Home » Vintage spullen in huis 10: van art deco-riem tot Scandinavische messen

Vintage spullen in huis 10: van art deco-riem tot Scandinavische messen

Vintage spullen huis 10

In de categorie Vintage in huis laat ik je prachtige pareltjes zien die ik in de kringloop vind. Deze keer ga ik verder van huis, want ik vond mooie Scandinavische messen. Verder kocht ik een lookalike art deco riem en een schattig fotolijstje. Nieuwsgierig? Je bewondert het allemaal in Vintage spullen in huis 10.

Art deco riem

Een riem is zo’n accessoire waar je eigenlijk niet naar omkijkt. Als hij maar je broek omhoog houdt. Ik moet toegeven dat ik ook zo iemand ben. Alleen draag ik nooit een riem.

Een tijdje geleden had ik een heel mooi groene vintage jurk gekocht. Zo eentje die je naar het gala draagt. Helaas was het riempje, die om de middel hoort, niet bij de koop inbegrepen. Met andere woorden: hij ontbrak. Daarom was ik op zoek naar een eenvoudige riem die niet al te duur was. Dat bleek in de kringloop nog best een opgave te zijn. Of ze waren bedoeld als heupriem, of ze waren heel erg beschadigd.

Na een tijdje geduld vond ik hem dan: de perfecte riem (zie eerste foto). Vooral de gesp vind ik een plaatje! Het heeft iets weg van art deco. Helaas past de riem alleen niet bij de jurk. Daaaamn. Daar heb ik inmiddels een andere grijze riem voor gekocht.

Antieke Scandinavische messen

Scandinavische vintage messen

Bestekbakken zien er in de kringloop niet echt de moeite waard uit om in te kijken. Tenzij je snel op zoek bent naar een mes. Het is echter wel de moeite waard om af en toe die hele bak om te draaien, omdat ik zelf een aantal prachtige voorwerpen tegenkwam. Zoals deze messen van Jernbolaget Eskilstuna. Euh wie? Dit is een Zweeds merk, opgericht in 1868 (Jordan, 2017). Het merk vervaardigde messen, maar ook schaatsen, scharen en weegschalen. Jernbolaget Eskilstuna heeft tot ongeveer 1960 bestaan. Helaas weet ik niet uit welk jaar deze messen komen, maar vet zijn ze zeker!

De messen zagen er niet uit toen ik ze kocht. Lees: ze waren zwartig en plakte aan alle kanten. Ik heb ze thuis laten weken in een bakje water met baking soda en daarna met een spons en baking soda opgepoetst. Tadaaam. Ze glimmen nu mooi hè!

Vintage schilderijlijstje

Vintage fotolijstje

Ten slotte laat ik je in Vintage in huis 10 een heel mooi fotolijstje zien die ik vond bij de huisraad Dat kwam goed uit, want ik heb nog geen mooie fotolijstjes. Heeft iemand een goede tip voor leuke fotolijstjes? Laat het me weten, want op een of andere manier kom ik nooit leuke tegen in tweedehands winkels.

Wat is jouw favoriete aankoop uit de kringloop?

Liefs,

Lysanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 14 =