Home » Vintage spullen in huis 8: van suikerschep tot Wedgwood-glas

Vintage spullen in huis 8: van suikerschep tot Wedgwood-glas

Antieke suikerschep

Na een rondje kringloop was mijn mandje weer goedgevuld met tweedehands gelukjes. Niets is namelijk leuker om een product een tweede leven te geven. Antiek of gewoon van de IKEA: alles mag. Daarom laat ik je in vintage spullen in huis 8 naast twee oudere vintage gelukjes ook een nieuw ‘vintage’ wondertje zien. 

Waar ik vintage pareltjes koop

“Lys, waar haal je die leuke kringloopspulletjes vandaan? Als ik in de kringloop sta, vind ik slechts vieze of verkleurde meuk.” Tja, nu kan ik natuurlijk vertellen dat ik er gewoon een neus voor heb, maar dan lieg ik. Dus ik ben eerlijk: ik vind kringloopgelukjes doordat ik een bijbaantje heb in een soort van kringloopwinkel. Hierdoor vind ik pareltjes terwijl ik aan het werk ben. Daarnaast bezoek ik regelmatig tweedehands winkels op zoek naar leuke vintage spullen. Daar vind ik echter niet zo veel leuke spullen dan op mijn werk ;).

Nu denk je vast: je hebt altijd prijs. Nou, nee. Negen van de tien keer (oke, zes van de tien) heb ik geen prijs. Het is gewoon moeilijk om oude spullen in de kringloop te vinden. Je zou dan naar een antiek of brocante winkel moeten gaan. Daar betaal je echter een flink bedrag voor iets moois en ouds. Daarom moet je goed zoeken in tweedehands winkels en er ‘gewoon’ tegenaan lopen. Dus ga er niet vanuit dat je bijvoorbeeld een specifieke vaas zoekt en hem in zulke winkels vindt.

Vintage suikerschep

Het eerste pareltje wat ik vond, zie je op de eerste foto. Het is een bijzondere schep met een bijpassend mini schepje. In eerste instantie dacht ik dat het kleine schepje een soort van zwaard voor je wijsvinger was. LOL. Zie je me al gaan met zo’n ding. Gevaarlijk hoor.

Na enig research kwam ik tot de conclusie dat het een ouderwetse suikerpotje is waar je met de kleine schep suiker uit haalt. Of zit ik aan het verkeerde eind? Ik vind hem in ieder geval super gaaf! Deze suikerschep valt bij mij onder de categorie ‘kringlooppareltje’.

Wedgwood kristallen glas

Wedgwood glas

Zoals ik net al schreef, moet je in kringloopwinkels geen specifiek doel hebben. Toch had ik een doel: mooie glazen. Ik heb nu mijn make-up kwasten in twee glazen staan die ik niet vintage vind en daarom was ik al tijden op zoek naar mooie glazen. Die vond ik afgelopen week ein-de-lijk van het merk Wedgwood. En het leuke is dat ik er drie kocht voor nog geen 20 cent per stuk. Een gat in mijn portemonnee dus.

Vintage spullen huis 8

Stoere ‘vintage’ vaas

Naast de twee oudere pareltjes vond ik ten slotte een stoere vaas. Oud is hij niet, want op de onderkant zat een sticker met een barcode. Daarnaast is de vaas totaal anders dan mijn stijl (lees: roze en schattig), maar op een of andere manier trok hij mijn aandacht. Ik vind hem speciaal en daarom heb ik de koperen bloem die ik van mijn vriend kreeg in de vaas gezet.

Welke pareltjes heb jij in de kringloop gevonden?

Liefs,

Lysanne

Interessant? Deel het artikel!

3 gedachten over “Vintage spullen in huis 8: van suikerschep tot Wedgwood-glas”

  1. Ik maak ook vaak lijstjes en dan moet je soms inderdaad even geduld hebben. Ik dan ben niet per se op zoek naar oud, antiek of ‘brocante’, maar bijvoorbeeld naar een passende grote plantenpot voor mijn nieuwe groene aanwinst. Ik vind het dan niet zo erg als de plant het een paar weken zonder pot moet doen. Inmiddels heb ik precies een passende die ook nog mooi is. Dat is dan echt een kleine overwinning! Jouw vaas vind ik ook erg leuk. Ik houd van groen of is deze grijs?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + tien =