Home » Makkelijk: Zelf hummus maken voor je bammetje

Makkelijk: Zelf hummus maken voor je bammetje

Zelf hummus maken

Lys, waarom heb je géén recept van hummus op je blog staan? Dat vroeg ik me ook al af. Dat zou wel moeten als je een hummusverslaving hebt. Echt. Die heb ik. Ik eet het ie-de-re dag. En daarom is hier het recept voor zelf hummus maken. Gewoon zonder poespas. Heel lekker op een pitabroodje of om groenten in te dippen. Hoe je deze lekkere hummus maakt, vertel ik je in dit artikel.

Hoera voor hummus

Hummus is tegenwoordig hip. Zelfs onder niet-vegetariërs en -veganisten. Maar zo nieuw is deze kikkererwtenspread niet. Men eet het namelijk al heel lang in het Midden-Oosten. Het is nog onduidelijk wie dit goedje heeft uitgevonden, want zowel Libië als Israël claimt de ontdekking van hummus. In ieder geval denk ik: een hoeraatje voor de uitvinding van hummus! Oh please, geef me nu een pitabroodje met falafel en hummus. Ik heb trek gekregen van het schrijven!

Af en toe sta ik voor het hummusschap en dan denk ik: jeetje! Wat veel soorten. Zo heb ik ooit falafelhummus gegeten en hummus uit een pot. Beiden geen aanrader. En wat ik laatst tegenkwam… Hummus uit blik. Blik! Het moet niet gekker worden. Overigens vind ik zelfgemaakte hummus echt het lekkerst. Zonder kerrie, bieten of dat soort dingen. Daarom deze basic hummus. Je kunt het bewaren in de koelkast en gek genoeg ook in de vriezer. I know. Ik vries alles in. Anyway, het recept voor basic hummus:

Hummus maken recept

Voor één schaal
Kooktijd: 10 minuten
Nodig: foodprocessor of staafmixer

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • 2 eetlepels bruine tahin (zonder zout)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • scheut water
  • citroensap
  • zout en peper
  • optioneel: paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwijder de velletjes van de knoflook.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Stop de knoflook in de foodprocessor samen met de kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, tahin en extra vierge olijfolie. Maal tot een smeuïg en glad geheel of pureer met de staafmixer. Te compact? Voeg dan een scheutje water toe.
  4. Voeg daarna citroensap, zout en peper toe naar smaak.
  5. Garneer eventueel met paprikapoeder.

Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.

Eet jij hummus op je brood of dip je er groenten in?

Liefs,

Lysanne

Tip: Meer vegan beleg voor op brood vind je op mijn website.

Interessant? Deel het artikel!

2 gedachten over “Makkelijk: Zelf hummus maken voor je bammetje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 4 =