Home » Vintage spullen in huis 9: van gedichten tot servies

Vintage spullen in huis 9: van gedichten tot servies

Vintage spullen huis 9

Mijn vintage verzameling begint langzamerhand uit de hand te lopen. Dit komt doordat ik een lichte (noem het maar zware) vintage verslaving heb. Deze keer bezocht ik kringloopwinkel Muttathara in Castricum en vond drie prachtige pareltjes. Ben je nieuwsgierig? Mooi! Ik laat ze namelijk aan jou zien in Vintage spullen in huis 9.

Vintage spullen in huis 9

Waar komt die vintage verslaving eigenlijk vandaan? Vraag dat maar aan mijn moeder! Nee, echt. Toen ik klein was, ging ik vaak mee naar de kringloopwinkel in het dorp. Eerlijk gezegd vond ik er toen niet veel aan. Een hoop meuk die mensen weg willen gooien, maar om het goede doel te steunen toch naar een stoffige winkel brengen.

Langzamerhand kwam ik erachter dat diezelfde winkel best leuke spulletjes voor in mijn kamer had. Ik kocht er af en toe beeldjes en kleine prulletjes. Een paar jaar later, inmiddels puber, vestigde een grote kringloopwinkel zich in het dorp. Mijn moeder sleepte me er wederom mee naartoe. In deze winkel is mijn hobby ontstaan: vintage verzamelen. En nu werk ik zelfs in die grote kringloopwinkel! Hoe gek kan het lopen…

Vintage gedichten van Nicolaas Beets

”Even snuffelen tussen de boeken, hoor” zei ik tegen mijn vriend in de onderstelling dat ik boeken tegenkwam waarvan nooit iemand heeft gehoord. Gelukkig dat ik tussen de boeken snuffelde, want ik kwam een reeks prachtige gedichtenboeken tegen met een ge-wel-di-ge art nouveau kaft! Ik kocht een boekje uit de serie voor de kaft, niet voor de inhoud. Wat ben ik erg eigenlijk. Voor degenen die willen weten wat er in het boek staat: gedichten van Nicolaas Beets.

Vintage Royal Albert kop

Vintage Royal Albert kopje

Royal Albert is een merk waar ik dol op ben. Zij maakt prachtig servies met bloemetjes! Zo ook dit schattige Apple Blossom kopje uit de Blossom Time Series. Deze lijn werd tot 1970 vervaardigd en wordt dus niet meer gemaakt. Helaas zat er geen bijpassend schoteltje bij, maar ik vond het kopje te leuk om te laten staan voor een euro. Ik denk dat ik er een klein plantje in ga zetten.

Vintage bord met bloemetjes

Vintage Bavaria Windsor bord

Ten slotte vond niet ik (!) maar mijn vriend dit diepe bloemetjesbord van Bavaria Windsor. Ik vraag me af wat mijn vriend en bloemetjes gemeen hebben? Niets? Wellicht omdat ik ga gillen bij bloemetjesservies? Ik denk het laatste. In ieder geval kocht ik een exemplaar mee om mijn gerechten op te fotograferen.

Hoeveel was ik kwijt voor deze drie spullen? Ik had ook nog een lotus kaarsenhouder gekocht, maar daar heb ik al eerder over geblogd. Voor vier spullen betaalde ik drie euro. D-r-i-e. Dit is geen geld mensen! En ik ben zo blij als een kind in een snoepwinkel.

Wat is jouw goedkoopste pareltje uit de kringloopwinkel?

Liefs,

Lysanne

2 gedachten over “Vintage spullen in huis 9: van gedichten tot servies”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 14 =