Home » The Art of Tea Haarlem: Dé lekkerste thee en meer

The Art of Tea Haarlem: Dé lekkerste thee en meer

The art of tea Haarlem

Theeleuten opgelet. Ken jij The Art of Tea in Haarlem? Deze leuke theewinkel in Haarlem is dé hotspot die je niet mag missen. Je kijkt namelijk je ogen uit: thee, koffie, kruiden, lekkers en meer. Er is te veel om op te noemen. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je meer over deze leuke en gezellige theewinkel in Haarlem.

The Art of Tea: dé theewinkel in Haarlem

The Art of Tea is dé theewinkel van Haarlem en is gevestigd in de Grote Houtstraat. Het is vanaf het station wel een stukje lopen: de winkel bevindt zich namelijk helemaal aan het einde van de winkelstraat. Tenzij je aan de andere kant begint, dan zit hij lekker dichtbij.

The art of tea Haarlem

Heel veel soorten thee

Ik ben opgegroeid in Haarlem, dus ik kan me nog herinneren dat op deze plek een parfumwinkel zat gevestigd. Wel toepasselijk, want beiden hebben te maken met geur. En dat ruik je gelijk als je binnenkomt: een combinatie van verschillende theesoorten. Ik denk een beetje zoetig. Heerlijk! Je krijgt al meteen zin om te gaan winkelen.

Losse thee

Aan de rechterzijde van de winkel vind je ontzettend veel soorten losse thee. Bijvoorbeeld zwarte en groene thee, en kruiden- en vruchtenthee. Om je een beeld te geven: het zijn meer dan 500 soorten! Ik durf te wedden dat je zo een paar uurtjes in de winkel kunt doorbrengen om alles goed te bekijken. Vind je dit te veel om uit te kiezen? Gelukkig kun je alle theesoorten ruiken, zodat je een lekker smaakje kunt kopen. Mijn favorieten zijn bijvoorbeeld drakenmix, milky oolong, green sencha lemon en de biologische oolong.

De winkel verkoopt meer dan 500 soorten losse thee.

De voordelen van losse thee

De meeste zakjes met losse thee kosten rond de € 4,95. Dat vind ik een goede prijs, want je doet er echt lang mee. Sowieso langer dan met losse theezakjes. Daarnaast smaakt losse thee gewoon 1000 keer lekkerder dan thee in een zakje. Geloof me: je proeft het verschil.

Nog een voordeel van losse thee? Het scheelt afval! Je gebruikt namelijk elke keer een thee-ei om je thee in te stoppen in plaats van dat je na 1 keer een theezakje weggooit. Kun je echt niet zonder theezakjes? Ook dan ben je op het juiste adres. Bij de achterwand heb je ook veel keuze uit thee. Opvallend is dat dit wel thee is van betere kwaliteit, zoals de merken Pukka en Celestial.

The art of tea Haarlem

Koffie, lekkers, kruiden en specerijen

The Art of Tea Haarlem verkoopt niet alleen thee. Je kunt er namelijk ook terecht voor koffie, lekkers, kruiden, specerijen én zelfs thee- en koffiebenodigdheden. Deze producten vind je niet een-twee-drie in reguliere winkels, dus je hebt vaak iets unieks in handen. Ik was bijvoorbeeld op zoek naar gerookt paprikapoeder en vond hem hier. Of ik kijk altijd niet verder dan mijn neus lang is in de supermarkt. ;)

Je kunt in de winkel ook terecht voor koffie, lekkers, kruiden, specerijen én thee- en koffiebenodigdheden.

Conclusie

The Art of Tea is een leuke en gezellig hotspots in Haarlem. Je vindt er ontzettend veel soorten (losse) thee, koffie, kruiden, specerijen en meer. Ik vind de thee van goede kwaliteit waar je ook lang mee kunt doen. Ik ga zelfs helemaal naar Haarlem om deze thee te kopen! Daarnaast kun je in de winkel ook terecht voor een bijzonder cadeau voor alle koffie- en theeleuten onder ons. Kortom: ga je een keer een dagje naar Haarlem? Dan raad ik je aan om zeker naar The Art of Tea, Herbs and Spices te gaan! En dan kun je gelijk ook een heerlijk vegan broodje falafel bij Chickpea halen.

Adresgegevens

The Art of Tea Haarlem
Grote Houtstraat 153
2011 SL Haarlem
Openingstijden: maandag: 11.00 t/m 18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 09.30 t/m 18.00, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zondag 11.00 t/m 18.00 uur.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Haarlem te komen? Goed nieuws! Je kunt ook gewoon thee in de webshop bestellen!

Waar koop jij het liefst je thee?

Liefs,

Lysanne

4 gedachten over “The Art of Tea Haarlem: Dé lekkerste thee en meer”

  1. Jaaaa een van mijn favoriete winkels in Haarlem! Afgelopen weekend waren er vrienden uit België bij mij en ik heb ze ook naar The Art meegenomen. Hun tassen zaten daarna flink vol ;)

  2. Wat een toffe winkel! Écht iets voor mij met al die thee ook. Ik ga er sowieso een keer naar toe! Haarlem is niet ver voor mij, en toevallig had mijn vriend het er een paar dagen geleden nog even dat we daar weer een keer naar toe moeten gaan. Dan staat deze winkel in ieder geval bovenaan mijn lijstje haha! Ben zo benieuwd naar die thee. :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × vijf =