Home » Vintage spullen in huis 11: van antieke suikerpot tot koffiemolen

Vintage spullen in huis 11: van antieke suikerpot tot koffiemolen

Vintage spullen huis 11

In Vintage spullen in huis laat ik spullen zien die ik in de kringloop heb gevonden. Denk aan een vintage suikerschep, Scandinavische messen of een ouderwets fotolijstje. Maar ik bedenk me ineens dat ik de vintage pareltjes in mijn nieuwe huisje nog niet heb geshowd! Hoogtijd om 3 kringloopareltjes aan jou te laten zien in Vintage spullen in huis 11.

Vintage portretfoto

Ouderwetse foto’s zijn fascinerend om naar te kijken. Ik kan er wel uren naar staren. Daarom ben ik ook op zoek naar ouderwetse foto’s als ik in de kringloopwinkel ben. En ik vond een heel mooie vintage portretfoto van een dame (zie eerste foto). Oke, mijn moeder vond de portretfoto.

Ik vond een heel mooie vintage portretfoto van een dame.

Naam bij vintage foto

De schilderijlijst was een beetje vies, maar als je er een doekje overheen haalt, is hij weer zo goed als nieuw. En tijdens het schoonmaken kwam ik erachter dat er een naam bij de portretfoto staat. Helaas is de naam bijna niet te ontcijferen, maar ik denk dat de achternaam ‘Haus, Maus of Louis’ is. Ach, het gaat om de foto vind je niet?

Antieke koffiemolen hout

Vintage in huis met een koffiemolentje

Het vintage koffiemolentje heb ik al iets langer, maar is écht de moeite waard om te zien. Toen ik ‘m in de kringloopwinkel vond, stonden 2 koffiemolens naast elkaar. Een heel vieze en deze dus. Deze molen is volgens mij bijna niet gebruikt, want hij is wel erg schoon voor een koffiemolen. Dus ik nam hem snel mee. En dat voor een prikkie!

Koffiemolen in de woonkamer

Ik wil de koffiemolen eigenlijk in de keuken zetten, maar helaas is er geen plek meer. Dus staat de molen op de kast in de woonkamer. Daar staat hij ook erg leuk! Vintage in huis kun je namelijk overal hebben.

Antieke suikerpot wit met roos

Vintage schaaltje met roos

Ten slotte laat ik je in Vintage in huis 11 dit prachtige schaaltje met deksel zien. Zie je de roos op de bovenkant? Zo mooi! Mijn favoriete bloemen zijn rozen, dus ik was meteen verliefd op dit kringloopgelukje.

Vintage pareltje in de kookwinkel

Dit vintage schaaltje vond ik niet in een tweedehandswinkel, maar in de koopjeshoek van kookwinkel Oldenhof in Amersfoort. Bizar he! Ik zag meteen dat dit schaaltje past bij mijn ouderwetse theepot. Die heeft ook zo’n mooie roos op de bovenkant. En nee, een theepot is niet truttig! Ik ben er blij mee.

En nee, een theepot is niet truttig!

Wat voor vintage heb jij in huis?

Liefs,

Lysanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 13 =