Home » Vintage spullen in huis 7: van Purol tot houtsnijwerk stoel

Vintage spullen in huis 7: van Purol tot houtsnijwerk stoel

Vintage spullen huis 7

Soms kom je pareltjes in de kringloopwinkel tegen op onverwachte plekken. Denk over in een hoekje naast een grote eiken kast of in een doosje in een doosje. Ja echt! Zo vond ik twee vintage lepels helemaal onderin een bestekbak en een blikje in een eischeider. Hoe verzin je het. Kijk je mee naar Vintage spullen in huis 7?

Vintage spullen 7

Ik geef het eerlijk toe: het kan best moeilijk zijn om vintage spullen in kringloopwinkels te vinden. In de meeste gevallen vind je er namelijk plastic bakjes van de HEMA of borden van de IKEA. De echt oude spullen zijn alleen te vinden als je goed zoekt en doorzettingsvermogen hebt. Tenzij je naar een antiekwinkel gaat, want daar staat de hele zaak vol met oude meuk. Helaas betaal je daar ook de hoofdprijs.

Vintage Purol blikje

Anyway, af en toe lukt het me om prachtige pareltjes te vinden voor minuscule bedragen. Hoe? Door als een ware Indiana Jones door de kringloop te jagen op zoek naar bijzondere en unieke items. Figuurlijk dan, want ik heb niet zo’n hoed en lasso. Tijdens de jacht kom je op de meest gekke plekken super leuke spullen tegen. Zo kwam ik het mini Purol blikje op de eerste foto tegen. Waar? Hij zat verstopt in een vintage eischeider kannetje. Ja, echt de plek waar ik meteen aan dacht (sarcasme)! Ik heb gelijk de eischeider ook maar gekocht, want die zag er te leuk uit. Trouwens, gelukkig zat er geen Purol meer in het blikje! Ben ik de enige die het vies vindt als je gebruikte make-up in de kringloop tegenkomt?

Antieke zilveren lepels

Zilveren vintage lepels

Naast het Purolblikje vond ik twee met zilver omhulde lepel met prachtige motieven he-le-maal onderin een bestekbak. Tja, dan moet je wel eerst de hele bak hebben doorgespit om zoiets te vinden. Dat is dus mooi wel de moeite waard geweest! De een heeft een bloemenmotief wat op de art nouveaustijl lijkt en de ander is gedetailleerder aan de onderkant. De laatstgenoemde lepel lijkt een beetje op een soeplepel, alleen dan met gaten. Ik denk dat het voor thee moet zijn geweest of iets dergelijks. Wat denk jij?

Antieke houtsnijwerk stoel met bloemen

Prachtig houtsnijwerk stoel

Het laatste item van Vintage spullen in huis 7 vond ik niet in een doosje of een laatje. Dat zou ook niet passen, haha. Het is namelijk een stoel. Toen ik hem zag, was ik gelijk verliefd. Zo. Ontzettend. Mooi. De stoel heeft prachtig houtsnijwerk in de poten, namelijk bloemetjes. Ook het borduurwerk is heel mooi gemaakt. Het is echt zo’n stoel die in een inloopkast staat te shinen of uitblinkt in de hoek van de woonkamer. Ik ben er in ieder geval heel blij mee!

Welke pareltjes heb jij in de kringloop gevonden?

Liefs,

Lysanne

Interessant? Deel het artikel!

8 gedachten over “Vintage spullen in huis 7: van Purol tot houtsnijwerk stoel”

  1. Ik ben dol op vintage en snuffelen in kringloopwinkels of op rommelmarkten. Zoveel leuke spullen al vandaan gehaald. Meest bijzondere van het laatste jaar is toch wel een houten stoel met verstelbare rugleuning, een hakblok en een niet gebruikte lampenkappen uit de jaren 70.

    1. Super leuk! Je komt vast wel bijzondere dingen tegen! Ik vind dat persoonlijk zo leuk. Veel leuker dan al je meubels bij de IKEA halen die iedereen al heeft. Hoewel sommige spullen van IKEA handig zijn ;).

  2. Die lepel met gaatjes heb ik ook maar dan van koper. Het is van mijn oma geweest die ik nooit heb gekend. Het werd gebruikt voor poedersuiker te strooien. Groetjes Ina.

  3. Ah die stoel in zo’n mooie staat, dat is wel echt bijzonder! Vaak is de zitting of rugleuning toch wel beschadigd. En gebruikte make-up, dat snap ik ook niet zo goed. Terwijl ik verder bijna niks vies vind in de kringloop, alles kan toch gewassen of schoongemaakt. Ik zou het dus best leuk vinden als je erbij vertelt wat je voor je vondsten betaald hebt. Misschien vind je dat niks, dan moet je het vooral lekker laten hoor! Maar als mede-snuffelaar heeft het wel mijn interesse.

    1. Die stoel is zo leuk he! Ik ben er heel blij mee :) Het klopt inderdaad dat veel van zulke stoelen vaak beschadigd zijn. Heel jammer! Daarnaast ben ik het met je eens dat je alles gewoon kunt afwassen ;). Verder wil ik liever niet delen hoeveel ik betaal voor vintage pareltjes, omdat ik vind dat het anderen niet zo veel aangaat. Niet dat ik iets te verbergen heb. Ik kan je wel meegeven dat de bedragen niet veel zijn, zoals voor kringloopwinkels is bedoeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − veertien =