Home » Boekreview: Groentje van Margo Togni

Boekreview: Groentje van Margo Togni

Groentje Margo Togni

Elke keer verbaast moeder natuur me weer. Ik vind het fascinerend hoe de natuur opbloeit na een koude winter. Zoals je langzaam ziet dat de achtertuin weer groen wordt. Ik houd van planten! Alhoewel ik geen groene vingers heb. Gelukkig is het boek Groentje van Margo Togni een uitkomst. Margo laat zien dat werken met planten leuk, mooi en makkelijk is.*

Wie is Margo Togni?

Margo Togni is van kleins af aan al bezig met groen, groen en groen. Haar oma is de inspiratiebron geweest voor Groentje. Want immers weten oma’s hoe het heurt ;). De tips van oma en Margo kan ik wel gebruiken, want elk plantje die ik verzorg verpietert in een korte tijd. Ik begrijp maar niet waar het aan ligt. Ik geef water, liefde en zon! Ik hoop dat Groentje van Margo Togni me helpt, ozdat ik plantjes om te juiste manier verzorg. Gelukkig heb je daarvoor geen mega landgoed nodig. Margo geeft in het boek namelijk tips voor planten op het balkon. Noord, zuid, west of oost: iedere windrichting heeft zijn eigen plantenvoorkeur. Zo groeit verbana het beste op een oostelijk balkon en lavendel op het zuiden. En ja, Margo heeft het recept voor lavendelijs in haar boek staan, mocht je het je afvragen!

Beginnende tuinders

Groentje is een ideaal boek voor de beginnende tuinders. Margo legt namelijk alles heel goed uit. Ze ligt bijvoorbeeld stap voor stap toe hoe je het beste kruiden kunt zaaien, met welke benodigdheden en in welke tijd van het jaar. Perfect voor de ik-wil-graag-tuinieren-maar-heb-geen-groene-vingers onder ons. Daarnaast schrijft Margo over verschillende soorten planten, zoals rozen. Het is niet een boek over alleen kruiden of alleen kamerplanten. Kortom: je kunt experimenteren met verschillende soorten planten die het beste bij jou passen. Zo zijn cactussen heel makkelijke planten. Misschien zit ik erover na te denken om een cactus aan te schaffen!

Bloemenpizza

Wat ik dus echt té gek vind aan Groentje? Margo gebruikt haar planten als beautyproduct. Zo maakt ze haar eigen natuurlijke maskertjes, lavendel-zeezout-scrub en goudsbloemzalf. Dat is nou echt groen! Daarnaast kookt Margo met bloemen en kruiden die ze zelf plant. Wat dacht je van rozenblaadjes in een smoothie, brandnetel cupcakes of gefrituurde (!) paardenbloemen. En dan heb ik het nog niet eens over de bloemenpizza gehad… Sowieso dat ik die bloemenpizza ga uitproberen!

Kortom: Groentje van Margo Togni is een leuk, vrolijk en leerzaam boek over tuinieren voor beginners. Van planten op het balkon tot kruiden in de keuken en bijzondere kamerplanten. Maar in het boek staan ook fleurige (beauty)recepten.

Groentje kopen

Groentje van Margo Togni is onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,50 euro*.

*Dit is een affiliate link

Heb jij groene vingers?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =