage terecht in de webshop, in de winkels of een event bezoeken. Ben je van een stoere look? Dan ben je bij Kilo Kilo Vintage aan het juiste adres. Houd je van wat vrouwelijkere kleding als jurken en bloemen? Dan is het wat lastiger om te slagen. Ik heb alleen in de webshop gekeken, dus ik weet niet hoe dit laatste is in de winkels.

Wat is jouw ervaring met Kilo Kilo Vintage? Laat het anderen weten via een reactie hieronder!

Liefs,

Lysanne

* De kledingstukken uit dit artikel heb ik gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven