Home » Fruit in je tuin: Brazelberry blauwe bessenplant

Fruit in je tuin: Brazelberry blauwe bessenplant

Brazelberry planten blauwe bes

Vorig jaar plukte ik in het Finse bos blauwe bessen. Dat vond ik zo leuk! Ook in de achtertuin van het vakantiehuisje stond vol met bessen, bramen en wilde aardbeien. Waarom kon ik dat niet in Nederland? Maar ik had te snel geoordeeld. Het kan namelijk wel! Vanaf april is namelijk de Brazelberry collectie verkrijgbaar in tuincentra. Zoals de Brazelberry blauwe bessenplant. En het is wel een heel bijzondere plant.*

Brazelberry: een blauwe bessenplant

Als klein meisje vond ik het al super leuk dat er verschillende soorten bessen groeiden in de (moes)tuin. Mijn moeder maakte er bessensap of -jam van. Zo lekker! Daarom ben ik ook zo enthousiast over de Brazelberry blauwe bessenplant. De Brazelberry collectie is afkomstig van de Amerikaanse bessenkwekerij Fall Creek en behoort tot één van de meest succesvolle bessenveredelaars ter wereld. Dat moeten dus kwaliteitsvolle planten zijn. De collectie bestaat uit vier soorten: Jelly Bean, Peach Sorbet (op de foto), Pink Breeze en Baby Cakes. De laatstgenoemde is een bramenplant. Leuk weetje: een blauwe bessenplant heet in het Latijn vaccinium corymbosum. Kom je even slim over als je dat vertelt ;).

Brazelberry planten blauwe bes

Paarskleurige bladeren

De Brazelberry blauwe bessenplant is niet zomaar een plant. Ze krijgt namelijk (hopelijk) sappige vruchtjes met een tropische vruchtensmaak boordevol vitamine A, B en C. Dus een schaaltje blauwe bessen is niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond! Daarnaast is de plant prachtig om te zien. Kijk maar eens naar de paarskleurige bladeren op de bovenstaande foto. Zo mooi! In de herfst krijgt de plant paarse blaadjes en in het voorjaar groen en perzikachtig. Vandaar ook de naam Peach Sorbet.

Brazelberry planten blauwe bes

Eenvoudig te verzorgen

Hoe verzorg je een Brazelberry blauwe bessenplant? Het is eigenlijk best eenvoudig. Zet de plant in de zon of halfschaduw in de tuin of op het balkon. Af en toe geef je de plant water, zodat de grond licht vochtig blijft. Als je ook één keer in de twee weken wat plantenvoeding geeft, word je hopelijk beloond met extra veel sappige blauwe bessen. Daarnaast is de Peach Sorbet bestand tegen het Nederlandse winterweer en hoef je hem niet te snoeien. Ideaal als je net zoals ik niet echt groene vingers hebt ;).

Vanaf juni kan ik hopelijk blauwe bessen gaan plukken van deze prachtige plant. Ik kan niet wachten! Voor meer informatie, zoals het onderhouden van de plant, verwijs ik je door naar de website van Brazelberry.

Wat vind jij van de Brazelberry blauwe bessenplant?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

2 gedachten over “Fruit in je tuin: Brazelberry blauwe bessenplant”

  1. Wat een mooie plant. Ik had zelf al een blauwe bessen struikje van een andere kwekerij gekocht en die ziet er maar iel uit vergeleken met jouw exemplaar. Dus stiekem ben ik wel een beetje sip nu. Veel plezier en smul lekker van de blauwe bessen. Weet je al wat voor een leuk gerecht je ermee gaat maken?

    1. Oh dat is jammer zeg! Deze Brazelberry is inderdaad een prachtig exemplaar! Hij vind hem ook mooi in de achtertuin staan.
      Oei lastige keuze wat ik ga maken. Ik denk dat ik ze ‘naturel’ ga eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =