Home » Vega Hapjes Easy van Jessica Oldfield

Vega Hapjes Easy van Jessica Oldfield

Vega Hapjes Easy

Hapjes kunnen niet ontbreken op een feestje. Toastjes, dipjes en noten… Lekker! Maar wat als je vegetarische of vegan gasten verwacht? Geen nood. Vega Hapjes Easy van Jessica Oldfield staat vol met heerlijke vegetarische en vegan recepten om binnen no-time gezonde vega hapjes op tafel te zetten. Dat klinkt als muziek, euh hapjes, in mijn oren! Daarom lees je in dit artikel wat ik van het kookboek vind.*

Vega Hapjes Easy

Vrienden, goed eten, drankjes en muziek: de perfecte formule voor een geslaagd feestje. Vooral de lekkere hapjes maken het spectaculair. Maar tegenwoordig kun je niet echt meer komen aanzetten met blokjes kaas, worst en borrelnootjes. Zó cliché. En bovendien niet geschikt voor een vegetarisch of vegan feestje. Tenzij het vegaworstjes zijn. Nee, dan alsnog is het ouderwets.

Denk je nu: help! Ik weet niet hoe ik lekkere vega(n) hapjes moet maken. Geen nood. Vega Hapjes Easy is de uitkomst!

Vega hapjes recepten

Zoals ik in de inleiding schreef, staat het kookboek vol met vega hapjes recepten. Jessica heeft wereldgerechtjes bedacht waar ze een plantaardige draai aan heeft gegeven. Denk aan hummus met limoen en kurkuma, Afgaanse pizza’s of latkes uit de oven. Latkes zijn platgestampte aardappels met een romig sausje.

Makkelijke vega hapjes in vier delen

Vega Hapjes Easy is verdeeld in vier stukken: basics, dipsausjes, vegetarische hapjes en vegan hapjes. In het eerste deel vind je zes basisrecepten voor bijvoorbeeld cashewricotta of wortelsambal. Het tweede deel bestaat uit makkelijke dipsausjes, zoals pesto en feestdukkah. In het derde deel staan gezonde vega hapjes: Thaise komkommersandwiches of mini-pita’s met vega gyros. Ten slotte vind je in het laatste deel simpele vegan hapjes. Denk aan sushirijstballetjes en mini-taco’s met chipotle-mayo. Kortom: het boek bevat onzettend veel makkelijke vega hapjes die je zelf kunt maken.

Verder lees je in het kookboek handige tips om bijvoorbeeld de perfecte dipsaus te maken of om groentes te fermenteren. Dat is altijd handig wanneer je dat een keertje wilt doen.

Goede voorbereiding voor je vega hapjes

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om bijzondere en lekkere vega hapjes op tafel te zetten. Jessica heeft namelijk een aantal tips om jouw feestje succesvol te maken:

  • Koop ingrediënten van goede kwaliteit.
  • Plan, plan, plan!
  • Bereken hoeveel gasten langskomen, en maak eventueel dubbele porties.
  • Maak een boodschappenlijstje.
  • Maak lijstjes wanneer je wat voorbereidt.
  • Zorg dat alle keukenhulpjes en ingrediënten klaarliggen.
  • Dien elk gerecht als een feestje op.

Met de bovenstaande tips kun jij ook mooi aan tafel schuiven, in plaats van de hele avond in de keuken staan ;).

Conclusie over Vega Hapjes Easy

Vega Hapjes Easy is een handig kookboek om lekkere vega hapjes op tafel te zetten. Ik vind het fijn dat in het kookboek zowel vegetarische als vegan recepten staan. Zo is het boek geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. En vaak kun je vega recepten omzetten naar een vegan variant. Het kookboek is ook leuk voor de vleeseter om eens te variëren met plantaardige hapjes. Aanrader? Zeker weten! Zo wordt je vega-feestje onvergeetelijk. Dankzij de heerlijke vega hapjes. Of je dansmoves.

Vega Hapjes Easy van Jessica Oldfield is te koop voor 22,98 op Bol.com*.

Wat voor hapjes serveer jij op een feestje?

Liefs,

Lysanne

* Dit artikel bevat affiliate links.

Interessant? Deel het artikel!

2 gedachten over “Vega Hapjes Easy van Jessica Oldfield”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

Scroll naar boven