Home » De lekkerste pita en falafel eet je bij Chickpea in Haarlem

De lekkerste pita en falafel eet je bij Chickpea in Haarlem

Chickpea Haarlem

Haarlem heeft een falafeltentje. Ja, je leest het goed: falafeltentje! Toen ik dit hoorde sprong ik een gat in de lucht. De naam alleen al: Chickpea. Hoe verzin je het. Natuurlijk was ik razend benieuwd! Ik sprong op de fiets en ging een falafelbroodje halen bij Chickpea in Haarlem.

Wat is Chickpea?

Chickpea in Haarlem is nieuw. Gloednieuw. In de Kleine Houtstraat (achter de grote winkelstraat zeg maar) vind je dit kleine, maar knusse plekje. De inrichting is eenvoudig. Bij binnenkomst loop je zo tegen de toonbank aan met verse groente. Je kunt dus ook meekijken in de keuken. Rechts is een tafel waar je de bestelling kunt opeten. Dat tafelblad is prachtig! En het leuke is dat het afkomstig is van Haarlems Hout. Dit merk maakt meubels van Haarlemse stadsbomen die vanwege stormschade, ouderdom/ziekte, nieuwbouw, kademuurherstel, enz. worden gekapt. Dus de bomen komen op een goede plek terecht! Chickpea is van binnen niet groot, maar dat is geen probleem. Je moet pita zien als street food. De naam zegt het al: lekker kijkend naar de etalages een pita wegwerken.

Chickpea Haarlem

Biologische producten

Eigenaar Mischa is een grappig, enthousiaste en hardwerkende man. Hij staat er namelijk zes dagen in z’n eentje al die mensen te bedienen. Dan moet je zeker veel energie hebben! Maar dat komt helemaal goed volgens mij ;). Mischa’s vader was eigenaar van Falafelland, een bekende zaak in het centrum van de stad in de jaren ’00 van deze eeuw (De Borst, 2017). Helaas was hij ermee gestopt. Gelukkig is zijn zoon Mischa gestart met Chickpea! Dit tentje verkoopt pita of salade met falafel, groente en toppings. En een gezond drankje, zoals kokoswater, cactussap en biologische priklimonade. Mischa werkt met zo veel mogelijk biologische producten. Dat moedig ik natuurlijk van harte aan!

Chickpea Haarlem

Verdwenen hummus

De prijzen liggen ook redelijk laag. Voor een 1/2 pita betaal je nog geen vier euro. Een hele kost ….. Liever een salade? Dan betaal je zo’n. Helemaal niet duur voor een gezond broodje. Ik koos voor een 1/2 volkoren pita met falafel en hummus. Mijn moeder kocht nog een biologisch appelsapje. Je mag zelf aangeven of je liever wat pittigs wilt of niet. Het broodje zat lekker goed gevuld met falafel en groente. Alleen de hummus…. was verdwenen. Oeps! Dat was Mischa vergeten. Wel logisch als je in je eentje alle klanten moet helpen. Foutje, kan gebeuren. Hij was wel zo vriendelijk om ons geld terug te geven. Gelukkig was mijn pita overheerlijk! Ik vond het volkoren brood heel lekker. Je proefde goed dat het zelf was gemaakt. De groente was knapperig en de falafel had een goede smaak. Een 1/2 pita was voor mij te weinig, hoewel ik niet een heel grote eter ben. De volgende keer neem ik dus een hele!

Haarlem, Chickpea heeft je nodig. Bijna alles is vegan, behalve de knoflook- en tahinsaus. Ben je een dagje shoppen in Haarlem? Ga dan zeker hier lunchen voor gezond street food!

Adres: Kleine Houtstraart 2A, 2011 DM Haarlem (12.00 t/m 21.00).

Ga jij een keer naar Chickpea in Haarlem?

Liefs,

Lysanne

In de buurt van Delft? Ga daar pita en falafel eten bij Hummus in Delft!

5 gedachten over “De lekkerste pita en falafel eet je bij Chickpea in Haarlem”

  1. Ooeeeeh dit klinkt geweldig! Ik ben serieus verslaafd aan falafel! Tof dat ze dit in Haarlem hebben. Ik heb het al genoteerd in m’n noties haha. Haarlem is voor mij niet zo ver, dus ik ga echt een keer langs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × een =