Home » Vintage spullen in huis 1: van krukje tot vogelkooi

Vintage spullen in huis 1: van krukje tot vogelkooi

Vintage spullen in huis 1

Ik ben dol op vintage en verzamel allerlei leuke spulletjes. Zo snuffel ik graag in tweedehands- of kringloopwinkels, op zoek naar de meest bijzondere of handige spullen. En inderdaad: je komt af en toe iets heel leuks tegen! Ouderwets servies met bloemetjesprint, een mooi antiek tafeltje of jaren ’60 kopjes. Om mijn enthousiasme voor vintage met je te delen, laat je mijn kringloopgeluk zien in Vintage spullen in huis 1.

Vintage spullen kopen: hoe het begon

Waar komt mijn voorliefde voor vintage vandaan? Ik werkte in een kringloopwinkel, dus ik was omringd door ouderwetse spullen. Denk aan kleding en sieraden, maar ook meubels en servies. Om je een voorbeeld te geven: er stond ooit een sierlijke donkereiken victoriaanse kast in de winkel. Ik zag hem en was gelijk verliefd. Maar ik had helaas niet de ruimte ervoor. En een week later? Je raadt het al. De kast was verkocht. Jammer! Ik baal er nog steeds van dat ik de kast niet heb gekocht. Zulke kasten zijn dus zéér zeldzaam of je moet er een fortuin voor neerleggen.

Vintage krukje

Gelukkig heb ik ook andere prachtige vintage pareltjes in de kringloop gevonden. Zoals het krukje op bovenstaande foto. Ik zag hem vanuit mijn ooghoeken en dacht: die wil ik! En voor nog geen 4 euro nam ik hem mee. De kruk is licht beschadigd, maar dat maakt hem juist meer vintage. En het leuke is dat je de kruk voor vanalles kunt gebruiken. Ik heb er bijvoorbeeld een grote plant op gezet.

Vintage kop en schotel met bloem

Vintage bloemetjes kopje

Een ander kringloopgelukje die ik vond, is deze kop en schotel van Delfesta, gemaakt in Staffordshire, Engeland. De kop en schotel zijn gemaakt van Fine Bone China porselein. Dat betekent dat ze zijn gemaakt van beenderen, veldspaat en kaoliniet steen. Bone China is het sterkste porselein dat er bestaat.

De gedachte dat dit soort porselein is gemaakt van beenderen doet me een beetje rillen. Maar ik drink niet uit het kopje. Ik gebruik de kop en schotel voor de sier. Moet je nagaan dat er dierlijke producten in spullen zitten waarvan je het dus niet verwacht. Helaas kan ik niet achterhalen uit welk jaar dit kopje en schoteltje komt, dus als je het weet: let me know!

Brocante vogelkooi met bloemen

Vintage vogelkooitje

Ten slotte vond ik nog een mooie vintage vogelkooi. Ik zocht al een tijd naar een mooie vogelkooi, maar kon alleen dure exemplaren vinden. Ik had de hoop een beetje opgegeven toen een collega met het bovenstaande vogelkooitje kwam aanzetten, en vroeg om een touwtje om het kooitje op te hangen. Toen zei ik: “Niet nodig, want die wil ik hebben!” En de prijs? Ik betaalde er maar 2,50 euro voor. Dat is geen geld voor iets wat heel leuk is.

Hoe ik de vogelkooi gebruik? Ik heb er kaarsjes ingezet en imitatiebloemen doorheen geregen. Dat maakt het kooitje helemaal af. Ik ben er super blij mee! Zo zie je maar: een hobby hoeft niet duur te zijn.

Verzamel jij ook vintage voor in huis?

Liefs,

Lysanne

Wil je meer vintage zien dan alleen in Vintage spullen deel 1? Bekijk dan ook Vintage in huis 2.

2 gedachten over “Vintage spullen in huis 1: van krukje tot vogelkooi”

  1. Ik ben al zo lang op zoek naar zo’n theekopje maar ik vind nooit hét perfecte kopje. Ik heb echt al zoveel kringwinkels afgelopen in mijn zoektocht naar dat kopje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + veertien =