Home » Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury

Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury

Vegan Jean Christian Jury

Beginnende en gevorderde vegans, opgelet (ook de niet-vegans trouwens). Dit is dé kookbijbel die jij nodig hebt! Geen inspiratie om iets te koken vanavond? Dacht het niet! Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury is de meest complete verzameling traditionele en authentieke vegan recepten van over de hele wereld. Het zijn meer dan 450 recepten! Het boek is zo dik dat ik er zelfs mee kan gewichtheffen. Figuurlijk dan. Tijd om te koken!*

Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury

Wanneer een nieuw vegan kookboek uitkomt, ben ik altijd nieuwsgierig. In zulke boeken staan namelijk vaak bijzondere recepten die ik nog niet ken. Altijd leuk om te weten! Bovendien ben ik op een heel andere manier naar eten gaan kijken. Je kunt namelijk heel eenvoudig gerechten veganizen die ‘normaal’ gesproken vlees/vis bevatten. Dat is ook de missie van Jean-Christian Jury: vleeseters verrassen met lekkere en veelzijdige vegan gerechten. Met zijn kookboek Vegan wil Jean laten zien hoe aantrekkelijk en toegankelijk plantaardig eten is. Het is echt niet moeilijk! Daarnaast weet Jury waar hij het over heeft, want hij leerde koken en liet zich inspireren in verschillende keukens over heel de wereld.

Verschillende hoofdstukken

Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury is een fijn kookboek voor zowel de beginnende vegan/vegetariër als een vleeseter die niet zo veel van een plantaardige levensstijl weet. Het boek bevat namelijk een handige lijst voor een plantaardig voorraadkast. Daarnaast zijn de recepten verdeeld over verschillende onderdelen: voorgerechten, salades, soepen, hoofdgerechten, granen & bonen, pasta & noedels, desserts en recepten van gastchefs. Aan de bladzijdekant van het boek zie je dat elk onderdeel een andere kleur heeft. Zo heb je gelijk het juiste hoofdstuk te pakken!

Zeven recepten voor hummus

Ik pak het eerste hoofdstuk en vind maar liefst zeven recepten voor hummus. Zeven! Die wil ik wel allemaal proberen. Sowieso staan in het hoofdstuk veel recepten voor super lekkere dipjes. Ik krijg honger! In de andere hoofdstukken vind je recepten zoals tofusteaks met sodanoedels (hallo!), citroen-tofucheesecake (omg!) en blokjes flespompoen in kurkumacurry (hou op!). Het klinkt allemaal zo bijzonder en té lekker. Bij elk recept staat aangegeven uit welk land het komt, dus als je zin hebt in iets Oosters kies je het juiste gerecht. In het laatste hoofdstuk vind je recepten van gastchefs. Deze chefs werken in de keuken van restaurants over heel de wereld. Zoals Tony Lu van Fu He Hui uit Shanghai en Alexis Gauthier van Gauthier Soho uit Londen.

Te veel recepten

Ik vind het alleen jammer dat er bij elk gerecht geen plaatje zit, want ik wil natuurlijk wel zien of het lekker is! Maar dat is een persoonlijk puntje. Daarnaast lijkt het alsof de recepten door elkaar staan. Zo vind ik masala’s door de curry’s of de cheesecakes op verschillende plekken. Daar is helaas niet zo goed over nagedacht, maar gelukkig niet zo heel erg. Ten slotte denk ik dat het gewoon té veel recepten zijn. Ik bedoel: 450! Het boek is zo dik en best zwaar dat ik er eenvoudig squats mee kan maken. Bovendien kan ik ook totaal niet kiezen wat ik als eerste wil maken! Zo veel keuze! Mijn commentaar betekent overigens niet dat ik het geen leuk kookboek vind. Sterker nog: ik vind Vegan echt fantastisch! Eén van de mooiste vegan kookboeken die ik ken. Maar het kan natuurlijk altijd beter ;)

Ben jij beginnende vegan? Wil jij lekker kunnen koken en indruk maken op vleeseters? Ga dan zeker aan de slag met de recepten uit Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury. Zeker weten dat jij en je gasten dit lekker vinden!

Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury is onder andere te koop bij Bol.com voor 39,99 euro.

Wat vind jij van dit vegan kookboek?

Liefs,

Lysanne

*Gesponsord

Interessant? Deel het artikel!

2 gedachten over “Vegan het kookboek van Jean-Christian Jury”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 3 =

Scroll naar boven