Home » Vintage spullen in huis 12: van art nouveau tot Finse stijl

Vintage spullen in huis 12: van art nouveau tot Finse stijl

Art Nouveau koekjesblik

De kringloop is mijn beste vriend. Ik struin namelijk maar al te graag door de winkel heen, op zoek naar prachtige vintage pareltjes. En ik heb weer 3 items weten te scoren in verschillende stijlen: van art nouveau tot 17e eeuws en Fins design. In Vintage spullen in huis 12 laat ik ze graag aan je zien!

Vintage spullen in huis met een art nouveau koekjesblik

Soms ga je naar de kringloopwinkel voor bijvoorbeeld een glazen pot. Hoewel ik vind dat je zónder doel de tweedehandswinkel moet bezoeken. Blijkt dat je met heel andere spullen thuiskomt. Zo had ik dat ook met dit art nouveau koekjesblik.

Ik ben dol op art nouveau, dus ik was zo blij als een kind in een snoepwinkel toen ik het blik zag. Ik zag in mijn ooghoeken een jaloerse meneer kijken. Ghehe. Het koekjesblik is van het merk Destrooper-Olivier en was gevuld met fijne Belgische boterwafeltjes. Hoe ik dat weet? Door het etiket aan de onderkant die ik voor geen mogelijkheid eraf krijg. Je ziet het etiket toch niet, dus heb ik halverwege het pulken het opgegeven. Hoewel het etiket me nog steeds irriteert, ben ik erg blij met dit mooie art nouveau blik. De prijs? 0,50 euro.

Hoewel ik vind dat je zónder doel de tweedehandswinkel moet bezoeken.

Arabia Finland aardbeienpot

Vintage jampot in Finse stijl

Wanneer ik bij de ouders van mijn vriend op bezoek ga, drink ik thee uit een schattig Moomin-kopje van het merk Arabia Finland. Sindsdien vind ik dit merk erg mooi qua design. Niet-wetende dat ik op een dag in de kringloop een vintage jampot in Finse stijl van Arabia Finland zou tegenkomen. Hoe dat ging? Tijdens het snuffelen tussen de huisraad, rustten mijn ogen op een potje met aardbeien. Best leuk, dacht ik. Maar ik liet ‘m liggen. Oke, toch even bekijken. Ik draaide het potje om en ja hoor: score! Arabia. Gretig legde ik ‘m in mijn winkelmandje. En dat voor nog geen 2 euro.

Ik zie nu pas dat het lepeltje helemaal niet bij het potje hoort. De aardbei op de lepel is namelijk anders dan de aardbeien op de pot. En dat klopt, want na even googlen kom ik erachter dat de deksel mist. Jammer! Maar ik ben alsnog blij met de jampot van Arabia Finland.

Niet-wetende dat ik een vintage jampot van Arabia Finland zou tegenkomen.

Vintage spullen huis 12

Vintage onderzetters met 17e eeuws stilleven

Ten slotte laat ik je in Vintage in huis 12 2 setjes van mooie vintage onderzetters zien van het merk Pimpernel. Op de onderzetters staan 2 17e eeuwse stillevens van bloemen gedrukt. Ik vond de (toen nog vieze) onderzetters onderin een bak in de kringloop. De onderzetters van Pimpernel waren relatief duur voor een kringloopje, namelijk bijna 1,50 euro per stuk. Maar nieuw zijn de onderzetters ook niet goedkoop. Ik vond ze echter te mooi om te laten liggen. En onderzetters zijn altijd handig om je mooie vintage tafel te beschermen tegen kringen.

Wat voor vintage heb jij in huis?

Liefs,

Lysanne

2 gedachten over “Vintage spullen in huis 12: van art nouveau tot Finse stijl”

  1. Ik moet toch echt hoognodig wat vaker gaan snuffelen bij de kringwinkel. Ik zie iedereen altijd maar zulke pareltjes vinden, en ik kom alleen maar rommel tegen, haha. :’) Knappe vondsten, vooral de onderzetters vind ik prachtig! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =