Home » Start je eigen plantparty in huis met Plant Rebelz

Start je eigen plantparty in huis met Plant Rebelz

Plant Rebelz Alocasia Zebrina en Alocasia Dragon Scale

Wist je dat planten een positief effect hebben op je humeur? Des te meer reden om meer planten in huis te halen. Bij Plant Rebelz vind je bijzondere planten, terrariums en stekjes om je eigen plantparty te starten. Meer weten over de plantenboefjes van Plant Rebelz? Ik ga je er alles over vertellen!

Waarom word je blij van planten?

Stel je voor dat je in een kamer werkt waar alleen een bureau, stoel en computer staan. Niet echt bevorderlijk voor je werk én humeur. Zet je een paar planten neer, dan is de ruimte gelijk een stuk sfeervoller. Zo heb ik op mijn werk wat vetplantjes op mijn bureau gezet. Hoewel ik me afvraag hoe het met ze gaat. Ik ben door de lockdown namelijk al een paar maanden niet op kantoor geweest. Oeps.

Onderzoek: planten hebben positief effect

Ben je nog niet overtuigd om planten aan te schaffen? Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat je gemoedstoestand positief toeneemt als je tussen het groen werkt. Dat niet alleen, want volgens het onderzoek zorgen planten voor:

  • 5% meer luchtvochtigheid;
  • een prettige temperatuur van de ruimte;
  • een fijne sfeer;
  • meer tevredenheid over je functioneren;
  • dat je minder vaak ziek bent.

Mindful door planten

Ik kan nog een voordeel toevoegen aan het bovenstaande lijstje: planten verzorgen is een vorm van mindfulness. Is het niet heerlijk om je groene vriendjes te vertroetelen? Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk.

De plantenboefjes van Plant Rebelz

Hoogtijd om groen in huis te halen. Nu kun je voor een basilicumplantje of dadelpalm gaan, maar is het niet veel leuker om een bijzonder exemplaar in je woon-, slaap- of werkkamer te zetten? Bij de webshop Plant Rebelz ben je aan het juiste adres. In deze webshop vind je diverse plantenboefjes: van kamerplanten tot terrariums en stekjes.

Plantenkeuzestress

Van Plant Rebelz mocht ik wat leuks uitzoeken. En dat was nog lastig ook, want check wat een gave kamerplanten! Ook bij de schattige stekjes was de keuze moeilijk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik sommige al heb (plantmom hè), dus wilde ik wel een exemplaar dat wij nog niet hebben. En tadaam: daar was de Extreme Stripy: een Alocasia Zebrina die ik nog op mijn lijst had staan. Ik koos voor de middelgrote, want de grote was uitverkocht. (Die overigens ook groot is.) Daarnaast bestelde ik de Extreme Delicious Kid: een Alocasia Dragon Scale-stekje.

Alocasia Zebrina

De Extreme Stripy van Plant Rebelz is een Alocasia Zebrina. De naam verklapt het al: een Alocasia met prachtige zebrastrepen op de stengels. Check ook die grote bladeren. Wauw, dit is een echte eyecatcher in de kamer! Zeker als je ‘m in een kekke plantenpot zet. Deze kun je ook kopen in de webshop. Of kijk eens in de kringloop.

Weetje: De Alocasia veroverde in de jaren ’50 de woonkamers en is dus een vintage plant. Dat past mooi bij mijn vintage interieur.

Alocasia Dragon Scale

Over naar het stekje Extreme Delicious Kid, een Alocasia Dragon Scale. De naam al! Die naam is te danken aan de bladeren die eruitzien als drakenhuid. Bij het stekje zie je dat nog niet, dus check in Google Afbeeldingen hoe het eruitziet. Gaaf toch!

Alocasia’s verzorgen

Een Alocasia komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en is hierdoor niet de makkelijkste plant in ons kikkerlandje. Maar laat je jezelf hierdoor niet afremmen. Met wat liefde en de juiste verzorging wordt de plant blij. Op de website van Plant Rebelz vind je uitgebreide handleiding voor het verzorgen van jouw Alocasia. Handig!

De bezorging: zo plasticvrij mogelijk

Ten slotte wil ik nog complimenten geven aan de bezorging. Je nieuwe plantenvriendjes worden CO2-neutraal bezorgd en zitten in karton (om de planten te beschermen). Het omhulsel van de plantenstekjes kun je gewoon in de grond stoppen. Alleen de plantenpot van de Alocasia Zebrina was van plastic. Maar die kun je gewoon gebruiken voor een andere plant als je ‘m verpot. 

Conclusie over Plant Rebelz

Plant Rebelz is een leuke webshop met bijzondere planten. Ook kun je er terecht voor terrariums, stekjes en goodies, zoals droogbloemen, potten, kaarten en posters. Kortom, van alles om je groene hart groter te laten kloppen. Wil je anderen met het groene virus aansteken? Geef dan een plantenboefje van Plant Rebelz cadeau! Ik zou dit echt een té gek cadeau vinden als ik het zou krijgen.

Over Plant Rebelz

Bij Plant Rebelz heb je geen planten, maar plánten. Hun planthunters struinen de hele wereld over, op zoek naar prachtige plantenboefjes. Die ze opkweken in hun eigen kas. Zelfs de stekjes telen ze zelf. Extra leuk: midden in de kwekerij staan hun bureaus.

Wat voor bijzondere planten heb jij in huis?

Liefs,

Lysanne

*De Alocasia’s heb ik gekregen in ruil voor een review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

Interessant? Deel het artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − 1 =

Scroll naar boven