Home » Recept: vegan kikkererwtenpannenkoeken

Recept: vegan kikkererwtenpannenkoeken

kikkererwtenpannenkoeken

Ben je op zoek naar een variatie op traditionele pannenkoeken? Probeer dan kikkererwtenpannenkoeken. Deze voedzame pannenkoeken bevatten veel eiwitten en vezels, en zijn heerlijk. In dit artikel vind je een lekker recept voor vegan kikkererwtenpannenkoeken.

Wat zijn kikkererwtenpannenkoeken?

Kikkererwtenpannenkoeken zijn pannenkoeken gemaakt van kikkererwtenmeel, specerijen en water. Ze komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, waar ze ‘besan chilla’ of ‘cheela’ heten.

Wat is kikkererwtenmeel?

Kikkererwtenmeel is meel dat bestaat uit 100% gemalen kikkererwten. De kikkererwten worden niet eerst gekookt voordat er meel van wordt gemaakt, maar blijven rauw.

Let op: Eet kikkererwtenmeel nooit rauw. Naast dat het meel bitter is, bevat het een giftig stofje, lectine. Bij het verhitten van kikkererwtenmeel verdwijnt lectine.

Waar koop je kikkererwtenmeel?

Kikkererwtenmeel was eerst alleen te koop bij de toko. Tegenwoordig kun je het meel in de grotere supermarkten vinden, zoals bij de Albert Heijn. Vaak vind je een pak bij het schap met biologische producten, gezonde voeding of oosterse producten.

Hoe maak je kikkererwtenpannenkoeken?

Jij wilt natuurlijk weten hoe je kikkererwtenpannenkoeken maakt. Daarom deel ik graag het onderstaande recept met je. Laten we beginnen!

Tip: Laat het beslag rusten voordat je gaat bakken. Zo krijg je nog lekkerdere pannenkoeken.

Ingrediënten

  • 1 cup kikkererwtenmeel
  • ¾ cup havermeel (gemalen havermout)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel ras el hanout
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 ¼ cup plantaardige melk of water
  • 1 eetlepel olie
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Meng het kikkererwtenmeel, havermeel, bakpoeder, snuf zout, ras el hanout en komijn in een kom.
  2. Voeg al roerend de plantaardige melk of water en 1 eetlepel olie toe.
  3. Zorg ervoor dat het beslag luchtig is. Voeg water toe als het beslag te dik is.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Voeg olie toe in de pan.
  6. Schenk met een soeplepel het beslag in de pan en spreid goed uit.
  7. Draai de kikkererwtenpannenkoek om als de onderkant bruin wordt.
  8. Leg de kikkererwtenpannenkoek op een bord.
  9. Herhaal stap 5 tot en met 8 totdat het beslag op is.

Serveersuggesties

Een ‘kale’ kikkererwtenpannenkoek kan saai zijn. Daarom vind je hieronder een aantal serveersuggesties:

  • avocado, zelfgemaakte hummus en rucola
  • (vegan) kaas met pijnboompitten
  • (vegan) roomkaas met spinazie en walnoten
  • verschillende soorten gebakken groenten

Tip: Je kunt ook kleine kikkererwtenpannenkoekjes maken voor een brunch of borrel.

Meer recepten voor pannenkoeken

Zoek jij meer recepten voor pannenkoeken? Ga dan aan de slag met een van de onderstaande vegan pannenkoekenrecepten:

Ga jij de vegan kikkererwtenpannenkoeken maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs,

Lysanne

2 gedachten over “Recept: vegan kikkererwtenpannenkoeken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven