Home » Het Goed zoet-boek van Nanne Hogeland

Het Goed zoet-boek van Nanne Hogeland

goed zoet boek

Schuimtaart, appeltaart of worteltaart, wie lust ze niet? Maar als je gezonder wilt eten, kan het een uitdaging zijn om lekkere baksels te maken. Gelukkig is daar het Goed zoet-boek van Nanne Hogeland. Benieuwd naar het kookboek? In dit artikel lees je er meer over.

Een onstabiele bloedsuikerspiegel

Suiker en bloem: 2 bronnen van snelle energie die je bloedsuikerspiegel keihard laten stijgen en dalen. Het gevolg? Na iets zoets voel je je gelijk vol energie en daarna kun je wel een dutje doen. Dus je grijpt weer naar iets lekkers om je energie op peil te houden. Kortom: je zit in een loop, terwijl je het doel had om gezonder te eten.

Van suiker naar gedroogde abrikozen

Ook Nanne Hogeland liep tegen de bovenstaande situatie aan. Totdat ze suiker en bloem verving met ingrediënten die je bloedsuikerspiegel niet laat pieken en dalen. Bijvoorbeeld zoete aardappel en gedroogde abrikozen. Haar recepten verzamelde ze in het Goed zoet-boek, zodat anderen ook gezondere lekkernijen kunnen maken.

Taart met bloemkool

Ik maakte kennis met het Goed zoet-boek toen iemand een citroentaart had gebakken met bloemkool erin. Je leest het goed, bloemkool. En de taart was nog lekker ook. Dus ik vroeg waar het recept vandaan kwam en ik kreeg het kookboek voor mijn neus geserveerd met leuke vintage illustraties.

Stap voor stap gezondere ingrediënten gebruiken

In het eerste deel van het boek lees je handige informatie over vervangers voor suiker en bloem. Vervolgens is het boek ingedeeld in 3 delen, zodat je stapsgewijs kunt overstappen naar gezondere ingrediënten. In het eerste deel vind je recepten met bloem, boter, eieren en suikervervangers. In deel 2 is de bloem vervangen door volkorenmeel en bij deel 3 zijn de recepten suikervrij, en grotendeels gluten- en lactosevrij.

Gezondere recepten

In het Goed zoet-boek vind je gezondere recepten. Denk aan taart, cupcakes, koekjes en meer. Sommige van die recepten zijn bijzonder. Zoals de citroentaart met bloemkool waar ik het hierboven over had. Of chocolademousse van pompoen.

Tip: Bekijk mijn vegan recepten voor meer lekkere baksels.

Niet 100% suikervrij

Tot slot wil ik een kanttekening bij het boek plaatsen. De recepten zijn niet 100% suikervrij, maar naar vrij van geraffineerde suikers. Kokosbloesemsuiker, rijststroop en zelfs banaan blijven suiker. Het is een slimme marketingtruc, maar misleidend. Als je deze ingrediënten echter combineert met vetten, eiwitten en vezels, worden ze minder snel opgenomen en schommelt je bloedsuikerspiegel niet.

Conclusie

Het Goed zoet-boek van Nanne Hogeland is een leuk kookboek voor iedereen die gezondere lekkernijen wil bakken of die iets aan hun wisselende bloedsuikerspiegel willen doen. Zonder in te leveren op smaak (de citroentaart met bloemkool is echt lekker).

Goed zoet van Nanne Hoogland koop je bij bol.com*. Tip: op mijn website vind je meer leuke kookboeken.

Maak jij weleens gezondere baksels? Laat het weten!

Liefs,

Lysanne

* Dit is een affiliate link.

Interessant? Deel het artikel!

4 gedachten over “Het Goed zoet-boek van Nanne Hogeland”

  1. Oh dit klinkt echt als een geweldig kookboek! Dat vintage ziet er heel tof uit. Wel jammer dat er niet goed wordt genoemd dat het gaat om geraffineerde suikers die er niet in zitten, goed dat je dat nog even noemt! Malou x

    1. Leuk he! Ik vond het inderdaad jammer dat in het boek niet duidelijk wordt aangegeven dat het gaat om ongeraffineerde suikers. Maar dit kun je zelf ook goed oplossen door een andere zoetmaker te gebruiken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 14 =

Scroll naar boven